Reklam

Odds på Elfsborg - Allsvenskan 2021

Elfsborg IF slutade tvåa i Allsvenskan förra säsongen men har tappat sin viktigaste spelare i form av Jesper Karlsson. Det gjorde man visserligen redan i somras men tappet har varit kännbart. Laget har en bra trupp även inför säsongen 2021 men har kanske inte spetsat till truppen för att kunna sluta på samma fina placering 2021. I så fall krävs det att flera spelare överpresterar över hela säsongen. Tränare Jimmy Thelin är en skicklig tränare som gjort det bra med klubben och det blir spännande att se vad han kan göra med Boråsklubben.

Odds på Elfsborg IF i Allsvenskan 2021

Nedan listar vi odds på Elfsborg IF i Allsvenskan 2021. Det är osannolikt att Elfsborg skulle vinna Allsvenskan 2021. Det är också osannolikt att dem skulle ha en chans att få en bättre tabellplacering än både Häcken och IFK Göteborg.

Elfsborg IF: Allsvenskan 2021 Högsta odds Vinstchans Spelbolag
Vinner Allsvenskan 21,00 4,7%
Bäst i Väst 6,50 15%

ALLA ODDS PÅ ALLSVENSKAN

Elfsborgs styrkor

Jämnheten i truppen är Elfsborgs största styrka. Det finns bra spelare i varje lagdel där vi hittar Johan Larsson i backlinjen, Simon Olsson och Frederik Holst på mittfältet tillsammans med rutinerade Samuel Holmén. I anfallet fortsätter Per Frick att vara nyttig och den offensiva vänsteryttern Rasmus Alm är minst sagt en skicklig spelare.

Det blir också intressant att se vad Jeppe Okkels, dansken från Silkeborg, kan göra. Laget har också lånat in Maudo Jarjué och målvakten Simon Andersson. Dessutom finns numera danske André Rönner i klubben och det märks att det är Danmark som är den stora inspirationen för IF Elfsborg.

Elfsborgs svagheter

Även om Per Frick är nyttig och gör mål saknas det en ersättare för Jesper Karlsson i anfallet. Bakom Per Frick är det ganska tunt även om det finns många offensiva yttermittfältare som passar bra in i anfallet då Elfsborg spelar 4-3-3 med endast en central anfallare. Markohy Ndione har fått förtroende under försäsongen och i Svenska Cupen efter att ha varit utlånad i fjol och 21-åringen är en spännande talang. Men om Elfsborg får en skada på Per Frick får laget förlita sig på helt på Ndione för bakom där finns endast 19-årige Jack Cooper Love som blev uppflyttad internt.

Elfsborgs Allsvenskan-historik

Elfsborg har vunnit totalt sex SM-guld genom året och tre av dessa vanns mellan 1936 - 1940 där i princip samma manskap tog tre SM-guld. Därefter var det mörkt fram tills 2006 med undantag för ett guld 1961. Laget vann därefter guld 2012 men har sedan dess inte tagit någon titel med undantag för Svenska Cupen 2014. Totalt har Elfsborg 77 allsvenska säsonger och är en klubb med stora traditioner.

Kommentarer

Feedback