Uppladdningen inför VM-slutspelet är nu i full gång och en utav uppgifterna är träningsmatchen mot Chile den 24e mars på Friends Arena. En tuff värdemätare mot Chile som mycket överraskande inte klarade av att kvalificera sig för sommarens VM-slutspel i Ryssland!

Ett bra test för det svenska landslaget

Det har nu gått en månad sedan den där magiska matchen på San Siro i november då Sverige fullbordade bragden och slog ut Italien i Play Off. Med en gång började man förbereda sig inför det kommande mästerskapet med boende, scouting med mera. Nu är även den första träningsmatchen inbokad och det blir Chile som kommer stå för motståndet hemma på Friends Arena.

Ett minst sagt tufft prov för Janne Andersson och det svenska landslaget. Även om Chile missade chansen att gå till VM så har man en trupp som tillhör topp 20 i världen med spelare som Arturo Vidal och Alexis Sanchez för att nämna ett par. 

Senast lagen möttes var år 2006, då också i en träningslandskamp. 1-1 slutade matchen då och vi kan väl hoppas på ett liknande resultat när det är dags i mars igen.

Januariturnén i Abu Dhabi

Innan matchen mot Chile så ska det svenska landslaget resa iväg till Abu Dhabi för den årliga januariturnén. Ett gäng spelare ska få chansen att visa upp sig och kanske finns det en liten möjlighet att utmana om en plats i den kommande VM-truppen för mästerskapet i Ryssland. 

Sverige spelschema:

7 januari, Sverige - Estland

11 januari, Sverige - Danmark

24 mars, Sverige - Chile