Den kommande helgen bjuder på kvartsfinaler i VM 2022. I denna förhandstitt får du bland annat odds och en laggenomgång för matchen mellan Marocko och Portugal.

Samtliga åttondelsfinaler i Fotbolls-VM är avklarade och vi har nu några väldigt spännande kvartsfinaler att se fram emot. I den här artikeln tittar vi på uppgörelsen mellan de marockanska favoritsänkarna och portugiserna med dess fantastiska breda trupp.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Marockanerna har ännu inte förlorat i detta mästerskap, medan Portugal har visat ett imponerande målsnitt så här långt, men mer om det senare.

Odds på Marocko - Portugal

Spelbolagen håller uppenbarligen portugiserna som favoriter. Se truppnyheter, statistik  och mer  info om matchen mellan Marocko - Portugal i vårt matchcenter.

Marocko - Portugal

Marocko – Favoritdödarna

Marocko har haft ett fantastiskt VM så här långt. De har spelat fyra matcher och är fortfarande obesegrade och det som är minst lika anmärkningsvärt är att de endast släppt till ett ynka mål.

Det har heller inte varit någon enkel väg för marockanerna, som hamnade i Grupp F tillsammans med Kroatien, Belgien och Kanada – En grupp som de mycket imponerande gick och vann.

I åttondelsfinalen fick man möta Spanien, där man lyckades hålla nollan fram till en straffläggning då man själv heller ej lyckades göra mål under vanlig speltid.

Marockos målvakt Bono blev den stora hjälten då han hindrade spanjorerna från att ens göra mål på straff. Svagt slagna men man ska inte ta ifrån Bono något som läste sönder motståndarna. PSG-stjärnan Hakimi fick sedan äran att avgöra straffläggningen med en otroligt kylig straff.

Marocko VM odds

Stark insats och 0-0 mot Kroatien, seger mot Belgien och sedan slå ut Spanien är en stark väg och får ändå klassas lite som ”favoritmördare”.

Med bara ett insläppt mål på fyra matcher är det naturligt att dra slutsatsen att försvaret är den största styrkan. Så är det nog såklart, men offensiven innehåller även den ett gäng namn som, Ziyech, En-Nesyri och Boufal, vilket är en högt respekterad trio.

Förutom Hakimi är det väl inga spelare som kan räknas till de stora superstjärnorna, men Marocko har ett lag där alla kämpar till sista blodsdroppen. Portugal får därav inte underskatta det här laget och måste vara redo med högsta motivation.

Portugal – Utan Ronaldo igen?

Portugal kan inte som Marocko skryta om att vara obesegrade i detta VM, å andra sidan har de vunnit tre av fyra matcher. Matchen de förlorade var mot Sydkorea och hade mindre betydelse. Det var i tredje gruppspelsmatchen där koreanerna var tvugna att vinna samtidigt som portugiserna kunde rotera inför åttondelsfinalen.

I de två första VM-matcherna blev de segrar över först Ghana med 3-2 och sedan Uruguay med 2-0. I åttondelsfinalen slaktade man stackars Schweiz med hela 6-1. Portugal ar gjort hela 12 mål på fyra matcher vilket alltså är ett snitt på tre per match. Samtidigt släppte man in två bollar i gruppen och så ett efter hörna mot Schweiz.

Cristiano Ronaldo VM Portugal

Det ska därmed bli extra intressant vad denna sagolika offensiv kan göra mot denna nordafrikanska mur. Så vilken typ av matchbild kommer vi får se här? Målorgie eller taktiskt järngrepp? Det är väldigt svårt att förutse.

Men nu till den stora snackisen – att Cristiano Ronaldo blev bänkad mot Schweiz och laget levererade den finaste insatsen hittills. Och vilken ersättare vi fick se.

Den andra stora snackisen blev såklart Goncalo Ramos, den 21-årige ersättaren till Ronaldo som hör hemma i Benfica. Han smällde in ett hattrick och det var inga dåliga mål heller, där han vid 1-0 kliniskt smällde in bollen från hyfsat svår vinkel. Det ska även sägas att Ramos assisterade Guerreiro till 4-0-målet.

Var hamnar Ronaldo den här matchen? Det uppenbara, men ändå något kontroversiella svaret är förmodligen detta: På bänken.

Dessutom: Med hattricket går Ramos in i duellen om att bli skyttekung i detta mästerskap och med det fina spel de visade har de klivit upp som en ännu starkare outsider till de stora favoriterna.

Möjliga startelvor

Marocko (4-3-3): Bono; Hakimi, El Yamiq, Saïss, Mazraoui; Ounahi, Amrabat, Amallah; Ziyech, En-Nesyri, Boufal

Portugal (4-3-3): D. Costa; Dalot, Pepe, R. Dias, Guerreiro; Otávio, Carvalho, B. Silva; B. Fernandes, G. Ramos, Félix

Marocko – Portugal livestream

Du kan se matchen gratis på TV4 men det finns även möjlighet att streama den via TV4play eller C More. Inga problem om du måste se den via telefon, platta eller kanske dator.

FAQ: Marocko – Portugal

Var spelas Marocko – Portugal?

Marocko – Portugal möts på Al-Thumarna Stadium med plats för 44 000 åskådare.

Var kan jag se Marocko – Portugal?

Du kan se Marocko – Portugal gratis på TV4, men även hos C More lördagen den 10 december klockan 16:00.

När spelas Marocko – Portugal?

Marocko – Portugal spelas lördagen den 10 december klockan 16:00.  För att ha full koll på alla möten se vårat Fotbolls-VM 2022 spelschema.

Vem är favorit mellan Marocko – Portugal?

Spelbolagen har Portugal som hyfsat klara favoriter mot Marocko.

Kan jag få en bonus till Marocko – Portugal?

Det finns många fina välkomstbonusar tillgängliga. Och du kan hitta samtliga VM-bonusar här.

Var hittar jag speltips på mötet mellan Marocko – Portugal?

Här kan du se speltips inför Marocko-Portugal och alla vm tips 2022.