Annons

Förhandstitt med odds på Linköping - SHL 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Linköping

Hela spelschemat

Kollar vi på hur Linköping presterade ifjol är det mycket som talar för att klubben går mot en ny tuff säsong i SHL 2023/24. Med sina 67 poäng lyckades man sluta på 12:e plats och därmed undvika det negativa kvalet med nöd och näppe. För att bryta den långa och svaga svackan har man tagit in ett par spelare som utmärker sig med tuffhet och fysik, vilket på förhand känns klokt. Ett av Linköpings stora problem förra säsongen var nämligen att man släppte in alldeles för mycket mål. Bara Brynäs, som ju åkte ur, släppte in fler mål än LHC den gångna säsongen.

Odds på Linköping SHL 23/24

LHC är ett lag som spås få en tuff upplaga att ta sig igenom. De tippas faktiskt vara en het kandidat till att få besöka HockeyAllsvenskan till nästa säsong.

Linköping HC: Odds SHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Linköping: Att vinna SHL 2023/24 -Inklusive slutspel 56,00
Linköping: Att sluta topp 2 36,00

Linköpings styrkor

Som tidigare nämnt är det inte mycket som talar för att Linköping kommer göra en stark säsong i SHL under 2023/2024. Det ska dock sägas att klubben har tagit in två skickliga anfallare i Niklas Olausson och Remi Elie – två värvningar som möjligtvis kan höja lagets anfallsspel. Rent generellt har LHC gjort ett starkt transferfönster och känslan är att truppen är starkare i år jämfört med förra säsongen.

Linköpings svagheter

Under förra säsongen släppte Linköping in 165 på sina 52 matcher i grundserien. Detta innebär att man släppte in 3,17 mål i snitt per match. Trots att laget har ett par högklassiga backar i truppen läckte man alltså in mål. Om Linköping inte gör en bättre säsong rent defensivt kommer det återigen bli tufft där man får slåss i botten av tabellen.

Fakta om Linköping:
 

Grundad: 1976
Hemmaarena: Saab Arena, 8 190
Tränare: Klas Östman
Titlar: Inga titlar
Placering 2022/23: 12:a i grundserien.

Linköpings historia

Linköping HC har snart funnits i 50 år. Klubben som grundades 1976 är dock långt ifrån ett av Sverige mest framgångsrika hockeylag. Som bäst har man tagit två SM-silver (2007 & 2008). Laget spelar sina hemmamatcher på Saab Arena som har en kapacitet på 8 500 åskådare. Linköping gjorde sin första säsong i Elitserien (nuvarande SHL) säsongen 1999/2000.

Spelschema, Linköping

Spelschema, Odds SHL 23/24

Kommentarer

Feedback