Att ranka de bästa mittfältarna i Allsvenskan 2024 är otroligt svårt. Positionen är stor och kan innefatta allt från defensiva bollvinnare till offensiva poänggörare. Vår ambition här på betting är att lista de bästa spelarna i allsvenskan som utgår centralt i banan allt som oftast, eller i alla fall gör det ibland. 

Spela på Allsvenskan hos Expekt!

1. Sebastian Nanasi - Malmö FF

Kom inte riktigt till sin rätt i Malmö FF i sina tidiga senior-år men under utlåning till Kalmar FF fick Henrik Rydström ordning på honom och nu är han allsvenskans bästa mittfältare enligt oss. Stog för 11+6 förra säsongen och mycket tyder på att proffsspel i Europa och svenska landslaget väntar. 

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Att göra flest assist 15,00

Läs våran artikel om när vi rankar Allsvenskan bästa anfallare!

2. Oliver Berg - Malmö FF

Seriens kanske mest kompletta mittfältare flyttade i mitten av förra säsongen från huvudstaden till Skåne. Berg kan spela nästan överallt på de offensiva positionerna och sällsynt blandning mellan en mycket bra lagspelare.

Kalmar FF tog in honom från Sundsvall som vid tillfället låg i Superettan och under Rydström blommade han ut till en allsvensk stjärna. Efter en tung period i Djurgården återförenades han med Rydström i Malmö FF där han förra säsongen återigen bevisade vilken klasspelare han är.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Att göra flest assist 10,00

3. Stefano Vecchia - Malmö FF

Lite av en late-bloomer, Stefano Vecchia. Var skadebenägen under sin tid i Sirius men när han väl fick vara frisk så gjorde han 18 poäng på 26 matcher i blåsvart. Därefter bar det av till norska storklubben Rosenborg innan Malmö FF ville flexa musklerna och tog honom till Skåne. Har som sagt haft en karriär kantad av skador annars vill vi garantera att han hade spelat i någon av de fyra största ligorna. Han är en otroligt fin lagspelare och en avslutare av absolut högsta allsvenska klass.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Malmö vinner Allsvenskan 2,00

4. Nahir Besara - Hammarby IF

”Han är slut” är mantrat inför varje säsong, men Nahir Besara motbevisar kritikerna år efter år. Har testats i en mer defensiv roll under Kim Hellberg men i slutändan lär han spela bakom anfallarna och slå avgörande passningar. Har gjort 22 poäng per säsong de två senaste åren och med skickliga avslutare som Erabi och Djukanovic lär det bli en och annan assist även i år. Med tanke på att han både tar frisparkar, hörnor och straffar kommer han stå för mängder av poäng på fasta situationer.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Att göra flest assist 5,00

Läs om vilket lag vi tippar tar SM-guldet i Allsvenskan 2024!

5. Mikkel Rygaard - BK Häcken

Var en stor bidragande faktor till att Häcken vann sitt första SM-guld någonsin 2022, men faktum är att han förra säsongen gjorde ännu fler poäng än guldåret. Börjar bli lite till åren men passningsfoten tycks åldras med värdighet.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Att göra flest assist 5,00

6. Lukas Bergvall - Djurgårdens IF

Har säkerligen allsvenskans bästa självförtroende med en flytt till London och Tottenham som hägrar i sommar. Det är dock ett välförtjänt självförtroende han har och det lär inte blivit sämre av solomålet mot Nordic United i Svenska Cupen. Bergvall är inte längre någon talang på den här nivån utan snarare en av de bästa mittfältarna i allsvenskan.

Till skillnad mot många andra på den här listan är han långt ifrån färdigutvecklad som fotbollsspelare och vi kommer med säkerhet att få följa hans resa på den internationella scenen och förhoppningsvis i stora mästerskap framöver. Därför uppmanar vi alla att njuta av denna tid då vi har en framtida svensk storspelare i vår älskade liga.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Djurgården bäst i Stockholm 2,25

7. Anton Saletros - AIK

Vill man ens tänka var AIK hade varit utan Anton Saletros? Han kom som en frälsare i somras och gjorde ingen gulsvart besviken. Räddade AIK kvar i allsvenskan på mer eller mindre egen hand. Hade säkert kunnat få ut mer av sin karriär och ett sista äventyr i någon oligarkstat är inte omöjligt, även om han inte lär sticka och sätta AIK i trubbel.

Har allt man kan begära av en mittfältare; blicken, passningsfoten, avsluten. Men för att hamna i den absoluta toppen på den här listan hade han behövt lite mer speed.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Att göra flest assist 10,00

8. Arnor Traustason - IFK Norrköping

Fick det verkligen att lyfta förra säsongen efter en mindre lyckad sejour i MLS. Har fått en mer framskjuten roll i Peking och det syns i målprotokollet. Förra säsongen stod han för nio fullträffar vilket han mycket väl kan återupprepa den här säsongen. Har gjort över 60 landskamper för Island vilket vittnar om hans kvalitéer och är man isländsk landslagsman så är man även topp 10 bland allsvenskans bästa mittfältare.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Att göra flest assist 15,00

9. Taha Ali - Malmö FF

Virvelvinden på vänsterkanten som utan tvekan är seriens bästa spelare en mot en. Har nu också lyckats omvandla sitt övertag på kanten till poäng vilket var något som saknades under tiden i Helsingborg. Är nästan bäst som inhoppare mot en slutkörd backlinje men funkar egentligen i alla sammanhang. Frågan är hur länge han blir kvar i Sverige, det har länge ryktas om större ligor.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Att göra flest assist 15,00

10. Samuel Leach Holm - Djurgårdens IF

En nyckelspelare i BP när de gjorde resan genom seriesystemen. Ett tag var han nära att lägga skorna på hyllan men snacka om att karriären fick en nystart. Och ska nu bevisa sig på den absolut högsta nivån i svensk fotboll. Kommer att bli en viktig kugge i Kim och Tolles lagbygge under 2024.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Att göra flest assist 15,00

11. Oscar Pettersson - IFK Göteborg

En annan tidigare BP-spelare med Djurgårds-anknytning. Men åt helt andra hållet. Oscar Pettersson blev nämligen skickad från Djurgården 2020 och fick starta om sin karriär i Superettan. Nu var det tillslut IFK Göteborg som ryckte honom inför säsongen och han lär göra sina poäng även i blåvitt.

Allsvenskan 2024 Högsta odds Spelbolag
Göteborg bäst i väst 6,00