Jag tänkte skriva "en lite grå tisdag som denna kan man behöva något att se fram emot", men det vore ju kanske lite av en lögn, även om det hade låtit bra. Inte mycket grått över vädret i det här landet inte. Men oavsett vilket, om vi har något att se fram emot? Det har vi ja. Det är snart VM.

Missa inte att läsa igenom vår recension av Bethard* när du ändå är här!

Att se fram emot saker, det är lite av min favoritsysselsättning. Det är ju liksom egentligen de kommande veckorna som är roligast. Det är nu VM är som roligast. När det sen börjar är det plötsligt mycket ångest inblandat. Mycket glädje, tveklöst, den roligaste sport som går att se överhuvudtaget, men så har vi då det där illamåendet inför, framför allt under, och ibland lite efter Sveriges matcher och ju längre turneringen lider desto mer deppig blir man över att det snart är över.

Som sagt, nu ska man passa på att njuta, när vi har allt framför oss, och jag tänkte här ta mig an de första speldagarna och sätta mina betyg på hur mycket jag ser fram emot matcherna.

Vi använder oss av skalan antal B:n. B som i Betting, så klart. Vi kör en tiogradig skala. Den femgradiga skalan som nästan alla använder sig av är för amatörer som inte vågar ta ställning.

Torsdag 14 juni

17:00 Ryssland-Saudiarabien 1,32-4,80-12,50 Bethard*

Den viktigaste frågan att få svar på här är väl, kommer ryssarna se dopade ut eller inte? Helt avgörande för hur de ska lyckas under resten av turneringen. Ska man vara riktigt ärlig så, om man någon annan gång under året gick in på tvmatchen och såg att den här matchen spelas, man hade ju inte valt den kanalen. VM är det som OS en gång var. Man sitter och kollar på sånt man aldrig skulle kolla på annars. Väldigt speciellt. 

BBBBB: Det är trots allt öppningsmatch i VM och man kommer vara magiskt laddad, men Saudiarabien, de är ju liksom inte så bra. Och Ryssland, hur spännande? Nja.

Fredag 15 juni

14:00 Egypten-Uruguay 5,25-3,55-1,76 Bethard*

Hyfsade stjärnor i den här matchen kan man säga. Suarez, Cavani, Salah, och någon till. Uruguay har varit toppintressanta i flera år och spelarna är fortfarande inte särskilt gamla. Kaptenen Godin, som känns som han borde vara i 50-årsåldern någonting, är bara nyligen fyllda 32, exempelvis. Uruguay har inte bredden som de största nationerna har, men känns väldigt sevärda. Egypten, de har ingen bredd överhuvudtaget. Men de har Hector Cuper, fotbollsmördaren som var en av de som fick mig att sluta titta på spanska ligan för ett antal år sen. Vi kan räkna med ett allmänt destruktivt Egypten, och en Salah som trollar ensam där framme. Låter lite som ett landslag vi känner till ganska väl från senare år va...

BBBBBB: En sexa. Riktigt kul att se Uruguay och med Salah på planen händer det alltid något från andra sidan också, men även om Uruguay är farliga för vem som helst, det är ingen av de kvalitativt bästa matcherna det här.

17:00 Marocko-Iran 2,30-3,05-3,55 Bethard*

Här kan det ju kanske vara bra att ladda spelkontot, annars kanske det inte blir sådär jättelätt att engagera sig. På tal om spel, Marocko har faktiskt en del rätt dugliga spelare. Iran, de har inte mycket. 2,30, det kör vi på. Svenskt i Iran förresten, Ghoddos lär nå den slutgiltiga truppen. 

B: Det här är en av VM:s svalaste matcher.

20:00 Portugal-Spanien 4,35-3,50-1,90 Bethard*

Portugal är förhållandevis svala inför den här turneringen. Spelarna blir inte yngre direkt även om Ronaldo givetvis fortfarande är bäst eller nästan bäst. De andra håller inte riktigt som för några år sen dock och som ni ser på oddsen, de är inte så betrodda som vi är vana vid. Spanien som alltid numera en vinnarkandidat, oavsett om det gäller EM eller VM. Lite samma frågetecken där som för Portugal dock, om än inte lika tydligt. De börjar komma lite till åren, de bästa spelarna. Är de lika bra fortfarande? Det får vi se. Derby det här och det är nog bäst för samtliga att ta på sig de stora benskydden. Det lär bli hett. Kanske inte sådär vidöppet dock. Visst lär Portugal ha lite fokus på defensiven i det här mästerskapet och hoppas på att Ronaldo ska lösa grejerna där framme? Jag tror det.

BBBBBBBB: Mycket bättre än såhär blir det inte i gruppspelsfasen. Lite bättre kan det bli, men inte mycket. En åtta, helt enkelt.

Lördag 16 juni

12:00 Frankrike-Australien 1,22-6,15-16,25 Bethard*

Säg såhär, boka inte in fika hos moster Agda den här dagen. Inte mindre än fyra matcher. Boka med andra ord inte in någonting. Avboka allt, skicka iväg familjen, lås dörren, flytta kylskåpet nära teven, och så. Då börjar det närma sig. Frankrike, många tror på dem som kandidat till att vinna hela kalaset. Jag tror det absolut inte. De är märkbart sämre än de absolut bästa. Men Australien, det ska inte vara några problem. Klubblöse Cahill kommer antagligen finnas med i Australien som vanligt, nästan 40 år gammal. Kanske inget tecken på styrka direkt. 

