Stjärnspäckade England ska försöka att leva upp till favoritskapet när de inleder fotbolls-VM 2022 med mötet mot Iran i grupp B. Kan Iran överraska och ta poäng mot engelsmännen? Vi har kikat närmare på spelbolagens odds inför England mot Iran.

De engelska fansen förväntar sig att man tar en säker seger mot Iran på Khalifa International Stadium i landets första match i VM 2022. Nederlagstippade Iran kan få det svårt med att stoppa offensiva profiler som Phil Foden, Mason Mount, Raheem Sterling och Harry Kane. Matchen spelas måndagen den 21 november klockan 14.00.

Den engelske förbundskaptenen Gareth Southgate måste tysta kritikerna och föra England tillbaka på det vinnande spåret. England hade det tufft i Nations Leagues högsta division, där man slutade sist i sin grupp och åkte därmed ur den högsta divisionen. Man vann endast en match i gruppen som bestod av Italien, Ungern och Tyskland.

Man har dock ett landslag fyllt av stjärnor vilket gör att man är stora favoriter att ta hem gruppsegern i grupp B. Iran är tippat jumbolag i gruppen, som också består av USA och Wales.

Upp till 750 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 0.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 0 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 500 kr. Free Bet upp till 1000 kr.

England är också enligt spelbolagen en av de största favoriterna att ta hem VM-guldet. Allt annat än en övertygande seger mot iran kommer skapa oro och bekymmer i det engelska lägret. Där det främsta debattämnet just nu är hur laget formerar sig i defensiven.

Southgate har tagit ut en stark trupp med en stor bredd. Vilket gör att han har stora möjligheter att justera både taktik och formation. Det kan tänkas att han väljer att ställa upp med en mer riskfylld och offensiv taktik mot Iran. Motståndarna Iran å andra sidan kommer med största sannolikhet satsa på en defensiv taktik och göra allt för att stoppa och bromsa upp engelsmännen.

Ganska ofta ser vi att de stora favoriterna kan ha det tufft i de inledande gruppspelsmatcherna. Englands stjärnor kan behöva lite tid till att hitta rätt balans och samspel i laget.

Detta kan vara Irans nyckel till att skrälla. Det kommer bli svårt för Iran att skapa mängder av målchanser. Så deras chans bör främst komma via kontringar och fasta situationer. Störst offensivt hopp hos Iran ligger på den erfarne anfallaren Mehdi Taremi som ofta är en erkänt vass målskytt.

Det blir mycket svårt för Irans förbundskapten Carlos Queiroz att förhindra att England tar initiativet i matchen. Irans främsta uppgift bär bli att ha så många spelare bakom bollen som möjligt när England anfaller, för att försöka förhindra antalet farliga målchanser.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Odds på England - Iran

Spelbolagen tror att England kommer att plocka tre poäng mot Iran. Vill du chansa på högre odds, så finns det fina odds på att Iran ska lyckas skrälla till sig ett eller tre poäng. Det blir spännande att följa om irans defensiv lyckas stå emot Englands offensiva anstormning. Matchen sparkas igång klockan 14.00 måndagen den 21 november.

Möjliga startelvor:

England (3-4-3): Pickford; Stones - Maguire - Dier; Rice - Bellingham - Mount - Shaw; Foden - Kane - Sterling

Iran: (4-5-1): Beiranvand; Moharrami - Kanaani - Kalildeh - Mohammadi;  Ezatolahi - Gholizadeh - Noorollahi - Hajsafi - Jahanbakhsh; Taremi

Harry Kane England

Foto:  ATTILA KISBENEDEK / AFP

FAQ England - Iran

Få svar på de vanligast ställda frågorna inför mötet England - Iran nedan.

När spelas England - Iran?

England möter Iran på Khalifa International stadium i Doha den 21 november klockan 14.00.

Var kan jag se England - Iran

Du kan se matchen på SVT 1 och på SVT Play.

Vilket lag är favoriter av England - Iran?

England är enligt spelbolagen stora favoriter att vinna mot Iran.

Var hittar jag speltips på England - Iran?

Klicka för att gå direkt till speltipset på England - Iran