Vilka är Allsvenskan 2023 bästa spelare? En ny härlig säsong är äntligen här och det är dags att gå igenom vilka spelare som betyder mest och ska rankas högst i denna kategori. Vi bjuder inte på några större överraskningar men på fem spelare av högsta klass och som höjer sina lag till en helt annan nivå. Häng på!

Spela på Allsvenskan hos Expekt!

Arnor Sigurdsson - IFK Norrköping

Det är häftigt att IFK Norrköping har lyckats få tillbaka en spelare av denna kaliber som den 23-åriga islänningen, Arnor Sigurdsson. Med 11 mål på 58 matcher för CSKA Moskva i ryggsäcken och nu förra säsongens korta comeback, där han gjorde 6 mål på 11 matcher så visar han en klass som egentligen är på tok för bra för Allsvenskan. Kul för oss och extremt kul för Peking som här har en spelare som kan lyfta laget till den övre halvan av tabellen. Frågan är hur länge han blir kvar? 

Allsvenskan 2023 Högsta odds Spelbolag
Arnor Sigurdsson gör flest assist 20,0

Nahir Besara - Hammarby 

Många hammarbyare var skeptiska till värvningen av Nahir och såg honom kanske mest som en breddspelare. Men oj så fel de hade! Det ska dock sägas att Besara absolut inte var en av de bästa spelarna i allsvenskan när han var med och spelade ner Örebro till superettan 2021. Men det lyftet han fått sedan han kom tillbaka till Hammarby saknar motstycke i svensk fotboll – särskilt med tanke på hans ålder. Gjorde 11 mål och 11 assist förra säsongen och har imponerat stort i Svenska Cupen. Fortsätter han på samma spår i allsvenskan är han utan tvekan en av allsvenskans fem bästa spelare och definitivt Hammarbys bästa spelare.  

Läs om bästa mittfältarna i Allsvenskan 2023!

Magnus Eriksson - Djurgården 

Fyller 33 år i år men är trots sin ålder Djurgårdens bästa spelare – och en av de bästa spelarna i allsvenskan. Magnus Eriksson är den enskilt största anledningen till Djurgårdens framgångar de senaste åren. När Mange inte spelar bra är Djurgården inte bra, men när han är på topp är Djurgården bästa laget i allsvenskan. Är inte den där notoriska målskytten längre utan har numera en roll som framspelare. Har noterats för 22 assist senaste två säsongerna vilket vittnar om hans spelskicklighet. Gör nu sin sjätte säsong i Djurgården som skulle få svårt att utmana i den absoluta toppen utan honom, men om han är skadefri hela säsongen blir Djurgården, som vanligt, livsfarliga. 

Allsvenskan 2023 Högsta odds Spelbolag
Djurgården slutar topp 2 2,05

Samuel Gustafsson - Häcken 

Efter en tids utflykt till Italien och diverse klubbar kom Samuel Gustafsson tillbaka till sin moderklubb och gjorde stor succé. Han var såklart en bidragande orsak till att BK Häcken tog sitt första SM-guld förra säsongen och att han blir kvar är vitalt för nya framgångar. Han fick rättvist debutera i landslaget förra året i Sveriges seger mot Mexiko och efter matchen hyllades han av Janne Andersson. 28 år har han hunnit blivit nu och frågan är väl när utlandsklubbarna rycker i Häckens guldklimp igen?

Läs om Allsvenskans bästa anfallare 2023!

Anders Christiansen - Malmö FF

Nu har "AC" hunnit blivit 32 år och karriären går mot sin peak. Vi har sett dansken göra två mål i Svenska Cupen mot Djurgården och även ett hattrick i träningsmatchen mot Vålerenga, vilket ger klara signaler till att han menar allvar den här säsongen. Efter fiaskot ifjol lär det finnas en extrem hunger båda hos AC samt i Malmö FF där Henrik Rydström nu ska få ny fart i truppen. 13 mål och 3 assist är hans bästa facit från 2020 och frågan är om han kan nosa på de siffrorna i år när han gör den åttonde säsongen för Malmö FF.

Allsvenskan 2023 Högsta odds Spelbolag
Anders Christiansen gör flest assist 8,00

FAQ: Bästa spelarna Allsvenskan 2023

Här får ni svar på de vanligaste ställda frågorna om Allsvenskans bästa spelare.

Vem är Allsvenskans bästa spelare?

Svårt att svara på i dagsläget men vi håller Arnor Sigurdsson i IFK Norrköping väldigt högt.

Vem var Allsvenskans bästa spelare 2023?

Alexander Jeremejeff.

Vem är Allsvenskans bästa spelare genom tiderna?

Torbjörn Nilsson, Markus Rosenberg och Gunnar Nordahl är tre spelare som rankas högst i den listan.