Vårsäsongen av Allsvenskan är färdigspelad, och kan nu summeras. Vi på Betting har tagit oss en titt på vilka nyförvärv som har gjort det bäst så här långt, och besvarar frågan: Vem är Allsvenskans mest lyckade värvning?

Transferfönstren är alltid lika avgörande när det kommer till att få till lyckade säsonger. Inte minst fönstret inför säsongen, då klubbarnas ledningar och sportchefer gör sitt bästa för att knyta till sig önskade spelare och forma lagbygget så som de vill ha det. Lyckas man förstärka laget på rätt sätt, är mycket vunnet när det sedan kommer till att göra resultat på planen.

När den allsvenska vårsäsongen nu har avslutats tycker vi att det är hög tid att titta på hur väl nyförvärven i Allsvenskan har presterat. Vem har varit Allsvenskans bästa värvning så här långt?

Vi har tittat på snittbetyg från Flashscore, och med hjälp av datan sammanställt en lista på de bästa nyförvärven i serien. Resultatet finner ni nedan.

Plats Spelare Lag Poäng

1

Gabriel Busanello

Malmö FF

7,65

2

Taha Ali

Malmö FF

7,43

3

Ludvig Fritzson

Brommapojkarna

7,24

4

Stefano Vecchia

Malmö FF

7,22

5

Viktor Granath

Halmstads BK

7,20

6

Tom Pettersson

Mjällby

7,19

7

Derek Cornelius

Malmö FF

7,14

8

Rui Modesto

AIK

7,13

9

Tesfaldet Tekie

Hammarby

7,11

10

Adam Carlén

IFK Göteborg

7,06

11

Mileta Rajovic

Kalmar FF

7,03

12

Victor Lind

IFK Norrköping

7,03

13

Viktor Djukanovic

Hammarby

7,00

14

Noah Eile

Mjällby

6,96

15

Alexander Jensen

Brommapojkarna

6,94

16

Colin Rösler

Mjällby

6,94

17

Simon Sandberg

Häcken

6,91

18

Emin Grozdanic

IFK Värnamo

6,91

19

Elias Hagen

IFK Göteborg

6,91

20

Oliver Berg

Djurgården

6,90

*Betygen baserar sig på lyckade passningar, vunna dueller, lyckade tacklingar m.m., där olika statistik har olika stor betydelse beroende på spelarens position. För att kunna komma med på vår topp 20-lista ska man ha spelat över 10 minuter i minst hälften av lagets matcher.

Malmö har värvat sig till framgång – Elfsborg och Häcken har satsat på kontinuitet

Det finns flera saker som är anmärkningsvärda med listan. Först och främst har Malmö FF lagt beslag på 3 av de 4 högsta placeringarna, vilket vittnar en hel del om vilken lyckad säsong – och vilket lyckat transferfönster – laget har haft. Efter sjundeplatsen ifjol behövdes laget förstärkas, och nyrekryteringarna har verkligen fallit väl ut.

Andra- och tredjeplacerade Elfsborg och Häcken syns knappt till på vår lista överhuvudtaget. Det förklaras till stor del av att lagen knappt värvat några spelare, där Elfsborg faktiskt inte använt ett enda nyförvärv i någon startelva i år. I stället har klubbarna till stor del lyckats behålla sina lag från ifjol, och än mer samspelta har de lyckats leverera bra prestationer och resultat.

Trots stora namn – AIK:s värvningar har inte fallit väl ut

AIK var ett av lagen som inför säsongen hade allra mest upphaussade nyförvärv – då tänker vi framför allt på Jimmy Durmaz och Viktor Fischer, men även på sådana som Omar Faraj och Abdussalam Magashy. ”Gnaget” har dock bara en spelare med på vår topp 20-lista, vilket är kantspringaren Rui Modesto.

Att AIK värvat stort men ändå misslyckats visar på vikten av att värva spelare som tränaren faktiskt vill ha och som verkligen passar in i lagbygget. Durmaz och Fischer har båda fått sitta på bänken i fler matcher än de har startat, och även om de är skickliga som individer går det att ifrågasätta om de var rätt värvningar för det här laget?