Silly Season inför Allsvenskan 2022 har lagt in en högre växel under den senaste veckan. I denna artikel ska vi fokusera på de strikers i Sveriges högstaliga som är absolut bäst. Utan att spoila för mycket så kan vi avslöja att i alla fall en mycket färsk och stor värvning har lyckats att ta sig in bland de främsta.

Marcus Berg - IFK Göteborg

Trots att Berg varken är ett nytt spännande namn eller en värvning inför årets säsong, så är han ett givet namn på listan. 10 mål på 18 matcher under förra året i ett Blåvitt vars offensiv inte var nära allsvensk toppklass. Ingen annan anfallare i Allsvenskan är i närheten av Bergs internationella och landslagskarriär. 90 landskamper och 24 mål är imponerande. Han fyller 36 år i sommar, så uppmaningen till alla fans i Allsvenskan är att få en skymt av Berg i år innan han lägger av. Det är inte speciellt ofta som så här meriterade spelare springer runt på våra gräsmattor i en allsvensk tröja.

Skytteligavinnare Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Marcus Berg 7,00

Läs om vem vi tippar som vinnare av skytteligan Allsvenskan 2022

Victor Edvardsen - Djurgården

Edvardsen är den enda spelaren som är kvar från fjolårets topp-3 i skytteligan. 14 mål och en delad andraplats blev det förra året för Edvardsen i Degerfors. Nu ska han steppa upp ytterligare och visa att han kan bli målkung även i huvudstaden. Som anfallare är Edvardsen mycket komplett. Han är en vass målskytt, han lyckas med genialiska framspelningar och han är en ledare ute på planen. Kan få det otroligt trevligt under våren då han backas upp av Magnus Eriksson och Sead Haksabanovic.

Att sluta topp 2 Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Djurgårdens IF 2,50

Nabil Bahoui - AIK

Han har fått en ny roll som renodlad anfallare under årets försäsong. Vilket har gjort att Bahoui har öst in mål i Svenska Cupen. Trots en del skadebekymmer 2021 så gjorde han 10 mål. Nu med en hel och skadefri försäsong i benen så ser Bahoui otroligt vass ut och han kommer att skapa problem för alla mittbackar i Allsvenskan under årets säsong. Bahoui är mycket smart runt och inuti straffområdet. Han är en mycket skicklig avslutare med både fötterna och huvudet.

Vinnare Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
AIK 4,50

Läs om vilka vi tippar vinner Allsvenskan 2022

Christoffer Nyman - IFK Norrköping

“Totte” hade problem med skador förra året men Norrköping saknade inte sin skyttekung och kapten alltför mycket då Adegbenro klev fram och vann skytteligan. Nu är Adegbenro såld till Kina samtidigt som Totte har visat fin målform i Svenska Cupen. Fortsätter han visa den här formen i Allsvenskan och blir kvitt skadorna så kommer han att vara med i kampen om skytteligatiteln, utan tvivel.

Att sluta topp 3 Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
IFK Norrköping 5,00

Astrit Selmani - Hammarby

Nio mål förra året från Selmanis fötter och det var lite under de mycket högt ställda förväntningarna. Till Selmanis försvar så är han en anfallare som sliter och springer otroligt mycket vilket är viktiga egenskaper i sig då de banar vägen för andra offensiva spelare att göra mål för bajen. Selmani är även en bra framspelare. Han har redan visat fin form under försäsongen och det är inte alls omöjligt att Selmano kommer att vara den spelare som står för flest antal poäng när säsongen summeras under hösten.

Bäst i Stockholm Högsta odds Spelbolag
Hammarby IF 4,50

Isaac Kiese Thelin - Malmö FF

I dag den 16 mars under skrivandet av denna artikel så presenterades Kiese Thelin av de svenska mästarna. Han har vunnit Allsvenskan två gånger tidigare med Malmö och han kommer utan tvekan att tillföra laget med en hel del vinnarmentalitet och erfarenhet. Senaste vändan i Skåne så prickade Kiese Thelin in 14 mål för Malmö i Allsvenskan. Det känns som att han siktar ännu högre i år, då han utan tvekan är tänkt att vara förstavalet som anfallare i Milos Milojevic lagbygge.

Skyttekung Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Isaac Kiese Thelin 7,00