Allsvenskan är igång och efter sju omgångar har ett toppskikt etablerat sig. Djurgården är de som inlett starkast och leder serien men Norrköping, Hammarby och favoriten Malmö är också med i toppen. Endast 1-2 omgångar återstår innan EM-uppehållet men det går redan nu att skönja ett toppskikt i tabellen som lär fortsätta hela vägen in i november.

BK Häcken med bedrövlig start

Den största negativa överraskningen är BK Häcken som i skrivande stund inte vunnit en match. Hisinge-klubben var tippade i toppen efter deras starka försäsong som gav finalplats i Svenska Cupen. Men guldet är redan borta för Häcken. Men vem vinner egentligen Allsvenskan 2021? Vi tippar vinnaren nedan.

Kan Norrköping eller Hammarby överraska?

Även om IFK Norrköping har en tränare som vunnit guld med två olika svenska klubbar i form av Richard Norling, känns det inte som att ”Peking” kommer att kunna hålla hela vägen. Laget har visserligen en bred trupp med både spets och bredd men saknaden av Totte Nyman har gjort att Norrköping har det svårare att göra mål än förra säsongen.

Hammarby har ett starkt lag och om Astrit Selmani kommer igång kommer man bli ännu farligare. Samtidigt går det inte att komma ifrån att ”Bajen” är horribla när det kommer till spel på gräs. Det kommer att bli lagets fall även under 2021 tippar vi. Dessutom saknas vinnartraditionen för att utmana om titeln en hel säsong.

Blir en duell mellan DIF och MFF

Djurgårdens IF och Malmö FF är de två lag som vi tippar kommer att utmana om guldet hela vägen in i mål. När lagen möttes på Tele2 Arena var Djurgården överlägsna och demolerade Malmö totalt i en match som slutade 3-1. Djurgården är också serieledande i skrivande stund men kommer de vara det när säsongen summeras? Tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har lett laget till SM-guld tidigare och det finns både spets och bredd i truppen för att utmana hela vägen. Dessutom har Djurgården - så länge inte BK Häcken vinner Svenska Cupen - inget spel i Europa att fokusera på utan kan istället lägga all kraft på Allsvenskan.

MFF har inlett knackigt med tanke på förväntningarna inför säsongen. Den regerande mästaren har framförallt haft stora problem med försvarsspelet och släppt in otroligt mycket mål. Men om det är något vi lärt oss av MFF är att det ofta tar tid för klubben att komma igång. Faktum är att poängskörden är högre den här säsongen än vid samma antal omgångar förra året. Malmö brukar vara trögstartade, komma igång under sommaren för att sedan hitta formen ordentligt under hösten. Blir det samma sak under 2021?

Speltips - Vinnare Allsvenskan 2021

Det är alltid magstarkt att tippa en vinnare när endast 6-7 omgångar har spelats och även om MFF fokuserar på att kvala till Champions League nästa säsong har man en trupp som borde klara av att göra både och. MFF har den spetsigaste och bredaste truppen och med tanke på miljonerna på banken kan det mycket väl dyka upp intressanta nyförvärv i sommarens transferfönster.

MFF behöver värva en mittback av högsta kvalitet då försvarsspelet haltat rejält sedan utfrysningen av Rasmus Bengtsson. En backlinje med Eric Larsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen och Jonas Knudsen är inget som når Champions League och vinner Allsvenskan på samma gång. För visst lämnar Anel Ahmedhodzic i sommar?

Men trots detta tippar vi att MFF kommer att vinna Allsvenskan när 30 omgångar är spelade. Det kommer att bli en duell med Djurgården hela vägen in i kaklet men i slutändan är det Malmös breda trupp som fäller avgörandet. Därför spelar vi också MFF som vinnare av Allsvenskan 2021 till oddset 1.95 hos Betsson*.

TILL BETSSON