Det blev tillsut en enkel seger för Isaac Kiese-Thelin i skytteligan förra säsongen, där han trots grov formsvacka ändå stannade på 16 mål, vilket var fyra bättre än tvåan Benie Traore. Till årets upplaga hittar vi MFF-anfallaren som favorit på nytt att ta hem titeln som skyttekung och vi på Betting kommer i den här artikeln gå igenom spelarna som vi anser ha en chans till att utmana i skytteligan Allsvenskan 2024.

Spela på Allsvenskan hos Expekt!

Vem vinner Skytteligan i Allsvenskan 2024

Favoriter att vinna skytteligan i Allsvenskan 2024.

Skytteligan vinnare Högsta odds Spelbolag
Isaac Kiese-Thelin 3,50
Ioannis Pittas 6,00
Jusef Erabi 10,00
Denniz Hummet 10,00
Christoffer Nyman 15,00
Srdjan Hrstic 15,00
Yousef Salech 31,00

Hetaste spelarna att vinna skytteligan

De spelare vi listar nedan är enligt oddsen största favoriterna att bli skyttekung i Allsvenskan 2024.

Isaac Kiese Thelin - Malmö FF

Det blev ändå 16 mål förra säsongen trots att anfallaren och Malmö FF hackade rejält spelmässigt. Nu har Rydström satt sin prägel på Di Blåe och det mesta pekar på att Kiese Thelin är tänkt att vara lagets spjutspets och store målskytt även under 2024. Både MFF och Kiese Thelin går in som regerande mästare utan att ha imponerat och det känns livsfarligt. Med spelare som Botheim, Vecchia, Ali och Nanasi runt sig så lär laget producera otroligt mycket framåt där Thelin kommer serveras på ett guldfat.

Ioannis Pittas - AIK

På endast 13 matcher lyckades den cypriotiske anfallaren göra 9 mål under föregående säsong, där han hämtades in från Apollon. Med tanke på Gnagets kräftgång under 2023 så är statistiken en mer imponerande och ska Henning Bergs lag kunna ta kliver uppåt i tabellen så hänger mycket på Ioannis Pittas. Håller Pittas i närheten av det snitt från förra säsongen så blir han att räkna med i toppen av skytteligan. Här bör vi nog heller inte vara oroliga för en eventuell flytt vid sommarfönstret utan anfallaren lär vara kvar minst fram till november när allt summeras.

 

Jusef Erabi - Hammarby IF

Bajens kanske viktigaste besked inför den här säsongen var att Jusef Erabi bestämt sig för att stanna i klubben. Den stora frågan nu är om anfallaren blir kvar året ut? Många Hammarbyare är rädda för att spelaren kommer lämna redan till sommaren om han lyckas under våren. Förra säsongen gjorde Erabi 7 mål på 23 framträdanden i Allsvenskan och den här säsongen har spelaren inlett med att bland annat göra två mål i Svenska Cupen mot GIF Sundsvall. Nya tränaren Kim Hellberg kommer garanterat att förlita sig lite extra på anfallaren tillsammans med Nahir Besara som tillsammans tillhör seriens bästa spelare.

Denniz Hummet - Djurgårdens IF

DIF har gjort en intressant värvning i form av den turkiska anfallaren Denniz Hummet som tidigare spelat i Örebro, Elfsborg, Gefle och nu senast i Kalmar FF på svensk mark. Nio mål på 30 matcher blev det förra säsongen för den småländska klubben och nu är turken redo att hjälpa Djurgården tillbaka till den absoluta toppen igen. Det totala målsnittet på 41 ligamål på 202 matcher är inget som kanske skrämmer, men Hummet har öppnat sin tid i stockholmslaget strålande med två mål på två matcher i Svenska Cupen. Djurgården håller på att bygga något riktigt intressant men frågan är hur långt det kommer räcka under 2024?


 

Christoffer Nyman - IFK Norrköping

Det är glasklart vem som ska göra målen i årets Peking och det är kapten Nyman. Andreas Alm har fått en försäsong att sätta sin prägel på laget. IFK Norrköping hackade rejält 2023, men Nyman gjorde ändå 8 mål. Det finns definitivt mer att ta av här. Han har även förmånen att spela med en av seriens bästa spelare i Traustasson under våren. Får Nyman igång målskyttet tidigt så har han alla förutsättningar att blanda sig i striden om skytteligatiteln.


