Det är dags att lista Allsvenskan 2024 bästa anfallare där vi i år mest ser välbekanta ansikten göra upp om utmärkelsen. Isaac Kiese-Thelin fick priset som Allsvenskans bästa forward i fjol efter att ha vunnit skytteligan i överlägsen stil. Kan någon spelare utmana Malmös skyttekung den kommande säsongen? Betting bjuder på ett gäng aspiranter i den här artikeln!

Spela på Allsvenskan hos Expekt!

Jusef Erabi - Hammarby

Lever Bajens anfallare upp till hajpen och blir Jusef Erabi kvar under hela 2024? En sak som är säker är att Hammarbys nya tränare från Värnamo har höga krav på spelaren i jakten på att kunna vara med och utmana i toppen av tabellen. Ska forwarden lyckas göra många mål, ja då krävs att en viss Nahir Besara fortsätter leverera mackor på löpande band. Två spelare som tillhör seriens absolut bästa och som måste vara på plan, annars blir nog desvärre Kim Hellbergs debutsäsong i klubben ingenting extra.

Skytteligavinnare Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Jusef Erabi 10,00

Läs om vem vi tippar som vinnare av skytteligan Allsvenskan 2024

Amor Layouni - BK Häcken

Det tog inte lång tid för den tunisiske anfallaren att hitta rätt i Häcken efter att han under förra säsongen anslutit från Sydney i Australien. Det blev 5 mål och 3 assist på 14 matcher i Allsvenskan, men även två strutar i Europa League. Ytterforwardens snabbhet tillsammans med fysik och teknik gör honom till en av de klart intressantaste anfallarna 2024, som bör kunna göra 10 mål+ utan problem.

Bästa målskytt i BK Häcken 2024 Högsta odds Spelbolag
Amor Layouni 2,50

Isaac Kiese Thelin - Malmö FF

Kiese Thelin tog hem skytteligan i Allsvenskan 2023 och blev utnämnd till säsongens bästa anfallare. Det här trots att spelaren inte övertygade något extra, men ändå blev det 16 mål in på kontot. Vi tror att IKT kommer ha en viktig roll i Rydströms bygge även i år och med klasspelare tunt sig som Botheim, Nanasi, Ali och Vecchia kommer MFF skapa enormt med chanser där skyttekungen från i fjol ständigt lär vara ett hot. 

Skytteligavinnare Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Isaac Kiese Thelin 3,50

Spela Kiese Thelin att vinna skytteligan!

Läs om vilka vi tippar vinner Allsvenskan 2024

Joakim Persson - IK Sirius

Tillsammans med Abou Ali och Matthews så öste trion in mål under den förra säsongen där Joakim Persson stod för 10 strutar samt 5 framspelningar. Nu har båda kollegorna på topp lämnat Uppsala så mer ansvar landar nu på "Jockes" axlar och under försäsongen och i Svenska Cupen har spelaren sett riktigt bra ut. Han är grymt snabb och svårstoppad, men den stora frågan är om anfallaren blir kvar hela 2024 och hur mycket Sirius kan få betalt.

Vinner skytteligan 2024 Högsta odds Spelbolag
Joakim Persson 61,00

Christoffer Nyman - IFK Norrköping

Norrköping var Allsvenskans kanske största sorgebarn i fjol och man fick aldrig riktigt spelet att fungera. Trots detta kämpade kapten Nyman på och det blev till slut 8 mål och 3 assists för honom. Ett fullt godkänt facit i ett lag som inte var i närheten av hitta sin högsta nivå. Nu har han Sigurdsson med sig i laget från omgång ett och det bäddar för att Nyman kan börja producera mål direkt. Om Norrköping hittar ett bättre anfallsspel så har Nyman alla möjligheter att nå upp och över 10 mål i år.

Skytteligavinnare i Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Christoffer Nyman 15,0

Gustav Engvall - IFK Värnamo

Värnamos anfallare fick plats på förra årets lista och han får nytt förtroende den här säsongen. Elva mål och fyra assist blev Engvalls facit i Allsvenskan 2023 och om allt stämmer samt att inga skador dyker upp bör anfallaren göra minst lika bra ifrån sig i år. Frågan vi ställer oss är dock hur laget kommer fungera utan Kim Hellberg? 

Skyttekung Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Gustav Engvall 31,0

Ioannis Pittas - AIK

Den cypriotiske anfallaren anslöt förra sommaren från Apollon där han öst in mål under de senaste säsongerna. Det blev 13 matcher i Allsvenskan under 2023 och som han gjorde det. Nio mål och en klar bidragande hjälp till att Gnaget till slut spurtade ifrån lagen som kämpade för överlevnad. Tillsammans med Saletros så har AIK ett hot med högsta klass men i övrigt råder stora frågetecken i Henning Bergs trupp som behöver förstärkas om vi ska få se laget i toppen av tabellen igen. Enligt oddsen är Pittas den största utmanaren till Isaac Kiese-Thelin i jakten på skytteligatiteln. 

Vinner skytteligan Högsta odds Spelbolag
Ioannis Pittas 6,00

FAQ: Bästa anfallaren i Allsvenskan 2024

Här får ni svar på de vanligaste ställda frågorna om Allsvenskans bästa anfallare.

Vem är Allsvenskans bästa anfallare?

Svårt att svara på i dagsläget men vi håller fortfarande Isaac Kiese-Thelin som en av de bästa.

Vem var Allsvenskans bästa anfallare 2023?

Isaac Kiese-Thelin blev framröstad som allsvenskans bästa anfallare 2023.

Vem är Allsvenskans bästa anfallare genom tiderna?

Torbjörn Nilsson. Han gjorde totalt 332 mål för sitt IFK Göteborg.