Annons

Odds på Hammarby IF - Allsvenskan 2022

Bajen går in i Allsvenskan 2022 efter en ytterst händelserik säsong 2021, då man vann sitt första cupguld, två tränare lämnade och laget fick testa på spel i Europa. Nu leds laget av nye spanjoren Cifuentes, som ska bygga vidare på vad Milojevic startade under sitt dryga halvår i klubben. Lyckas han med det redan i år eller kommer det ta lite tid innan Cifuentes taktik sitter för spelarna?

Odds på Hammarby IF i Allsvenskan 2022

Det råder ingen tvivel om att det finns en mycket hög nivå bland spelarna i Hammarbys trupp. Selmani, Ludvigsson, Fenger, Jeahze, Bojanic för att nämna några. Lägg till mycket fina nyförvärv som Sadiku, Nilsson, Kurtulus och Besara. Detta är en trupp som utan tvekan ska vara med och slåss om topplaceringar oavsett ny tränare eller ej. 

Hammarby IF: Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Vinner Allsvenskan 7,50
Bäst i Stockholm 3,00

Information & Statistik: Hammarby IF

Hammarbys styrkor

Lagets presspel är kanske Allsvenskans bästa där Slemani och Ludvigsson jobbar stenhårt för att sätta press på motståndarnas backlinje och mittfältare. Duons löpkapacitet är otrolig med allsvenska mått mätt. En till komponent är om Cifuentes får igång mittfältstrion Besara-Bojanic-Sadiku tillsammans, Då kommer Bjaen ha ett mittfält vars spelskicklighet bara kan Malmö kan mätas sig med i serien.

Hammarbys svagheter

Ett litet frågetecken är firma Selmanis och Ludvigssons målproduktion. Har någon av dessa två herrar kapaciteten att nå 15 mål? Det krävs ofta att ett lag som ska utmana om guldet har en målskytt som kan bli skyttekung och som kommer in i ett målstimm. Annars är det ett orosmoln att laget har bytt tränare igen. Risken finns att detta skapar en viss taktisk osäkerhet bland spelarna, speciellt i Hammarbys fall just nu då det är tredje tränaren som man har på mindre än ett år.

Fakta om Hammarby IF:
 

Grundad: 1915
Hemmaplan: Tele2 Arena (konstgräs), kapacitet 30 000
Tränare: Marti Cifuentes
Titlar: 1 SM-guld och 1 cuptitel
Placering 2021: Femma

Läs våran artikel om vilka vi tippar vinner Allsvenskan 2022!

Hammarbys Allsvenskan-historik

Söders stolthet är mest kända som storklubben med få titlar. Man har vunnit Allsvenskan en gång på 53 försök. Detta kom 2001 och sedan dess har det alltså inte blivit något guld. Klubben har även en titel i Svenska Cupen som de tog 2021. Trots detta har man en mycket stor och hängiven supporterbas som följer laget i med- och motgång. 

Kommentarer

Feedback