 

Srdjan Hrstic - BK Häcken

Den serbiska anfallaren pekas ut som en av de spelare som ska få sitt riktiga genombrott i årets allsvenska. I fjol blev det endast 10 ligamatcher och 2 mål för 20-åringen men nu ser det ut som att en startplats ska vara given hos BK Häcken som fortsätter ha en bra omsättning på spelarmaterialet. Självklart är det här ett långskott då spelaren är ung samtidigt som Häcken känns något svårbedömda inför den kommande upplagan, men stämmer allt lär vi få se över 10 mål från den serbiska spelaren utan problem.

Yousef Salech - IK Sirius

Förra säsongen gjorde danske  Wessam Abou Ali stor succe i uppsalalaget med 10 mål på 16 matcher i Allsvenskan. Det belönades med flytt till den egyptiska storklubben Al Ahly. Nu har Sirius valt att plocka in en ny anfallare från danska Superligan i form av Yousef Salech vars senaste klubbadress var Bröndby men som på slutet var utlånad till Beveren i Belgien. Vi får se om Christer Mattiasson har ny god dansk fingertoppskänsla här och han får plats som årets outsider på listan om vem som ska bli allsvenskan skyttekung 2024.

Speltips: Skyttekung Allsvenskan 2024

Ganska ofta är det en skräll som vinner skytteligan i serien, men i år tror vi att en viss Kiese Thelin blir otroligt svår att stoppa så länge han håller sig skadefri. Malmö ser redan vassa ut offensivt under Rydströms ledning.Marcus Berg har lagt skorna på hyllan och närmsta utmanaren enligt oss är Ioannis Pittas som tyvärr spelar i ett allt för ojämt AIK. Så nej vi ser inget annat val än att tippa Isaac Kiese Thelin som årets skyttekung till oddset 3,50 @Expekt*.

Vi lägger spelet hos Expekt** till oddset 3.50.

TILL EXPEKT

Få all information om odds på Allsvenskan och flera Alsvenskan speltips

Tidigare vinnare av skytteligan i Allsvenskan

Målrekordet någonsin för skytteligan i Allsvenskan skedde redan 1924-25 när Filip ”Svarte-Filip” stod för 39 mål på endast 22 omgångar. Att göra väldigt många mål i Allsvenskan har visat sig varit svårt. Fem av sex senaste skytteligavinnare de senaste åren har inte mäktat med fler än 18 mål. Paulinho gjorde 20 mål år 2018 men i övrigt får vi backa tillbaka till 2014 och 2015 när Lasse Vibe och Emir Kujovic stod för 23 respektive 21 mål. Den nigerianska anfallaren Peter Ijeh är den som har flest mål sedan Bosse Larsson 1965 med sina 24 stycken fullträffar år 2002.

Senaste årens vinnare av skytteligan i Allsvenskan

Säsong Skyttekung Lag Antal gjorda mål
2011 Mathias Ranégie 

BK Häcken

Malmö FF

21
2012 Waris Majeed BK Häcken 23
2013 Imad Khalili

IFK Norrköping

Helsingborgs IF

15
2014 Lasse Vibe IFK Göteborg 23
2015 Emir Kujovic IFK Norrköping 21
2016 John Owoeri BK Häcken 17
2017

Karl Holmberg

Magnus Eriksson

IFK Norrköping

Djurgårdens IF

14
2018 Paulinho BK Häcken 20
2019 Mohamed Buya Turay Djurgårdens IF 15
2020 Christoffer Nyman IFK Norrköping 18
2021 Samuel Adegbenro IFK Norrköping 17
2022 Alexander Jeremejeff BK Häcken 22
2023 Isaac Kiese-Thelin Malmö FF 16

Spelbolag med odds på skytteligan Allsvenskan 2024

Här listar vi några bra spelbolag som erbjuder odds på vem som blir skyttekung i Allsvenskan.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

500 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
500 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan uttag kan göras måste vinsten från gratisspelet omsättas en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 18 januari 2024 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. 18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Inget omsättningskrav på vinster. Min insättning 100 kr. Ev. vinster är omsättningsfria & giltiga i 60 dagar. Ev. vinster är måste omsättas en gång. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024-01-18. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 500 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr.


FAQ: Skytteligan i Allsvenskan 2024

Här får ni svaren på de vanligaste frågorna om skytteligan i Allsvenskan.

Vem är favorit att vinna skytteligan i Allsvenskan 2024?

Isaac Kiese-Thelin är favorit att bli skyttekung i Allsvenskan 2024.

Vem blev skyttekung i Allsvenskan 2023?

Isaac Kiese-Thelin blev skyttekung i Allsvenskan 2023 där han gjorde 16 mål.

Var kan man hitta bäst odds på skytteligan i Allsvenskan 2024?

En bettingsida med svensk licens vi lyfter fram lite extra när det kommer till odds på Allsvenskan är Expekt*.