BBBB: Passar bra som förmatch, men spänningen lär bli begränsad och Australien kanske inte är kända för att spela någon slags champagnefotboll.

15:00 Argentina-Island 1,34-4,75-11,25 Bethard*

Nu börjar det likna något. Våra isländska vänner är med igen och givetvis, vi svenskar kommer ha dem som vårt andralag den här gången också. Det går ju liksom inte riktigt att heja på danskarna. De tror att de är något. Islänningarna däremot, de vet sin plats som våra lillebröder och vi kan därmed vara storsinta och hålla en tumme för dem. Ingen Lagerbäck längre men han ägnade flera år åt att dressera sin arvtagare Hallgrimsson och de fortsätter därmed på samma spår. Det här blir ju tufft dock. Jag tycker att Argentina borde ses med mycket mer respekt än de gör inför den här VM-upplagan. Visst, de har inte lika många stjärnor som de normalt har, men de har den antagligen största, och kanske att det kan vara bra att inte ha så extremt många egon att hålla reda på, utan att de flesta istället lägger fokus på att passa Messi, så att säga. Framåt är de bäst av alla med Messi, Dybala, Aguero och Higuain. Bakåt har de spelare som Otamendi, som var högst delaktig i Manchester Citys överlägsenhet den här säsongen och Rojo som må vara hopplöst ojämn och extremt skadebenägen, men får han till det håller han utmärkt på vilken nivå som helst. Mittfältet är en svaghet. De börjar bli lite gamla spelarna där, Men bra framåt, helt okej bakåt, Argentina kan bli livsfarliga.

BBBBBBBBB: Två extra B:n för att man har ett lag att hålla på här. Kul att se Argentina, kul att följa Island, och givetvis, man kan hoppas på en vulkan, det kan man.

18:00 Peru-Danmark 3,75-3,40-2,05 Bethard*

Det var fasligt vad alla pratar om Danmark inför den här turneringen. Helt värdelösa är de väl inte men äh, nej, det finns ingen som helst anledning för motståndarna att bli kissnödiga. De är lite bättre än Sverige på papperet, men vad säger det egentligen. Inte mycket. När man ser Perus uppställning kan man undra lite hur de lyckats krångla sig hit. Kul att de fortfarande har det gamla Football Manager-esset Farfan på topp. 

BBB: För den som lyckas hålla på danskarna en femma/sexa någonting. För mig, en trea.

21:00 Kroatien-Nigeria 1,86-3,45-4,55 Bethard*

Här är det dags att plocka fram portmonnän igen. Kroatien, kan Kroatien vara dåliga i fotboll? Det har väl hänt någon enstaka gång, men överlag är de hur bra som helst. Bra spelare, minst lika bra som lag, och alltid livsfarliga. Nigeria? Nja, det blir ju liksom sällan något vettigt där, och de har inte heller riktigt de stjärnor som de ibland haft genom åren. Nej, här bankar vi in på att Modric med vänner levererar.

BBBB: Men inte sådär vansinnigt underhållande kanske. En okej match, inte mer.

Söndag 17 juni

Costa Rica-Serbien 3,90-3,40-2,05 Bethard*

Vi vann ju lite pengar där igår kväll på Kroatien. Nu är det dags att återinvestera dem i deras grannar i öst. Serberna har kanske inte de största stjärnorna, men väldigt stadiga och Costa Rica, nja det är liksom aldrig något att skrämmas öve.r På tal om Football Manager-spelare förresten, vi som spelade för typ 10 år sen minns vilket kap Ruiz ständigt var att köpa från Fulham. Nu spelar han i Sporting och är kapten i Costa Rica, 32 år gammal. De har Real-målvakten Navas, Costa Rica, men jag vet inte, det kanske inte räcker så långt riktigt. Serbien vinner till bra odds, helt enkelt.

BB: Men spännande? Icke. Tråkiga lag.

17:00 Tyskland-Mexiko 1,42-4,45-8,25 Bethard*

Vad hoppas man på här tro? Det smarta är nog att hoppas att tyskarna löser det, vilket de givetvis kommer göra. Det är nog bara att släppa Tyskland och försöka slåss med Mexiko och möjligen Sydkorea om den andra slutspelsplatsen. Tyskland, favorit till att vinna VM hos vissa spelbolag. Hos Bethard* knapp bakom Brasilien som andrahandsfavorit. Känns de verkligen riktigt lika heta som i de senaste mästerskapen, tyskarna? Jag är lite tveksam till det men tveklöst, ett av de absolut bästa lägen. Mexiko får gärna se usla ut och helst också förlora med sju mål så vi kan ta dem på målskillnad efter att ha kryssat den sista matchen.

BBBBBB: Våra motståndare, därmed något extra B.

20:00 Brasilien-Schweiz 1,38-4,85-8,75 Bethard*

Brassarna, min klara favorit till att vinna mästerskapet. Jag tycker länderna bakom dem är alldeles för nära i odds. De ska vara storfavoriter. Kolla bara på deras uppställning liksom. Det är direkt löjligt hur bra de är. Schweiz är i vanlig ordning som Sverige, bökiga att möta, men precis som vanligt också numera lite bättre än Sverige. Att de ska lyckas tråka ut brassarna däremot, nja, det känns väl inte helt rimligt.

BBBBBB: Givetvis intressant att se de blivande mästarna.

Det var de första fyra dagarnas matcher det. Snart fortsätter vi med de kommande dagarna efter det. Håll som alltid utkik efter kul grejer här på Betting.