Kroatien och Brasilien sparkar igång VM-kvartsfinalerna på fredag klockan 16.00 på Education City Stadium. Betting.se förser dig med all matnyttig information kring matchen.

Både Kroatien och Brasilien spelade sina respektive åttondelsfinaler i måndags och kvalificerade sig genom att slå ut Japan och Sydkorea. De möttes för övrigt i Fotbolls-VM för 20 år sedan, den gången gick Brasilien hela vägen och vann mästerskapet.

Betta på Kroatien - Brasilien hos LeoVegas!

Kroatien och Brasilien sparkar igång VM-kvartsfinalerna på fredag klockan 16.00 på Education City Stadium. Betting.se förser dig med all matnyttig information kring matchen.

Både Kroatien och Brasilien spelade sina respektive åttondelsfinaler i måndags och kvalificerade sig genom att slå ut Japan och Sydkorea. De möttes för övrigt i VM för 20 år sedan, den gången gick Brasilien hela vägen och vann hela mästerskapet.

Många landslag har fått känna på hur det är att möta Kroatien på straffar och det fick även Japan göra på måndagskvällen. Dominik Livaković i det kroatiska målet räddade hela tre straffar och blev därmed stor matchhjälte och lär komma till den här matchen med stort självförtroende.

Brasilien vann med 4-1 över Sydkorea i en match som var avgjord efter att Neymar skjutit in 2-0 på straff efter 10 minuter. 3-0-målet av Richarlison var en klass för sig och numret kvalar garanterat in bland VM:s tre snyggaste mål.

4-0 blev halvtidsresultatet och i andra halvlek drog man ner på takten för att spara på krafterna. Faktum är att man ville spara på nyckelspelarna till den drag att tredjemålvaken Weverton blev inbytt istället för Alisson sista 10 minuterna.

Det är avspark mellan Kroatien och Brasilien på fredag klockan 16.00 och de möts på Education City Stadium som ligger i Al Rayyan.  Du kan se kvartfinalen direkt på SVT eller SVT Play.

Det är tydligt att spelbolagen har stor tilltro till att Brasilien slår ut silvermedaljörerna från 2018.  

Tänkbara startelvor Kroatien - Brasilien

Kroatien: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović, Modrić, Kovačić  - Kramarić, Livaja, Perisić

Brasilien: Alisson - Danilo, Marquinhos, T. Silva, Alex Sandro - Raphinha, L. Paquetá, Casemiro - Vinícius Júnior, Neymar, Richarlison

På grund av sjukdom fick Kroatien klara sig utan Borna Sosa i åttondelsfinalen mot Japan. Stuttgart-backen bör dock vara spelklar till matchen mot Brasilien på fredag. Om så är fallet går han direkt in i startelvan.

Det är tredje gången som Brasilien och Kroatien möts i VM-sammanhang. I VM 2006 möttes de i gruppspelet där Kaká avgjorde med sitt 1-0-mål. Och åtta år senare vann Brasilien med 3-1 på hemmaplan, den gången vad det för övrigt också en gruppspelsmatch. Brasilien hamnade dock i tidigt underläge efter självmål av Marcelo men lyckades vände tack vare två mål av Neymar och ett av Oscar.

Kroatien - Brasilien: Livestream

Du kan se Kroatien – Brasilien direkt på SVT1 eller streama matchen på SVT Play. Tänk dock på att du måste ha svenskt IP för att kunna streama matchen på SVT Play. Att streama matchen är helt gratis och kvalitén är så pass bra att du kan streama direkt i din mobil.

FAQ: Kroatien - Brasilien

Var spelas Kroatien – Brasilien?

Kroatien – Brasilien spelas på Education City Stadium. Det är för övrigt den sista VM-matchen på denna arena.

Var kan jag se Kroatien – Brasilien

Du kan se kvartsfinalen mellan Kroatien och Brasilien direkt på SVT1 eller på SVTPlay den 9 december klockan 16.00.

Vilka är favoriter i Kroatien – Brasilien

Brasilien är stora favoriter att gå vidare. Högsta odds på Brasilien att gå vidare är 1,17 vilket motsvarar 85% chans.