Annons

Speltips på Färjestad - SHL 2022/23

Spelschema, Färjestad

Hela spelschemat

Karlstads stolthet stod för en häpnadsväckande säsong senast då man mot de flesta oddsen lyckades vinna SM-guld. Tränare Mitell tog över laget i februari och då var det få som trodde att laget skulle kunna ta ett SM-guld senare under våren. Under sommaren har man tappat en del tongivande spelare och frågan är om truppbygget är starkt nog att gå hela vägen i år igen? Tomkins, Pokka och Elie är de största nyförvärven inför SHL 2022/23.

Odds på Färjestad i SHL 22/23

I år är Färjestad laget att slå och med detta ökar så klart pressen och förväntningarna på laget. I våras kunde de gå mer under radarn då egentligen ingen förväntade sig ett guld från spelarna. Nu är läget det motsatta. Klart är att laget med största sannolikhet kommer vara med och slåss om topplaceringarna under grundserien. 

Färjestad: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Färjestad: Att vinna SHL 2022/23 - Inklusive slutspel 6,50
Färjestad: Att vinna grundserien SHL 2022/23 6,00

Färjestads styrkor

Man hade ett lång och mycket tufft slutspel i våras där man slog ut tre favoritlag att ta hem Le Mat. Skellefteå, Rögle och Luleå. Detta visade med en otrolig vinnarmentalitet som sattes av tränare Mitell. Även plus till backen Lennström som laget bygger sitt försvarsspel kring och även förstakedjans spetskvaliteter är bra. Speciellt Nygårds otroliga snabbhet.

Färjestads svagheter

Ett visst frågetecken är hur laget ska klara av tappen på centersidan. De la Rose och Rydahl var två mycket viktiga pjäser där under förra säsongen. Nu har de båda lämnat vilket kan göra det svårt för laget inledningsvis. Kanadensaren Elie är klar som ny center och han har ett tungt lass att bära för att ersätta ovan nämnda duo.

Fakta om Färjestad:
 

Grundad: 1932
Hemmaarena:  Löfbergs Arena, kapacitet 8 250
Tränare: Tomas Mitell
Titlar: 10 SM-guld
Placering 2021/22: 6:a i grundserien och vinnare av slutspelet.

Färjestads historia

Med sina 10 SM-guld och hela 11 SM-silver så leder Färjestad den totala maratontabellen i svensk hockey. Bakom sig har man Djurgården på andraplats. Laget är över 500 poäng före Djurgården, vilket gör att man kan kalla Färjestad för svensk hockeys giganter genom tiderna.

Kommentarer

Feedback