Förra året hamnade pokalen på Hisingen och för första gången blev BK Häcken mästare i den allsvenska historien. Vilket lag vinner allsvenskan 2024? Det har sedan ett par omgångar tillbaka stått mellan Elfsborg och Malmö FF där båda lagen ser ut att ha guldfrossa. Elfsborg hade chansen att knyta ihop säcken men stolparna räddade Degerfors (och Malmö) vilket gör att guldstriden lever in i den sista omgången där just Elfsborg och Malmö FF möts. Inte sedan 2009 har vi haft en direkt avgörande guldmatch. Henrik Rydström kommer få bära favoritskapet med sitt nya lag Malmö FF men oavsett vilket lag som vinner så kommer det garanterat bli en dag som det kommer pratas länge om.

Spela på vinnare av Allsvenskan hos Expekt!

Odds: vinnare Allsvenskan 2024

Favoriter att vinna Allsvenskan 2024 enligt oddsen.

Favoriter att vinna Allsvenskan 2024

Dessa är favoriterna att vinna Allsvenskan 2024

Malmö FF

En sjundeplats 2022 och det innebär mycket väl underkänt i Malmöland. Och visst har man agerat in med Sveriges mest jagade tränare i Rydström från Kalmar. Daniel Andersson är tillbaka i sin roll som sportchef. Man har agerat på transfermarknaden, utan att hämta in något riktigt stjärnnamn. Taha Ali från rivalerna Helsingborg, brassebacken Busanello, Tinnerholm är tillbaka efter sitt amerikanska äventyr, kanadensiska mittbacken Cornelius och kanske framförallt Nanasi tillbaka på lån. Just Nanasi hade en mycket fin utveckling under Rydströms vingar senaste två säsongerna. Christiansen frånvaro har uppenbarligen slagit hårt mot MFF som nu trots allt kan vinna guld på hemmaplan. 

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Läs allt om vem som vinner skytteligan i Allsvenskan 2024!

BK Häcken

De regerande mästarna har suttit lugnt vid sidan av när transferkarusellen har snurrat på högsta fart under vintern. Sandberg från Hammarby är enda nyförvärvet. Detta trots att man har tappat skyttekungen Jeremejeff till Grekland. Hans ersättare såg ut att bli Turgott som redan fanns i klubben, men han drog korsbandet nyligen och missar hela 2024. Vilket gör att det lär jobbas hårt på en anfallsförstärkning just nu. Annars är truppen intakt och man har seriens bästa mittfält med bröderna Gustafson plus Rygaard. Häcken flyger verkligen fram just nu och det ser verkligen ut som man är i toppen för att stanna. Underskatta inte laget från Hisingen under 2024, de kan mycket väl vara med ända in i kaklet i år igen.

Uppdatering: BK Häcken är klara bronsmedaljörer 2024.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

IF Elfsborg

Nu är vi nere bland skrällarna, men Boråslaget har gått lite under radar när vi snackar om guldkandidater. Faktum är att man har en mycket fin trupp, med bra mix mellan rutin och talanger. Alm och Väisänen har både flyttat över Atlanten till MLS. Men där finns det redan täckning i truppen. Samtidigt har unge ytterbacken Boman kommit in för att täcka upp bakom kapten Larsson. Truppbygget ser starkt och intressant ut, med samma gamla frågetecken som vanligt. Vem ska göra målen? Om ja, så har Elfsborg allt som krävs för att blanda sig i toppstriden 2024.

Uppdatering: Elfsborg bommade guldet i näst sista omgången hemma mot Degerfors och ställs nu mot Malmö i en avgörande guldmatch på Malmö Arena.


Glöm inte att kolla in våran sida med speltips!

Speltips - Vinnare Allsvenskan 2024

Som sagt ser det ruggigt tajt ut i toppen i år, men vi tycker oss se en tydlig topptrio just nu. Och det är MFF, Djurgården och Häcken. Visst Bajen, AIK och Elfsborg kan blanda sig om stjärnorna står rätt för dem, men topptrion ser lite för starka ut. Av dessa tre är det bara Malmö som kan fokusera fullt ut på att ta sig tillbaka till mästare. Häcken har CL i sommar och Djurgården har Conference League nu i vår och sedan en nytt Europakval i sommar. Visst Rydström är grön som tränare för ett topplag, men vi tror att han är så pass skicklig att han kan lotsa detta Malmö till ett guld redan under sin första säsong. Malmö FF vinner Allsvenskan 2024 till oddset 2,70 hos Expekt*. TILL EXPEKT!

FAQ vinnare Allsvenskan 2024

Få svar på de vanligast ställda frågorna om vinnare Allsvenskan nedan.

Vilket lag har vunnit Allsvenskan flest gånger?

Malmö FF är det lag som vunnit Allsvenskan flest gånger (22).

Vilket lag är favoriter att vinna Allsvenskan 2024?

Just nu är Malmö FF favoriter hos spelbolagen till att vinna Allsvenskan.

Vilket lag är regerande mästare i Allsvenskan?

BK Häcken vann Allsvenskan 2022 och är regerande mästare.