Det har blivit dags för nästa artikel om odds på hockey-VM 2022. Vilka är nationerna som kommer slåss om guldet i år? Klart är att vi kan räkna bort Ryssland, då de inte får delta. En hel del talar för att det kan bli en repris av fjolårets final mellan Finland och Kanada. Finland har hemmais och är nyblivna OS-mästare och Kanada kommer att skrapa ihop en bra mycket starkare trupp än under OS. Tre Kronor kan smyga med som en outsider. Häng med för att få en genomgång om guldkandidaterna i årets hockey-VM.

Finland

Lejonen från Finland har haft ett mycket fint år sedan VM 2021, där man knep ett silver. MAn bärgade landets första OS-guld i vintras och nu är det dags att göra hemmapubliken glad. Räkna med ett fanatiskt publikstöd för laget som kommer göra det svårt för motståndarna. Stommen från OS-laget kommer att finnas med under VM och räkna med att de flesta finska NHL-spelare som kan ansluta till turneringen kommer att göra det. Chansen att vinna guld på hemmaplan vill nog inte missas.

Med hjälp av våran TV-guide har du koll på när matcherna spelas under VM!

Kanada 

Lönnlöven är regerande världsmästare, men lyckades bara med att nå en sjätteplats under OS 2022. Räkna med ett revanschsuget lag som kommer vara taggade att visa att man är det bästa laget i världen. Och ett taggat Kanada med NHL-spelare är en mardröm för alla andra lag. Nu är det inte helt klart än vilka spelare som kommer att ansltua till VM, men det känns inte helt otänkbart att flera stora namn kan vara sugna på att vinna ett VM, då man inte var med i OS. Kanada blir farliga i VM och är tillsammans med Finland storfavoriter att ta hem guldet.

Sverige

Tränare Garpenlöv gör sin sista turnering för Tre Kronor och nyckeln blir att han lyckas motivera spelarna en sista gång. Erik Karlsson har öppnat för VM-spel men han är skadad just nu och VM ser ut att vara i fara. Sverige behöver få in NHL-spelare för att spetsa truppen och kunna utmana Finland och Kanada. Spelare som Lucas Raymond och Rasmus Dahlin är positiva till VM och det vore två mycket bra spelare att få in i truppen. Om Tre Kronor kan blanda motivation och NHL-spets så kan det bära hela vägen i FInland.

Läs våran artikel om Sveriges chanser att vinna hockey-VM 2022!

USA

Brons i VM 201 och en femteplats i OS. USA har som vanligt kapacitet att utmana favoriterna men frågan är om det kommer att gå i år? Senast man vann VM var 1960 (!). Får man in rätt balans i truppen och några fina stjärnnamn från NHL så kan man givetvis skrälla, men det känns just nu som att man inte rår på Finland, Kanada eller Sverige.

Slovakien

Tyskland skrällde sig hela vägen till semifinal 2021, i år har slovakerna chansen att bli turneringens skrällag. Man är pumpade av självförtroende efter att ha vunnit brons under vinterns OS. Slovakien har ett väl fungerande lagspel just nu och man är inte alls svaga offensivt, där man kan blixtra till mot alla andra nationer. Så vi lägger in en varning att Slovakien kan bli mycket svåra att slå under årets VM.
 

Speltips: Vinnare av VM

På förhand ser guldkampen ut att stå mellan Finland och Kanada. Och i ärlighetens namn så känns det som att det är så finalen kommer att se ut. Om inte någon av favoriterna underpresterar och åker ut. Lagen bakom har inte samma kvalitet även om man önskade att Tre Kronor hade det. Vi tror dock att Finland kan darra lite inför hemmapubliken och att Kanada visar att man trots allt är herre på täppan inom hockeyvärlden. Kanada vinner hockey-VM till oddset 4,00 @ Svenska Spel*.

TILL SVENSKA SPEL!