Allsvenskan 2021 har ännu inte gått i mål när vi skriver den här artikeln, men vi är redan nu beredda att lista de spelare vi tycker har gjort störst avtryck i Sveriges högstaliga under säsongen. Vi har utan rangordning eller position plockat med de vi själva tycker har varit bäst. Här är de främsta spelarna i Allsvenskan 2021.

Sotirios Papagiannopoulos

En av säsongens bästa mittbackar och en av de stora anledningarna till att AIK har legat och hotat i toppstriden under spelåret 2021 är den brytningssäkre Sotirios Papagiannopoulos. Återvände till Stockholmsklubben gjorde han sommaren 2020 från FC Köpenhamn. Född och uppvuxen i Solna, så nu när han är tillbaka sluts cirkeln. Förutom att han är en av de defensivt bästa spelarna i ligan bidrar han även offensivt. En spelare för lagkamraterna att se upp till då han spelat i toppklubbar som FC Köpenhamn och sedan tidigare har rutin från andra lag i både Superettan samt Allsvenskan.

Allsvenskan 2021 Högsta odds Spelbolag
AIK slutar topp 3 1,70

Oscar Jansson 

Blev 2020 när han gjorde sin sjunde säsong i Örebro utsedd till Allsvenskans bästa målvakt. Men gick inför 2021 till IFK Norrköping efter att hans kontrakt gick ut. Han var en stor anledning till att ÖSK flera säsonger i rad höll sig i mitten av tabellen. Nu efter han lämnade är de på väg att åka ur. Han har inte gjort sin nya tränare, Rikard Norling besviken. Tvärtom har han fått förtroendet att stå varje match sedan han anlände. Har sedan tidigare erfarenhet från spel i engelska klubbar där Londonlaget Tottenham Hotspur var en av dem.

Läs våran analys om marknadsvärdet på alla spelare och lag i Allsvenskan 2021!

Anders Christiansen

Anlände till Malmö FF från Italien och klubben Chievo Verona 2016. Med honom i laget blev det SM-guld två år i rad innan han lämnade för Belgien och KAA Gent, men det blev bara fyra matcher där innan han återigen anslöt till Skånelaget. Mittfältsgeneralen var förra året bästa spelaren i Allsvenskan och har även denna säsong öst in poäng. Trots hans mittfältsposition bidrar han med mer assist och mål än flera anfallare i ligan. Är lagets viktigaste spelare och när han inte är med i startelvan märks det på planen.

Allsvenskan 2021 Högsta odds Spelbolag
Malmö vinner Allsvenskan 2021 1,45

Magnus Eriksson

Precis lika viktig som Anders Christiansen är för sitt Malmö FF är Magnus Eriksson för sitt Djurgården. Toppar assistligan i Allsvenskan 2021 gör han med 11 framspelningar hittills. Från sin roll som motorn på mittfältet dominerar han och serverar bollar till medspelarna. Även mål har han bidragit med, 4 st. Har det blivit. Gör efter ett utlandsäventyr i MLS och laget San José Earthquakes sitt andra spelår i DIF. Men har även tidigare spelat i Stockholmslaget, 2016 och 2017.

Samuel Adegbenro

Årets värvning i Allsvenskan stavas Samuel Adegbenro och spelar i IFK Norrköping. Kom inför säsongen från norska Eliteserien och Rosenborg där han tillbringade tre år utan att göra något större avtryck. Riktiga genombrottet har istället kommit detta spelår. Den 25-årige anfallaren har öst in mål och går mot att bli skytteligavinnare. Det enda problemet för Norling blir nu att lyckas behålla honom när transferfönstret öppnar. Vi vet sedan tidigare att risken är stor att om Malmö får upp intresset för nigerianen kan det bli problematiskt att hålla honom kvar.

Allsvenskan 2021 Högsta odds Spelbolag
Samuel Adegbenro vinner skytteligan 2021 1,10

Carljohan Eriksson

Ytterligare en målvakt ska in på listan. Mjällbys finske burväktare Carljohan Eriksson har gått in och tagit över förstaspaden från Samuel Brolin. Har på tolv matcher endast släppt in sex mål och har den bästa statistiken gällande samtliga målvakter i Allsvenskan. Med de strålande insatser han stått för har laget från Blekinge kunnat klättra upp till en bekväm plats ovanför bottenstriden. Gör detta år sin tredje säsong i klubben. Har tidigare i karriären stått i mål för den finska storklubben HJK Helsingfors. Förutom att han har den bästa målvaktsstatistiken i ligan är hans utsparkar imponerande då 83% av dem når medspelarna.