Annons

Förhandstitt med odds på Färjestad BK - SHL 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Färjestad

Hela spelschemat

Färjestad stod inte på något sätt för en dålig säsong ifjol, men när laget åkte ur redan i kvartsfinalen var det många som kände stor besvikelse. Färjestad är nämligen ett av Sveriges mest framgångsrika hockeylag rent historiskt, vilket medför höga förväntningar. Klubben, som spelar sina hemmamatcher på Löfbergs Arena i Karlstad, har hela 10 SM-guld i prisskåpet. Dessutom är FBK det enda laget som har spelat samtliga säsonger i högsta divisionen sedan premiären av SHL (tidigare Elitserien) år 1975/1976. Inför SHL 2023/24 har man både tappat och tagit in ett gäng spelare. Truppen borde vara minst lika konkurrenskraftig som förra säsongen och Färjestad har ett tydligt mål med säsongen: att ta sitt 11:e SM-guld.

Odds på Färjestad i SHL 23/24

I år är Färjestad laget att slå och med detta ökar så klart pressen och förväntningarna på laget. I våras kunde de gå mer under radarn då egentligen ingen förväntade sig ett guld från spelarna. Nu är läget det motsatta. Klart är att laget med största sannolikhet kommer vara med och slåss om topplaceringarna under grundserien. 

Färjestad: Odds SHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Färjestad: Att vinna SHL 2023/24 -Inklusive slutspel 4,40
Färjestad: Att sluta topp 2 2,08

Färjestads styrkor

Är man ett av Sveriges mest framgångsrika lag samt det lag som har flest säsonger i SHL finns det givetvis många styrkor i klubben – inte bara i själva truppen, utan även bakom kulisserna. I slutändan handlar det dock såklart om vad som händer på planen och något som var utmärkande med FBK ifjol var att laget höll en hög lägsta nivå. Trots att laget inte spelade på topp varje match hittade man vägar att vinna, framför allt under den senare halvan för fjolårssäsongen. Kan Färjestad hålla samma höga lägsta nivå under den kommande säsongen ser det ljust ut för Karlstad-klubben.

Färjestads svagheter

Man kanske inte ska kalla det för ett frågetecken då man har tagit in två duktiga målvakter, men Matt Tomkins som vaktade buren förra säsongen har lämnat för NHL. Även om Maxime Legacé med största sannolikhet kommer göra en bra säsong är det alltid tryggt att han en skicklig målvakt, vilket Tomkins sannerligen var. Samtidigt har laget tappat tre forwards i Remi Elie, Jasse Ikonen och Daniel Viksten medan man enbart har tagit en Liam Öhgren som ersättare. Även om de ovan nämnda spelarna inte var de allra mest tongivande förra säsongen bidrog de med bredd till truppen. Har FBK en tillräckligt bred trupp den kommande säsongen? Det återstår att se.

Fakta om Färjestad:
 

Grundad: 1932
Hemmaarena:  Löfbergs Arena, kapacitet 8 250
Tränare: Tomas Mitell
Titlar: 10 SM-guld
Placering 2021/22: 3:a i grundserien och ut i kvartsfinalen

Färjestads historia

Som tidigare nämnt är Färjestad en av Sveriges absolut mest framgångsrika klubbar. 21 SM-finaler, 10 SM-guld och 11 SM-silver. Dessutom leder man maratontabellen för Svenska Hockeyligan. Hursomhelst grundades klubben 1932 och 1980-talet anses vara klubbens främsta tid. Spelare som Håkan Loob och Thomas Rundqvist har tillhört klubben. Det senaste SM-guldet kom 2022 då man besegrade Luleå HF i finalen. 

Spelschema, Färjestad

Spelschema, Odds SHL 23/24

Kommentarer

Feedback