VM 2022 startar för Frankrike med en överkomlig motståndare i form av Australien i grupp D. Vi går igenom mängder av odds inför matchen som spelas på Al Janoub-stadion, tisdag 22/11 - 20:00.

Lagen har mötts tidigare vid fyra tillfällen. Senast var faktiskt under VM 2018, då vann fransmännen knappt med 3-1 efter att Australien gjort ett självmål med tio minuter kvar att spela.

Frankrike:

Fransmännen går in i VM med skyhöga förväntningar på sig. De är regerande världsmästare men hade det tufft i EM 2020. Där de rök mot Schweiz direkt i slutspelet efter straffsparkar.

De gick igenom hela VM-kvalet utan att förlora. Det verkar dock som att det finns sprickor i Les Bleus lagbygge inför VM.

Första orosmolnet för laget är att de befinner sig i något av en spel- och poängmässig kris just nu. Man lyckades med nöd och näppe undvika degradering i Nations League efter en hemmaseger över Österrike. Där man förlorade två matcher mot Danmark. Det är ett Frankrike med ett något stukat självförtroende som går in i VM 2022.

En delförklaring till deras dåliga form kan skyllas på stora skadeproblem. Under Nations League var man tvungna att ställa upp med ett ganska orutinerat lag i många av matcherna. Samtidigt var ett hett debattämne om att fransmännen egentligen saknade motivation för Nations League. 

Franska fotbollslandslaget

Foto: FRANCK FIFE / AFP

France Footballs tidigare chefredaktör Pascal Ferre har beskrivit stämningen i den franska truppen som dyster. Ferre menar att Kantés skada som gör att han missar VM är ett stort avbräck för landets chanser att nå framgång under VM. Lägg därtill att hans mittfältskollega Paul Pogba också missar VM på grund av skada.

Andra stora namn som dragits med skadeproblem inför VM är: Lucas Hernandez, Presnel Kimpembe, Kingsley Coman, Mike Maignan.  Där den sistnämnde inte blev uttagen i truppen eftersom att han fortfarande är skadad i dagsläget. Frågan är om de övriga av dessa spelare är i speldugligt skick inför premiärmatchen mot Australien?

Allt är dock inte becksvart för förbundskapten Didier Deschamps. Trots den skrala poängskörden och skadorna, så har Frankrike ett mycket fin trupp, som utan tvekan är en av de största favoriterna att gräva guld i Qatar.

Anfallsparet Benzema - Mbappe är absolut världsklass. Få landslag kan matcha denna offensiva duo. De allra flesta spelarna i VM-truppen tillhör stora klubbar i Europa. Med några enstaka namn från de bättre lagen i Ligue 1. 

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Australien:

Borta är de glada åren när Socceroos kunde förlita sig på långa bollar mot Tim Cahill som ganska ofta resulterade i mål. Cahill la skorna på hyllan 2018 och landslaget blev en profil fattigare. I det Australien som åker till Qatar är det tunnsått på välkända namn.

Australien hade ett ganska tufft VM-kval där man slutligen nådde en tredjeplats bakom Saudiarabien och Japan. Detta ledde till en nervig playoff-match mot Peru. Matchen gick till straffläggning, där reservmålvakten Redmayne var avgörande för att landet gick vidare till VM.

Som uppladdning inför VM har Australien spelat två vänskapsmatcher mot Nya Zeeland och man vann båda dessa.

Trots att landslaget inte ses som en stormakt så har man faktiskt kvalificerat sig till VM hela sex gånger. Endast en gång har man tagit sig vidare från gruppspelet (2006). Det blir tufft att gå vidare denna gång då det är lite av mardrömsmotståndare de hamnat i samma grupp som, Frankrike, Danmark och Tunisien.

Kikar man över listan med Australiens bästa spelare just nu så är det svårt att hitta några egentliga stjärnor. Målvakten Matthew Ryan har erfarenhet från La Liga och Premier League. Men just nu spelar han i FC Köpenhamn. En annan av truppens större namn är Awer Mabil som spelar för La Liga-laget Cadiz.

Den kanske största profilen i laget är mittfältaren Aaron Mooy. Han har spelat för Brighton och Huddersfield, återfinns just nu i skotska Celtic. Han har stor erfarenhet från landslaget med sina 53 landskamper och han som ska stoppa Frankrikes anfall från sin mittfältsposition.

Spelarna i truppen kommer från klubbar runt om i världen. Den gemensamma nämnaren för spelarna är att de allra flesta inte spelar i en toppliga till vardags. Flera kämpar om att få speltid i olika japanska klubbar, medans andra är bärande spelare i Hearts och St. Pauli.

Samlad värdering:

Det är svårt att invända mot spelbolagen som tror att Frankrike har uppemot 75 procents chans att vinna mot Australien. Trots fransmännens problem så är det viktigt att laget får en bra start på VM, då Danmark väntar i den andra gruppspelsmatchen.

Australiens hopp står till att Frankrike inte lyckas få igång sitt spel, vilket faktiskt har hänt mot sämre lag under VM-historien. Minns ny öppningsmatchen av VM 2022, då Senegal slog Frankrike som då var regerande världsmästare.

100 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Erbjudandet gäller nya spelare, Min. insättning 100 kr, Max 100 SEK som freebet

Odds på Frankrike - Australien

Det är ingen tvivel om att de regerande världsmästarna Frankrike är stora favoriter bland spelbolagen att vinna över Australien. Samtidigt tror man på att det kan bli över 2,5 mål i matchen. Se mer odds, marknader och statistik i vårat matchcenter.

Möjliga startelvor:

Frankrike (3-4-3): Lloris; Saliba - Varane - L. Hernandez; Pavard - Tchouameni - Rabiot - T. Hernandez; Griezmann - Benzema - Mbappe

Australien: (4-5-1): Ryan; Atkinson - Wright - Rowles - Behich; Boyle - Hrusitc - Mooy - Irvine -  Leckie; Duke

FAQ Frankrike - Australien

Få svar på de vanligast förekommande frågorna om matchen mellan Frankrike - Australien nedan.

När spelas Frankrike - Australien?

Matchen spelas tisdag den 22 november klockan 20.00.

Var kan jag se Frankrike - Australien?

Du kan se matchen på TV4 och CMore. I vårat Fotbolls-VM 2022 spelschema har du full koll på alla matcher.

Vilket lag är favoriter av Frankrike - Australien?

Frankrike är stora favoriter att ta hem segern mot Australien.

Var kan jag hitta speltips på mötet mellan Frankrike – Australien?

Här hittar du alla våra speltips i fotbolls-VM 2022.