Jag har ju som jag tidigare nämnt fått rätt fria tyglar här på sajten. Eller helt fria ska man väl säga. Vilket innebär att jag kommer skriva om precis allt, även om jag nog kommer hålla mig till sport i mesta möjliga utsträckning. 

Grunden för mig är så klart tennisen. Det är mitt levebröd så att säga. Och därför är det väl rätt rimligt att det kommer bli en del tennis även här i min blogg.

Idag dags för det kanske största mötet tennisen haft genom alla tider. Federer-Nadal, absolut, den är ju stor, men inga andra spelare har någonsin mötts så många gånger som Nadal och Djokovic gjort. De spelar idag sin 51:a match mot varandra på atp-nivå. Att jämföra med att Nadal och Federer "bara" spelat 38 gånger mot varandra, trots att de tillhörde toppen flera år innan Djokovic anslöt. 

Så, dags för möte igen, och jag tänkte ta med er lite på en resa kring hur jag tänker när jag analyserar oddsen på en sån här match.

Jag tar oddsen från Bethard, så klart, min hemmaplan där jag har min tennisblogg. Och även vettigt att ta oddsen därifrån då Bethard har högst odds av alla på atp-touren. Runt 98% återbetalning har man i snitt på tennismatcher på högsta nivå.

Nadal 1,21

Djokovic 5,10

Så ser det ut såhär fyra timmar någonting inför match.

Och man börjar så klart med matchoddset, finns det något värde?

När det gäller en sån här match är det först och främst otroligt viktigt att vara ödmjuk. Om ni hör någon säga att han(eller hon) hittat ett jättevärde i en semifinal i en av världens största tennisturneringar, förkasta då den personen omedelbart om det inte finns extraordinära omständigheter. Som att han varit ute och festat med en av spelarna timmar före match, om han sålt lugnande mediciner till någon av spelarna eller om han städat upp spyor på spelarens hotellrum natten inför matchen. Kort sagt, enda chansen att någon med någon slags rimlighet ska kunna säga sig ha hittat ett rejält värde är om han är i en position där han vet något som ingen annan vet. Annars är det bara att förkasta personen. Det är för många som har för bra koll på allt kring matchen för att det ska vara möjligt att oddsen är rejält felaktiga.

Så man ska inte spela på matchoddsen i en sån här match? Jo! Det kan man visst, för att återbetalningen på såna här stora matcher numera är så extremt hög. Har man konton på några olika bolag kan man i praktiken säga att man har 100% återbetalning på en sån här match. Om man spelar på sajten som har högst odds på ena spelaren och sajten som har högst odds på andra spelaren går man i princip jämnt upp oavsett vem som vinner. Värdet behöver därmed absolut inte vara stort för att man ska spela, så det kan man absolut göra.

Hur kan man tänka då för att hitta ett värde?

Jag skulle säga att värdet, även om det är extremt marginellt, jag har ju ingen info på den nivå jag nämnde ovan, men jag har en grej som jag känner kan vara så pass bra att värdet kan vara någon enstaka punkt, alltså typ 0,01, 1,20 istället för 1,21 typ, ligger på Nadal.

Parametrar som jag grundar den känslan på:

*Folk påverkas av hur det genom åren sett ut när de här två mötts. Folk minns hur Djokovic fullständigt pulveriserade Nadal på grus ett knippe gånger för omkring fem år sen någonting.

*Folk påverkas av statistiken i de inbördes mötena där det är plus Djokovic och framför allt, innan Nadal slog Djokovic i Madrid förra året hade Djokovic sju raka segrar mot Nadal varav tre på grus.

*Folk ser namnen. Det här är en sån match där en betydande del av spelen placeras av folk som normalt inte följer tennisen och är man en sån människa, en vanlig sportintresserad, framstår det givetvis som helt uppåt väggarna att Djokovic står i över fem gånger pengarna mot Nadal då Djokovic historiskt är den bättre spelaren av dem. Dessa människor spelar på Djokovic i den här matchen, och därför blir oddset på Nadal snudd på automatiskt lite för högt.

Varför går inte jag också på de där parametrarna då? De förefaller ju ganska rimliga ändå, åtminstone någon av dem?

För att verkligheten går alltid först. Hur bra spelarna är just i detta nu, eller i det här fallet, hur bra spelarna varit i den här och tidigare turneringar senaste månaden och månaderna. Nadal har sett otroligt bra ut under grussäsongen, Djokovic har superproblem och har inte hållit en vettig nivå på långt över ett år. När det gäller spelare som i grunden är så otroligt bra, i Djokovic fall den bästa som någonsin spelat tennis, ska man alltid respektera möjligheten att han helt plötsligt bara hittar allt, men det finns i nuläget ingenting i hans spel som talar för att han ska göra det, och därmed sorterar man in det ganska långt in i värderingslådan.

Så, 1,21 på Nadal är lite högt, och lite värde kan det finnas om man frågar mig, men som sagt, när det gäller såhär stora matcher, oavsett vilken sport det handlar om, först och viktigast är alltid att vara ödmjuk och förstå att man inte är så mycket bättre än alla andra. Påstår man sig själv eller om någon annan säger sig ha hittat ett supervärde, ta ett kallt bad och starta om hjärnan innan ni placerar några pengar.

Det var det. Någon annan gång kanske vi tar en genomgång av hur man analyserar specialspel på matchen utifrån sin värdering av matchoddset. Nördigt det här, inget snack om saken, men tro mig, att vara nördig är den absolut bästa egenskapen om man vill vinna pengar på spel.

Starta konto hos Bethard och dunka in en slant på matchen. Just nu 200% specialbonus om man startar konto via oss på Betting.