När Janne Andersson vaknar imorgon gör han det som en älskad och respekterad svensk manager. Efter 90 minuter mot Italien kan alla drömmar om VM i Ryssland krossats men Janne ska ändå ha beröm för att ha tagit Sverige till Playoff och lär ha svenska folkets stöd oavsett resultat.

Sverige starka på hemmaplan

Sverige är obesegrade på Friends Arena under hela VM-kvalet och vi hoppas såklart att den trenden sitter i sig även efter matchen mot Gli Azzurri. För seger krävs det en äckligt disciplinerat organisation som anfaller och försvarar som ett lag - något som vi sett i nästan varje match från blågult under hela kvalet.

Det enda poängtappet på Friends kom i premiären mot Holland. Därefter har Sverige vunnit samtliga matcher och bara släppt in ett mål. Det målet kom mot mäktiga Frankrike i en match som Sverige ändå lyckades vinna efter ett drömmål av Frankrike-dödaren Ola Toivonen.

Nu är det ett visserligen ett italienskt landslag som kommer på besök men om Sverige spelar varenda kort rätt och har en rejäl portion tur finns det möjlighet att ta med sig ett bra resultat tills returen i Milano. Lite mer tur och det kanske till och med finns en chans att Sverige spelar VM i Ryssland nästa sommar.

Det italienska landslaget är nämligen lite mer sargat än det brukar vara. Under kvalet imponerande laget inte och förlorade bland annat mot Spanien med 3-0 och fick bara 1-1 hemma mot Makedonien. Den annars så stabila backlinjen har även den blivit ifrågasatt då alla tre backar börjat komma lite åren. Bland annat Bonucci har inte imponerat sedan flytten till Milan och här finns möjligheter för Berg och Toivonen att hota.

Boostade odds hos Betfair

Trots att det finns ganska stora möjligheter för Sverige att vinna i hemmamatchen mot Italien har Betfair boostat oddsen rejält. Du kan nu få 10.0 i odds på svensk seger mot Gli Azzuri. Erbjudandet gäller för nya kunder som signar upp sig hos spelbolaget. Gör det på direkten så kan du ta del av denna kampanj.

Läs vår stora VM-guide här!