Sveriges premiärmatch i VM 2018 spelas mot Sydkorea på Nizhny Novgorod Stadium. Många letar efter de bästa oddsen och det kan vara lite klurigt att hitta de högsta oddsen. Under ett mästerskap är det mycket att tänka på. Därför kan det vara bra med lite extra research. Kanske tänker man att det är dags för lite mer kunskap. Läs mer om VM 2018 så har du mest koll av alla i kompisgänget!

 

Sverige-Sydkorea Spekulation

Det är svårt att veta var man har lagen idag. Lagdel för lagdel hoppas man kunna få en klarare bild om Sveriges startelva och Sveriges trupp inför mästerskapet. Den stora frågan är såklart om Zlatan Ibrahimovic kommer spela VM. För underskriven är det en självklarhet att Ibra ska vara med men det är en vattendelare som saknar motstycke i svensk idrottshistoria. Oavsett vilket ska Sverige ha chanser att kunna slå Sydkorea som egentligen bara har en enda storstjärna - Tottenhams Son Heung-Min.

Sveriges VM-trupp om redaktionen får bestämma

Målvakter:

Robin Olsen - Även om en tung skada har hållt honom borta hela våren är Olsén given första målvakt!

Johan Dahlin - Allsvenskans bästa målvakt som gjort det bra sedan återkomsten till MFF

Pontus Dahlberg - Sista målvaktsplatsen borde soklart gå till Sveriges största målvaktstalang.

Försvarare:

Mikael Lustig - Celticbacken har en av två givna platser på högerbacken

Anton Tinnerholm - Extremt het och gör succé i New York. Är Sveriges näst bäste högerback.

Andreas Granqvist - Kaptenen som tog Sverige till VM. Gör sina sista matcher i landslaget.

Victor Nilsson Lindelöf - Tuff första säsong i United men ändå fått en hel del speltid och är oerhört viktig för den svenska backlinjen

Pontus Jansson - Extremt viktig för gruppen med sina ledaregenskaper. Accepterar att vara tredjevalet bakom "Granen" och "Vigge"

Filip Helander - Stabil i Serie A och ordinarie i Bologna. Lugn och trygg mittback.

Ludvig Augustinsson - Nästa svenska storstjärna eventuell och har gjort det kanon under sin första säsong i Werder Bremen.

Martin Olsson - Rutinerad vänsterback som haft en bra säsong bakom sig i Swansea även om laget med all sannolikhet åker ur

Mittfältare:

Emil Forsberg - Sveriges bäste spelare (även med Zlatan tillgänglig), var bäst på plan i landskampen mot Chile. Emil måste bibehålla toppformen om Sverige ska gå bra i VM.

Jimmy Durmaz - Den tekniske yttern har inte fått den speltid han önskat i franska Toulouse men ska naturligtvis ändå vara med i en VM-trupp!

Albin Ekdahl - Sveriges bäste innermittfältare är dock rejält skadebenägen och frågan är om Ekdahl håller sig skadefri ett helt mästerskap. Är Sveriges bäste centrala innermittfältare när han är hel.

Victor Claesson - Klubbkamrat med kapten Granqvist och har en supersäsong bakom sig. Skjuter in volleykanoner från distans som det inte vore någonting. Sveriges kanske hetaste mittfältare under våren.

Jakob Johansson - Playoff-hjälten sköt Sverige till VM med dubbelmötets enda mål. I andra matchen i Milano drog han dock korsbandet och det blir en kamp mot klockan om hjälten hinner återhämta sig till VM.

Sebastian Larsson - I ett mästerskap behövs rutin och "Seb" är den enda spelaren som deltagit i ett VM i den svenska landslagstruppen. Krigar på bra på mitten och är en gjuten truppspelare.

Oscar Lewicki - När många vill se Gustav Svensson hoppas många på en annan krigare i truppen. Lewicki är lugn och passar bra mot storlag när Sverige inte ska föra spelet. Kan även gå ner och spela mittback.

Ken Sema - Visat att han håller på den högsta nivån. VM är ultimata skyltfönstret för Sema att visa upp sig

Anfallare:

Ola Tovionen - Frankrikedödaren levererar alltid i blågult men i klubblaget är han i frysboxen. Hur som helst uppskattar Janne hans taktiska egenskaper och förmågan att göra mål. Toivonen är given i truppen i sommar!

John Guidetti - Herr Guidetti har inte sprutat in mål i Leganes men är viktig för lagmoralen och stämningen i omklädningsrummet. Accepterar att sitta på bänken.

Marcus Berg - Berg är landslagets mest pålitliga målskytt i avsaknaden av Zlatan. Är given i den svenska VM-truppen.

Zlatan Ibrahimovic - Diskussionen om Zlatans vara eller inte vara i landslaget i VM kommer vara en följetång hela våren. En motiverad Zlatan kan vara skillnaden för ett mediokert eller ett framgångsrikt VM.

 

Joker: Isaac Kiese Thelin har gjort många mål under säsongen och vid någon skada är han en given ersättare!

Möjlig Svensk startelva

Robin Olsen - Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Victor Lindelöf, Ludvig Augustinsson - Victor Claesson, Albin Ekdahl, Sebastian Larsson, Emil Forsberg - Zlatan Ibrahimovic, Ola Toivonen

 

Sverige-Sydkorea boostade odds

Även om regeln säger att man inte ska tippa med hjärtat förväntas det vara boostade odds på Sveriges matcher. Ett spelbolag som jobbar mycket med boostade odds är Betfair. Självklart kommer Sveriges odds vara bra under hela mästerskapet och det skulle vara mycket förvånande om det inte erbjuds speciella oddshöjningar under en så stor turnering som VM faktiskt är.

Förutom boostade odds finns det såklart andra oddserbjudanden under mästerskapet. Alla spelbolag vet att det finns stort intresse att hitta VM:s bästa odds och därför försöker de locka med speciella oddsbonusar och förhöjda odds under fotbolls- VM i Ryssland 2018.

 

Spela på Sverige-Sydkorea idag

Finns intresse att betta på Sverige mot Sydkorea redan idag går det alldeles utmärkt. Eftersom många spelbolag är från Sverige finns det extra stort utbud just när det är blågults matcher. Logga in på ditt spelbolag för att lägga spel.

 

Sverige Sydkorea Speltips

Det kommer säkerligen att bli en jämn match där Sverige är knappa favoriter. Sydkorea har egentligen bara en storstjärna och det är Son Heung-Min i Tottenham. Samtidigt är lagets stjärna förmodligen bättre än alla Sveriges spelare med Zlatan och eventuellt Emil Forsberg som undantag.

Sydkorea kommer ha det svårt att bryta igenom Sveriges täta försvar. Under kvalet visade Jannes pågar att det är oerhört svårt att göra mål på laget. Sverige hade bäst målskillnad av alla lag under VM-kvalet med 26 gjorda mål och endast 9 insläppta. Mot Italien höll man dessutom tätt i 180 minuter.

Laget från öst ska dock inte underskattas. Sydkorea överraskade många under VM på hemmaplan 2002 när man kom fyra. Succén lär dock inte upprepas med tanke på det svåra gruppspelet innehållande Tyskland, Sverige och Mexico.