Annons

Odds på BK Häcken i Allsvenskan 2023

Spelschema, Häcken

Hela spelschemat

Efter 82 långa år lyckades BK Häcken äntligen vinna sitt första efterlängtade SM-guld. Per Matthias Högmo må ha floppat i det norska landslaget men i Allsvenskan vet han onekligen hur man levererar. Kan Häcken och Högmo utmana i Allsvenskan 2023 trots att skyttekungen lämnat och ett stillsamt transferfönster så här långt?

Odds på BK Häcken i Allsvenskan 2023

I egenskap av det laget som skapade allra flest chanser 2022 och med en relativt intakt stomme är Häcken fortsatt ett lag att räkna med. Vi anser att Malmö FF har bäst förutsättningar inför årets Allsvenska men räknar också med att Häcken är där och utmanar. ”Bäst i väst” betalar 1.75 och det är taget.

Häcken: Allsvenskan 2023 Högsta odds Spelbolag
Vinner Allsvenskan 7,00
Bäst i väst 1,75

Information & Statistik: BK Häcken

Häckens styrkor

BK Häcken är regerande mästare och helt rättvis sådan dessutom. Visst har de blivit av med skytteligavinnaren Jeremejeff som ifjol smällde in 22 baljor, men de har fortsatt Allsvenskans kanske bästa mittfältstrio intakt. Det är ingen slump att BK Häcken var det laget som skapade allra flest målchanser med tanke på att det är bröderna Gustafsson och trollgubben Rygaard som drar i trådarna. Trion blir fortsatt hyperviktiga för Häckens framgångar och för att Jeremejeffs frånvaro inte ska bli allt för kännbart. Per Matthias Högmo väljer att prioritera kontinuitet, något som vi gillar!

Läs våran artikel om Allsvenskans bästa anfallare 2023!

Häckens svagheter

På minussidan måste vi ändå lyfta fram det faktum att Häcken blivit av med en spelare som smällde in 22 mål. 22 mål hittar man inte vart som helst, men vi är också övertygade om att laget är tillräckligt bra för att kunna sätta en annan anfallare i bra lägen. Istället sätter vi ut frågetecken kring försvaret. Häckens defensiv ser svagare ut än övriga toppkonkurrenters dito, så pass att de släppte till en stor mängd chanser i paritet med ett lag från nedre halvan. På transferfönstret intet nytt dessutom, eller ja, nästan åtminstone. Vilket är aningen överraskande med ett stundande CL-kval.

Fakta om Häcken:
 

Grundad: 1940
Hemmaplan: Bravida Arena (konstgräs), kapacitet 6250
Tränare: Per Mathias Högmo
Titlar: 1 SM-guld och 2 cuptitlar
Placering 2022: Regerande svenska mästare

Här hittar du speltipsen på sidan!

Häckens Allsvenskan-historik

Efter SM-guldet ifjol har nu äntligen BK Häcken klivit upp på tronen som Göteborgs bästa lag. Inte historiskt, men just nu är det inget av lagen i staden som kan utmana klubben. Man har skrapat ihop 22 allsvenska säsonger genom tiderna vilket inte räcker att utmana de större klubbarna som fortfarande ligger före i den allsvenska maratontabellen. Trots att det inte direkt finns särskilt många fans har Häcken Gothia Cup som genererar pengar årligen till klubben. Så länge det fortsätter är det inte mycket som tyder på att Häcken skulle tappa.

FAQ: Häcken Allsvenskan 2023

Få svar på de vanligast ställda frågorna om Häcken i Allsvenskan 2023.

Hur många gånger har Häcken vunnit SM-guld?

Häcken har blivit svenska mästare en gång.

Var kan jag se när Häcken spelar sina matcher?

I våran tv-tablå kan du hitta alla Häckens matcher i årets upplaga av Allsvenskan.

Var hittar jag speltips på Häcken i Allsvenskan 2023?

På våran sida om allsvenskan tips.

Kommentarer

Feedback