Vem som gör flest mål och blir skytteligavinnare i Allsvenskan 2021 blir extra spännande att följa tack vare de höga oddsen. Det handlar framförallt om sex spelare som är favoriter till att bli Allsvenskans skyttekung säsongen 2021. Att vinnaren spelar i Malmö, Häcken, AIK, Bajen eller Norrköping är sannolikt men det kan hända mycket under 30 omgångar. Vi går igenom favoriterna och allt om kampen om skytteligatiteln med tillhörande odds och speltips.

Odds: Skytteligan Allsvenskan 2021

Spelare Högsta odds Spelbolag
Antonio Čolak 9,00
Alexander Jeremejeff 10,00
Nicolás Stefanelli 10,00
Gustav Ludwigson 12,00
Christoffer Nyman 12,00
Astrit Selmani 12,00
Samuel Adegbenro 18,00
Edward Chilufya 18,00
Robin Söder 18,00
Anders Christiansen 23,00

Hetaste spelarna att vinna skytteligan

De spelare vi listar nedan är enligt oddsen största favoriterna att bli skyttekung i Allsvenskan 2021.

Antonio Čolak - Malmö FF

Malmö FF:s nyförvärv Antonio Čolak kan det här med att vinna skytteligor och är också favorit enligt oddsen. Tyskkroaten har haft en spännande karriär med spel i Bundesliga. Hans stora genombrott kom i HNK Rijeka där han vann skytteligan och gjorde 20 mål i ligaspelet och 26 mål totalt. Därefter blev han värvad till grekiska PAOK där det inte blev samma succé. Men kan anfallaren komma igång med målproduktionen hos mesta mästaren kan det bli en rolig säsong för Čolak som inte är rädd för att ta avslut. Malmö har tagit in Čolak på lån men har en köpoption som ryktas vara cirka €3 miljoner. För att MFF ska spendera de pengarna krävs det nog en del mål.

Alexander Jeremejeff - BK Häcken

Alexander Jeremejeff ser väldigt stark ut vilket är anledningen till att Häcken betalat över 6 miljoner kronor för att få tillbaka sin anfallare. Efter att tidigare ha tillhört klubben två gånger blir det tredje sejouren på Hisingen för 27-åringen. Första flytten gick till Malmö FF där det inte riktigt lyfte. Häcken köpte tillbaka honom och sålde honom sedan vidare ett år senare till Dynamo Dresden. Där har han skaffat sig Europarutin och när han nu är tillbaka i svensk fotboll blir det spännande att se om han kan fortsätta prestera på topp i Allsvenskan.

Nicolás Stefanelli - AIK

AIK:s nummer 9 från Argentina är en av Allsvenskans bästa anfallare, i alla fall om han presterar på topp. Förra säsongen spenderades på lån i klubben La Calera men nu är han tillbaka i AIK. I ligaspelet förra säsongen blev det nio mål på 30 matcher men Stefanelli behöver nog göra fler mål om han ska vara med och utmana om skytteligatiteln. 

Gustav Ludwigson - Hammarby IF

Hammarbys anfallare kommer med största sannolikhet stå för en hel del poäng under den allsvenska säsongen. Om det handlade om flest poäng totalt hade Ludwigson definitivt varit ett alternativ men att han skulle göra flest mål av alla spelare är inte sannolikt även om det finns en målskytt därinne. Ludwigson stod för tre mål och fyra assist på vägen till finalen i Svenska Cupen.

Christoffer Nyman - IFK Norrköping

Förra årets skytteligavinnare är inte med bland de absoluta favoriterna till skytteligatiteln. Anledningen är inte Nymans förmåga att göra mål historiskt sätt utan snarare den skada han dragits med under försäsongen. Kommer Nyman och IFK Norrköping igång kan det mycket väl bli ett målstim för 28-åringen. Med framspelare som Sead Haksabanovic och Isak Bergmann Jóhannesson försämras inte chanserna till det scenariot. 

Astrit Selmani - Hammarby IF

Astrit Selmani är ny för säsongen i Hammarby men blev ett namn för den breda massan svenska fotbollsfans redan förra säsongen när han öste in mål för Varberg och blev tvåa i skytteligan. Nu har han en bättre offensiv runt sig och därför kan det mycket väl bli en hel del mål för Malmöiten.

Speltips: Skyttekung Allsvenskan 2021

Vi på Betting.se tippar att Alexander Jeremejeff blir Allsvenskans bästa målskytt under 2021. Anfallaren har sett väldigt het ut och har samlat på sig rutin från Europaspelet. Hans tidigare sejourer i BK Häcken har varit lyckade och när Hisinge-klubben nu har ett ännu starkare lag än i fjol tror vi att Jeremejeff kommer vara en nyckel med sitt notoriska målsinne. Av denna anledning tror vi att det blir en bra säsong i sin tredje sejour för BK Häcken.

Vi lägger spelet hos Casumo* till oddset 10.00

TILL CASUMO

Tidigare vinnare av skytteligan i Allsvenskan

Målrekordet någonsin för skytteligan i Allsvenskan skedde redan 1924-25 när Filip ”Svarte-Filip” stod för 39 mål på endast 22 omgångar. Att göra väldigt många mål i Allsvenskan har visat sig varit svårt. Fem av sex senaste skytteligavinnare de senaste åren har inte mäktat med fler än 18 mål. Paulinho gjorde 20 mål år 2018 men i övrigt får vi backa tillbaka till 2014 och 2015 när Lasse Vibe och Emir Kujovic stod för 23 respektive 21 mål. Den nigerianska anfallaren Peter Ijeh är den som har flest mål sedan Bosse Larsson 1965 med sina 24 stycken fullträffar år 2002.

Tio senaste årens vinnare av skytteligan i Allsvenskan

Säsong Skyttekung Lag Antal gjorda mål
2011 Mathias Ranégie 

BK Häcken

Malmö FF

21
2012 Waris Majeed BK Häcken 23
2013 Imad Khalili

IFK Norrköping

Helsingborgs IF

15
2014 Lasse Vibe IFK Göteborg 23
2015 Emir Kujovic IFK Norrköping 21
2016 John Owoeri BK Häcken 17
2017

Karl Holmberg

Magnus Eriksson

IFK Norrköping

Djurgårdens IF

14
2018 Paulinho BK Häcken 20
2019 Mohamed Buya Turay Djurgårdens IF 15
2020 Christoffer Nyman IFK Norrköping 18