Annons

Odds på Mjällby AIF i Allsvenskan 2023

Spelschema, Mjällby

Hela spelschemat

Mjällby slutade förra säsongen på en niondeplats. De var Allsvenskans målsnålaste lag med ett målsnitt på 2.20/match. Defensiven imponerade allra mest och de släppte in fjärde minst mål trots en plats på undre halvan. Som ett resultat av detta har flera defensiva spelare har sökt sig vidare för större utmaningar och man har fått se flera ordinarie startspelare, som exempelvis mv Brolin samt försvararna Haliti och Carlos Gracia, lämna under det senaste transferfönstret. Ersättare har värvats, men klarar de av att upprepa fjolårets prestation trots att defensiva nyckelspelare lämnat? 

Läs om vem vi tippar vinner Allsvenska skytteligan 2023!

Odds på Mjällby AIF i Allsvenskan 2023

Det blev alltså en niondeplats i förra årets Allsvenska för Mjällby. Brännan har lämnat och likaså några ordinarie spelare. Men årets upplaga har ändå lämnat positiva intryck i och med sitt cupdeltagande. Kan man göra en aningen bättre prestation så är “Att släppa in minst mål” inte såpass långt borta som Expekt ändå menar. 41 gånger pengarna betalar det spelet, vilket är mer än 1000 punkter högre än det andra bolag erbjuder.

Mjällby AIF: Allsvenskan 2023 Högsta odds Spelbolag
Mjällby AIF åker ur 4,00
Mjällby AIF slutar bland de 8 bästa 3,50

Information & Statistik: Mjällby AIF

Mjällbys styrkor

Bortaspelet och den defensiva organisationen. Mjällby må ha blivit av med en del spelare inför kommande säsong men de har redan hunnit visa att de blir ett svårslaget lag under sitt deltagande i Svenska Cupen. De har tagit sig till final efter att ha slagit ut såväl Kalmar som Hammarby, två matcher där de också höll nollan. Det är rätt tydligt att Mjällby trivs mot lag som vill vara bollförande, vilket också reflekteras på fjolårets resultat där man faktiskt spelade in fler poäng på bortaplan än vad man gjorde på hemmaplan.   

Läs våran artikel om vilka allsvenska lag vi tippar åker ner

Mjällbys svagheter

Trots finalplatsen i Svenska Cupen är det alldeles för tidigt för att slå fast hur Mjällby löser hålen som Carlos Gracia och Samuel Brolin lämnar bakom sig. Mjällby släppte in färre mål än förväntat under 2022 och en stor anledning till det var just målvakten Brolin som var den målvakten med högst räddningsprocent av alla i Allsvenskan.

Receptet med att knappt måla framåt och hålla tätt bakåt fungerar givetvis bara om defensiven sitter klockrent. Börjar det läcka bakåt samtidigt som offensiven är allt annat än frejdig kan det bli tufft att få med sig 3-poängare på sikt.

Fakta om Mjällby AIF:
 

Grundad: 1939
Hemmaplan: Strandvallen (gräs), kapacitet 6500
Tränare: Anders Torstensson
Titlar: 0
Placering 2022: Nia

Mjällbys Allsvenskan-historik

Mjällby har tidigare spelat 11 säsonger i Allsvenskan och aldrig tagit en titel. Laget har spelat i Allsvenskan på 70-talet, 80-talet och fanns också i högsta serien mellan 2010 - 2014. Efter att ha åkt ur 2014 tog det sex år innan laget var tillbaka i Allsvenskan 2020. Sen dess har det blivit succé och det blir spännande att se vad Mjällby hittar på 2022. Det är imponerande hur en klubb från ett samhälle som Hällevik med runt 800 invånare ens kan vara i Allsvenskan och konkurrera med mycket större klubbar.

Kommentarer

Feedback