Vi fortsätter vår bevakning av NFL 2023/24 där vi nu sammanställt vilka spelare som är högst betalda i NFL. Något som kanske överraskar många är att superstjärnan och Kansas City Chiefs quarterback inte är den som toppar listan över de som har bäst lön i National Football League.

Spela på NFL hos Hajper!

Betting.se bjuder här på topp 10 listan med de spelare i NFL som har de bäst betalda kontrakten 2023/24 och man kan lugnt säga att det lönar sig mer än någonsin att vara en quarterback i ligan.

Som Joe Burrow bevisade i sitt nya avtal med Cincinnati Bengals, prioriterar lagen att ha en förstklassig QB under center. Burrows kontraktsförlängning på fem år och 275 miljoner USD gjorde honom till ligans högst betalda spelare - han överträffade den tidigare rekordhållaren Justin Herbert - med ett svindlande genomsnittligt årligt värde på 55 miljoner USD.

Herbert skrev i juli ett femårskontrakt med Los Angeles Chargers värt 262,5 miljoner USD. Burrow och Herbert fick sällskap bland quarterbacks av Baltimore Ravens Lamar Jackson och Philadelphia Eagles Jalen Hurts som fick lukrativa kontrakt under 2023.

Enligt OverTheCap.com är NFL:s 15 bästa spelare i genomsnittlig årslön alla quarterbacks. San Francisco 49ers defensive end Nick Bosa är den högst betalda icke-quarterbacken i ligan efter att ha skrivit på en förlängning på fem år och 170 miljoner dollar.

Spelare Klubb Lön
Joe Burrow Cincinnati Bengals 55M$
Justin Herbert Los Angeles Chargers 52.5M$
Lamar Jackson Baltimore Ravens 52M$
Jalen Hurts Philadelphia Eagles 51M$
Russel Wilson Denver Broncos 49M$
Kyler Murray Arizona Cardinals 46.1M$
Deshaun Watson Cleveland Browns 46M$
Patrick Mahomes Kansas City Chiefs 45M$
Josh Allen Buffalo Bills 43M$
Matthew Stafford Los Angeles Rams 40M$
Dak Prescott  Dallas Cowboys 40M$
Daniel Jones New York Giants 40M$

Aaron Rodgers då? Den fyrfaldige MVP:n var trea på listan med 50,2 miljoner USD under sitt tidigare kontrakt med Green Bay Packers, men han har precis gått med på ett nytt kontrakt med New York Jets som sänker hans lönetaksträff och ger honom 75 miljoner USD fullt garanterat under de kommande två säsongerna.

Rodgers har tillsammans med Derek Carr från New Orleans Saints en snittlön på 37,5 miljoner USD, vilket placerar dem precis utanför topp 10.

FAQ: Högst löner i NFL 2023/24

Här får ni svar på de vanligaste frågorna om vilka spelare i NFL som tjänar bäst.

Vilken spelare i NFL har högst lön 2023/24?

Joe Burrow, Cincinnati Bengals tjänar bäst i NFL med en lön på 55 miljoner dollar per år.

Hur mycket tjänar Patrick Mahomes?

Patrick Mahomes är NFLs åttonde bäst betalda spelare med en lön på 45 miljoner dollar per år.

Hur mycket tjänar en NFL-spelare i snitt?

Snittlönen för en spelare i NFL ligger runt 2.8 miljoner dollar per år.