Annons

Odds på Hammarby IF - Allsvenskan 2023

Spelschema, Hammarby

Hela spelschemat

Det blev en tredjeplats senast för Hammarby efter en väl genomförd säsong. Offensiven imponerade i sedvanlig ordning och Bajen är ett mycket underhållande lag att titta på under ledningen av Marti Cifuentes. Utöver en imponerande offensiv spel släppte Hammarby, tillsammans med Kalmar, nästminst mål bakåt. Truppen har genomgått en rejäl föryngring vilket vi ändå kan tycka är något överraskande med 2022 i åtanke. Martí må va en mycket duktig tränare, men klarar han av att få ut lika mycket av truppen, trots ett par tunga tapp på äldre och erfarna spelare, i Allsvenskan 2023?

Odds på Hammarby IF i Allsvenskan 2023

Nahir Besara blev med sina 11 assists fjolårets assistkung. Bland utmanarna fanns lagkamraten Jeahze, ex-Sirius och numera Malmös Zeidan, Oliver Berg (då i Kalmar) samt Djurgårdsspelarna Victor Edvardsen och Magnus Eriksson.

Jeahze har som bekant lämnat klubben och de 3 sistnämnda spelar nu i samma lag. Med förväntad Europaspel för Djurgårdens del bör det bli en del rotation i Allsvenskan och med delad kreativ ansvar lär dessa spelare ha svårare att nå upp till samma siffror. Zeidan lär fortsatt agera backup i MFF. Med det i åtanke är det också förståeligt att Besara, tillsammans med Magnus Eriksson, går in som favorit till att vinna assistligan. Vi ger Nahir Besara en fördel och gillar oddset 6.50 hos Expekt på att han drar det längsta strået.

Hammarby IF: Allsvenskan 2023 Högsta odds Spelbolag
Vinner Allsvenskan 6,00
Bäst i Stockholm 3,00

Information & Statistik: Hammarby IF

Hammarbys styrkor

Efter ett förvånansvärt aktivt transferfönster i Bajenlägret får vi ändå lyfta fram dem styrkor och slutsatser som vi faktiskt vet sedan tidigare. Dels är det hemmaspelet på Tele 2, där Hammarby ifjol var outstanding och förlorade endast en gång, och dels Martís taktiska kunnande. Trots att man under Cifuentes blivit ett lag som spelar spansk tiki-taka, med mycket bollinnehav, så var man också bland lagen som släppte till absolut minst expected goals against.

Hammarbys svagheter

På minussidan har vi just transferfönstret. Bojanic, Jeahze, Ludwigsson, Sandberg och Berisha är ändå spelare som i vanliga fall varit ordinarie. In har en rad spelare kommit in men vi väljer framförallt att lyfta fram offensiva värvningarna av Djukanovic och Mikkelsen. Faktum kvarstår dock att hur bra än ersättarna må vara så bör man vara inställd på att dessa behöver lite tid för att komma in i såväl truppen som i Martís spelsätt. Vidare behöver vi också nämnda att Ludwigsson, Bojanic, Jeahze och Berisha stod för 23 mål och 19 assist tillsammans! Martí Cifuentes har minst sagt ett tufft uppdrag framför sig.

Fakta om Hammarby IF:
 

Grundad: 1915
Hemmaplan: Tele2 Arena (konstgräs), kapacitet 30 000
Tränare: Marti Cifuentes
Titlar: 1 SM-guld och 1 cuptitel
Placering 2022: Trea

Läs våran artikel om de största vinsterna i den allsvenska historien!

Hammarbys Allsvenskan-historik

Söders stolthet är mest kända som storklubben med få titlar. Man har vunnit Allsvenskan en gång på 54 försök. Detta kom 2001 och sedan dess har det alltså inte blivit något guld. Klubben har även en titel i Svenska Cupen som de tog 2021. Trots detta har man en mycket stor och hängiven supporterbas som följer laget i med- och motgång. 

FAQ: Hammarby Allsvenskan 2023

Få svar på de vanligast ställda frågorna om Hammarby i Allsvenskan 2023.

Hur många gånger har Hammarby vunnit SM-guld?

Hammarby har blivit svenska mästare en gång.

Var kan jag se när Hammarby spelar sina matcher?

I våran tv-tablå kan du hitta alla Hammarbys matcher i årets upplaga av Allsvenskan.

Var hittar jag speltips på Hammarby i Allsvenskan 2023?

På våran sida om allsvenskan tips.

Kommentarer

Feedback