Annons

Odds på Elfsborg - Allsvenskan 2022

Det mesta pekar åt att Jimmy Thelins manskap fortsätter att övertyga i Allsvenskan 2022. Förra året var man med länge i guldstriden, fyra poäng efter vinnande MFF vittnar om att Boråslaget på allvar är med och utmanar om topp-3-placeringar. Inför säsongen 2022 har man fått behålla alla sina nyckelspelare, samtidigt som det kryllar av unga talanger som väntar på att slå igenom stort.

Läs våran artikel om vem som gjort flest mål genom tiderna i Allsvenskan!

Odds på Elfsborg IF i Allsvenskan 2022

Som sagt Elfsborg ser ut att vara en utmanare att ta på allvar. Laget har egentligen alla komponenter för att vara med uppe i toppen under hela säsongen. Bra målvakt, stabil defensiv, spelskickligt mittfält och en drös av heta anfallsalternativ. Klubben satsar lite mindre men smartare i skymundan av de flesta andra topplag. Kan Är 2022 året då Johan Larsson igen leder sitt Elfsborg mot ett SM-guld? Inte alls omöjligt om ni frågar oss.

Elfsborg: Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Vinner Allsvenskan 23,00
Tre bästa 4,00

Information & Statistik: Elfsborg IF

Elfsborgs styrkor

Helheten är lagets styrka. Alla lagdelar håller hög allsvensk klass, samtidigt som mixen mellan lite äldre kulturbärare för klubben och unga spännande talanger är fin. Johan Larsson är givetvis en styrka, hans offensiva hot och ledaregenskaper som ytterback är mycket bra. Även lagets spets och bredd bland offensiva yttrar bör nämnas här. Thelin har lyxproblem med att välja två av följande spelare att starta varje match; Okkels, Ondrejka, Alm och Bernhardsson. Även på anfallssidan finns tre spelare som alla vill och kan slå sig in startelvan; Frick, Gudjohnsen och Aga.

Läs om vem vi tippar som vinnare av skytteligan i Allsvenskan 2022!

Elfsborgs svagheter

Det är svårt att hitta några klara svaga punkter att peka på hos Elfsborg, men det finns vissa saker som laget kan förbättra och haft problem med under en tid. Ibland har man svårt att komma upp i en högre nivå under bortamatcher ofta mot lite mindre klubbar som spelar på naturgräs. Truppen saknar även en uttalad stjärnspelare på anfallssidan. Frick är inte på något sätt en svag spelare, man han är ingen Kiese Thelin, Marcus Berg eller Edvardsen.

Fakta om Elfsborg:
 

Grundad: 1904
Hemmaplan: Olympia, kapacitet 16200.
Tränare: Jimmy Thelin
Titlar: 6 SM-guld och 3 cupsegrar.
Placering 2021: Fyra.

Elfsborgs Allsvenskan-historik

Elfsborg har vunnit totalt sex SM-guld genom året och tre av dessa vanns mellan 1936 - 1940 där i princip samma manskap tog tre SM-guld. Därefter var det mörkt fram tills 2006 med undantag för ett guld 1961. Laget vann därefter guld 2012 men har sedan dess inte tagit någon titel med undantag för Svenska Cupen 2014. Totalt har Elfsborg 78 allsvenska säsonger och är en klubb med stora traditioner där man räknas in bland en av de mest framgångsrika klubbarna som inte kommer från en större stad. De lite äldre läsarna minns säkert den så kallade pannbandsligan i slutet av 90-talet, bestående av Anders Svensson, Fredrik Berglund och Tobias Linderoth.

Kommentarer

Feedback