VM 2022 närmar sig sitt slut, men det återstår fortfarande två mycket spännande matcher. Första mötet äger rum på lördag 17 december kl:16:00 där Kroatien - Marocko gör upp i bronsmatchen som spelas på Khalifa International Stadium, som har en kapacitet på 45 857 åskådare. Här är din förhandstitt på Kroatien - Marocko om vilka som slutar trea i Fotbolls-VM 2022.

Både Kroatien och Marocko missade VM-slutspelet, men har fortfarande chansen att komma hem med bronset. Båda lagen är givetvis besvikna över att missa guldet, men det finns säkert någon form av hunger att avsluta bra och komma hem med en topp-3-placering. Observera att detta är ländernas andra möte i turneringen. Mer om det senare i texten. 

Odds på Kroatien - Marocko

Enligt spelbolagens odds förutspås det att bli en ganska jämn match, men favoriter är kroaterna. Du kan se matchen på lördag klockan 16.00 på SVT eller SVT Play. Väljer du att tippa vinst för Kroatien enligt marknaden 1X2 är högsta oddset 2.40 hos ComeOn* eller Unibet*. Tippar du oavgjort hittas högsta oddset hos Unibet* till 3.50. Väljer du att lägga ditt spel på att Marocko åker hem med bronset får du 3.15 i odds hos Expekt*.  För mer info om matchen mellan Kroatien - Marocko kolla in vårat matchcenter.

Kroatien - Marocko

Kroatien odds - kan de höja sig? 

Även om de inte tillhörde de allra största favoriterna råder det ingen tvekan om att Kroatien kom till VM för att vinna finalen. Med en plats i semifinalen var de nära att förbättra sitt silver från VM 2018, men Argentina och Lionel Messi ville ha det annorlunda och vann med 3-0. 

Sydamerikanerna tog ledningen på en något kontroversiell straffspark som Messi satte efter 33 minuter. Debatten handlade om huruvida den kroatiske målvakten Dominik Livaković begick ett brott genom att sträcka ut ett ben som fick Julian Álvarez att falla till marken. Eller om Livaković egentligen bara stod där han stod och att han inte borde ha flyttat sig för att den argentinske anfallaren stormade in i honom.

Kroatien i VM 2022

Foto: Karim Jaafar / AFP

Domaren pekade i alla fall på straffpunkten och Messi satte den stora chansen säkert i mål. Vid 2-0-målet var Julian Álvarez återigen i fokus. Han travade praktiskt taget genom det kroatiska försvaret och kunde till slut enkelt stöta in bollen med vristen. 

Det var samma Álvarez som gjorde 3-0, men målet tillhörde Messi. Paris Saint-Germain-spelaren rundade mittbacken Josko Gvardiol och kunde passa bollen till Álvarez, som avslutade jobbet på ett utmärkt sätt. 

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Kroaterna var förstås mycket besvikna efter matchen, då de hade förväntat sig att ge argentinarna en rejäl match. Det kunde de inte, och frågan är nu om Balkanlandet kan resa sig inför matchen om tredjepris?

En sak är säker: Lagkaptenen Luka Modrić är nästan bättre än någonsin och han kommer förmodligen att arbeta till sista sekunden för att se till att hans lag kommer hem med medalj. Generellt sett har kroaterna visat god moral under mästerskapet, så det skulle se illa ut om de inte kämpade för tredjeplatsen. Frågan är väl om Modrić har spelat tillräckligt bra för att vinna Guldbollen? Eller är det Messi eller Kylian Mbappé som gäller?

Kroatien var i gruppen med Marocko, Belgien och Kanada. Sedan dess har de mött Japan och Brasilien, som båda slogs ut på straffar, och senast Argentina. 

100 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Erbjudandet gäller nya spelare, Min. insättning 100 kr, Max 100 SEK som freebet

Marocko odds - Det var inte mer än så.

