Det är mycket av mig här på Betting.se just nu, och det är ju härligt, tycker ni inte? Jag planerar att bränna på rejält nu närmaste dryga månaden när det är fotbolls-VM, som jag tycker det ska bli sjukt kul att skriva om men jag kommer givetvis skriva en del om tennis, förutom de speltips som jag dagligen lägger upp om den sporten, men jag kommer också kasta in lite sånt här. Tankar och funderingar kring vad jag tycker är viktigt i jakten på att vinna pengar.

Jag har hållit på med det här i många år nu. Jag fyller 35 år i år och har egentligen ägnat hela mitt vuxna liv åt att utbilda mig, och bli bra på, den här branschen. Branschen som handlar om att vinna pengar. Jag satsar inga pengar själv på betting, just på grund av att jag vill vara så bra som möjligt på att hjälpa andra vinna pengar. Jag har skrivit om det många gånger men jag tror det kanske är den största anledningen till att jag lyckats, att jag inte är inne med egna pengar, och därmed inte påverkas av känslor kring matcherna jag ser. För lyckats har jag ju. Man får helt och hållet själv välja vem man ska lyssna på och så vidare, men vi har ett väldigt trevlig statistikverktyg här på Betting.se, ett verktyg som är omöjligt att manipulera. På 1,5 år här har jag gått 800 units plus på mina spel och då har jag ändå dippat senaste månaden, innan dess var vi över 900 units plus. Något som är väldigt viktigt det, att jag kan fortsätta lägga ut precis samma typ av spel efter en så pass stor nergång. Det är det som garanterar att det går bra i längden, att man gör samma sak hela tiden, så länge det är bra. Av de motsvarande sajter jag har koll på vet jag ingen som gått så mycket plus som jag gjort under den tiden. De flesta lägger i och för sig inte ut några siffror alls, vilket man ju kanske kan ha vissa teorier kring varför. Och jag har så klart hållit på med sånt här långt mycket längre än jag funnits här på Betting, ska man väl säga när man pratar siffror. 1,5 år är inte mycket att luta sig mot. I 10 år har jag skickat spelmail till folk och där säger statistiken att det gått över 1000 units plus varje år. Kort sagt, jag nöter på, och kan det här, och därför tycker jag det är kul att kunna portionera ut lite av mina tankar kring hur man egentligen vinner emellanåt.

Blev lite skrytigt det där. Jag har egentligen noll och intet av behov att framhäva mig själv, hur konstigt det än kan låta efter att ha läst det där. Att jag under mina första 10 år som skribent gjorde det under pseudonym, exempelvis, det säger väl en del. Jag gillar helt enkelt inte uppmärksamhet så mycket, hur positiv den än är. Det jag försöker få fram är bara att det kanske kan vara mer vettigt att lyssna på vad jag har att säga på området än det är att göra det på många andra förståsigpåare. 

Så, vad är du bra på?

Du gillar att titta på fotboll. Det gör vi alla. Men är du bra på att analysera fotbollsmatcher? Och är du bra på att analysera huruvida ett odds är bra eller inte? Det är väl lite av spelbolagens lycka det där, att de flesta skulle svara nej på de där frågorna, om man nu var helt ärlig i sina svar.

Frågan kvarstår, vad är du bra på?

Det tycker jag är en otroligt viktig fråga att svara på om man vill vara en vinnande spelare.

Numera har jag ganska mycket att göra med allt det här. Jag har en tennisblogg på Bethard*, jag skriver speltips, och sånt här, här på Betting, jag är med en hel del i livesändningar hos thegamblingcabin, och jag har en den där mailtjänsten som jag gaggade om nyss där jag skickar ännu fler speltips till folk. Tyvärr finns det inte så mycket tid över efter allt det där, men även om tid finns, jag slutar i alla fall aldrig fundera över den där frågan. Vad är jag bra på, och vad skulle jag kunna utveckla?

Exempelvis. Numera är pingis en sport som kanske inte är så stor inom bettingsammanhang, men den växer i alla fall och tittar ni på liveoddsen hos just ert spelbolag så finns det ofta pingismatcher igång, och det är nästan alltid livesändningar på dem. Pingis, en sport jag kommer ifrån själv. Det var den sporten jag mestadels höll på med aktivt i yngre år och jag skulle säga att när det gäller själva spelet har jag nog nästan lika goda kunskaper där som jag har inom tennisen. Där borde det finnas potential alltså, och när man lägger till att pingisen som bettingidrott garanterat är underetablerad. Att det inte finns så väldigt många som håller på och spelar på den som är riktigt duktiga då det fortfarande är så pass litet, där tror jag egentligen att det hade varit en väldigt bra idé för mig att ge mig in.

Men jag är också ödmjuk.

Jag förstår att det inte bara skulle vara för mig att sätta mig och titta på pingismatcher, lära mig om spelarna, och sen säga åt folk vad de ska spela på. 

Nej nej, det finns andra parametrar. Som att lära sig analysera oddsen inom den idrotten. Hur de rör sig under matcherna, vilka parametrar som över-/undervärdas av de som sätter oddsen, och så vidare, och så vidare. Man måste ha båda delarna där för att bli riktigt framgångsrik. Man måste kunna massor om idrotten, om spelarna eller lagen, och liknande, men man måste också förstå sig på oddsen. Saknar man en av de där egenskaperna blir det väldigt bökigt.

Jag ska inte bli alltför långrandig, men jag vill skicka med er det där. Ha den där frågan  i huvudet idag. Vad är ni egentligen bra på? Har ni någon specialidrott där ni tycker att ni har riktigt goda grundkunskaper, men att ni kanske inte ägnar så mycket tid åt den? Fundera på att göra det om ni vill bli framgångsrika spelare. För det må ju vara roligast att sitta med den där stora kupongen i näven på Champions League-finalen, men om man vill vinna pengar, vilket vi här på Betting vill att ni, våra kompisar, ska göra, då kanske det inte är det absolut smartaste. Då kan det vara smartare att se till att ägna sig åt något som man tror att man är bättre än de flesta andra är. 

Vinn pengar på just den sport du tror dig vara bäst på. Bethard* är i topp både vad gäller utbud och odds. Just nu specialbonus, 200%, om man startar konto via oss på Betting.