Den största positiva överraskningen i turneringen var att Marocko fick möta de regerande världsmästarna från Frankrike i sin semifinal. 

De var väl med i matchen och hade sina chanser att göra mål, men det räckte inte. Nordvästafrikanerna var tvungna att erkänna att de inte var bättre än så här. Frankrike gjorde vad som krävdes och vann med 2-0 genom mål av Theo Hernández efter fyra minuter och Randal Kolo Muani efter 78 minuter. 

Marocko VM 2022

Före matchen mot Les Bleus hade det rödklädda laget inte förlorat någon match och hade bara släppt in ett mål på sina fem tidigare matcher i slutspelet. Försvaret har visat sig vara deras största styrka och det är förmodligen det som de kommer att behöva förlita sig på i matchen om tredjeplatsen. 

Marocko var i en grupp med Kroatien, Belgien och Kanada. I slutspelet skickade de Spanien och Portugal ut ur världsmästerskapet innan Frankrike kom i vägen för dem i semifinalen. 

Det är inte heller obetydligt att detta är faktiskt andra gången som dessa två lag möts i turneringen. I den första omgången av gruppspelet spelade de 0-0 i ett taktiskt dödläge. Det var ländernas andra möte i fotbollshistorien. Första gången var 1996, då lagen spelade mot varandra i en vänskapsmatch på Stade Mohamed V i Marocko. Matchen slutade 2-2 och européerna vann på straffar. 

Upp till 750 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster från freebet

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 500 kr. Free Bet upp till 1000 kr.

Matchanalys inför Argentina - Frankrike i Fotbolls-VM 2022

Om vi tittar på historiken från tidigare matcher om tredjeplatsen i VM kan vi förvänta oss många mål på lördag:

2018: Belgien 2-0 England

2914: Brasilien 0-3 Holland

2010: Uruguay 2-3 Tyskland

2006: Tyskland 3-1 Portugal

2002: Sydkorea 2-3 Turkiet

1998: Nederländerna 1-2 Kroatien

1994: Sverige 4-0 Bulgarien

1990: Italien 2-1 England

1986: Frankrike 4-2 Belgien

1982: Polen 3-2 Frankrike

1978: Brasilien 2-1 Italien

Kroatien vs Marocko - Möjliga startuppställningar

Kroatien (4-3-3): Livaković; Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa; Modrić, Brozović, Kovačić; Majer, Petković, Vlašić  

Marocko (4-3-3): Bono; Hakimi, Dari, Yamiq, Mazraoui; Ounahi, Amrabat, Ezzalzouli; Ziyech, En-Nesyri, Boufal

FAQ om Kroatien - Marocko

Få svar på de vanligast ställda frågorna på bronsmatchen i fotbolls-VM 2022 mellan Kroatien - Marocko.

När spelas Kroatien - Marocko?

Kroatien möter Marocko lördag den 17 december klockan 16.00 på Al Bayt Stadium Khalifa International Stadium. För att ha full koll på alla möten se vårat Fotbolls-VM 2022 spelschema.

Var kan jag se Kroatien - Marocko?

Du kan se Kroatien - Marocko live på SVT och SVT Play.

Vilka är favoriter i Kroatien - Marocko?

Kroatien är favoriter enligt oddsen.

Vem vann bronsmatchen i VM 2018?

Vid VM 2018 i Ryssland vann Belgien med 2-0 över England och tog bronsmedaljen.

Kan jag få en bonus för bronsmatchen mellan Kroatien - Marocko?

Ett antal spelbolag erbjuder attraktiva VM-välkomstbonusar till nya spelare som registrerar sig för ett spelkonto. Du hittar alla aktuella bonusar för VM 2022 här.

Var hittar jag speltips på Kroatien - Marocko?

Här hittar du alla vm tips 2022 och här kan du se speltips inför Kroatien-Marocko.

Hur streamar jag Kroatien - Marocko?

Läs allt om hur du live streamar matcherna i VM gratis.