Annons

Sverige - Ungern: (AH: +5,5) 2 - Speltips

Matchcenter
18 januari 2023 at 20:30 - Handboll, World Championships
Arena: Scandinavium Arena (neutral)    Robert Schulze
18 jan 2023 at 11:47 (Uppdaterad 18 jan 2023 at 21:55) 18/01
24
0

Handbolls-VM - mellanrundan

Chans (1-X-2) handikapp inkluderat: 40-0-60%
Spelvärde: 103,80%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 6/10
Hit/Miss: 37-28
Unibet Till Unibet
Speltips handbolls vm på mötet mellan Sverige - Ungern i mellanrundan. Matchen spelas i Scandinavium 18/1-20:30.

Bra svensk lottning i handbolls-VM

Den lottning Sverige fick i handbolls-VM 2023, den får nog sägas vara av det bättre slaget. Då har man inte överdrivit. För medan de andra grupperna innehållit två bra lag, vissa till och med tre bra lag. Har Sverige ställts mot tre rena blåbärsnationer i det första gruppspelet. En klar fördel då det kan vara lite knöligt att ta sig till slutspel i VM om lottningen är fel. Sverige får nu Ungern, Portugal, och Island i mellanrundan(kolla in vårat spelschema handbolls vm 2023 här). Tre lag Sverige ska slå, men också tre lag Sverige kan förlora mot. Det som räddar Sverige är dock att de kommer in till mellanrundan med fyra poäng. Samtliga övriga nationer i den här gruppen kommer med två poäng då ovan nämnda lag slog varandra i det första gruppspelet.

Ungern borde vunnit sin grupp

Nu Ungern alltså som hade en jättechans att vinna sin grupp och då få med sig fyra poäng till mellanrundan. Allt som krävdes var en seger mot Portugal i den sista gruppspelsmatchen. Ungern föll dock ihop fullkomligt i första halvlek av den matchen vilket i stället sätter dem i ett ganska dåligt läge inför mellanrundan. Vid vinst där hade det troligen räckt att slå Brasilien och Kap Verde i denna mellanrunda. Det hade de klarat.

Nu till spelet på den här matchen.

Sverige oprövat mot riktigt motstånd

Sverige har alltså mött rena blåbärsnationer hittills, ändå har man inte enbart imponerat. Man fick exempelvis storstryk av Kap Verde i andra halvlek av den andra matchen. Precis inför VM föll Sverige också mot Serbien i en träningsmatch och man kan inte säga något annat än att Sveriges nivå inte känns självklar nu när det börjar bli riktiga motståndare.

Sverige fem senaste:

Uruguay - Sverige, 12 - 47

Sverige - Kap Verde, 34 - 27

Sverige - Brasilien, 26 - 18

Sverige - Serbien, 28 - 30

Sverige - Serbien, 35 - 34

Ungern fem senaste:

Portugal - Ungern, 27 - 20

Island - Ungern, 28 - 30

Ungern - Sydkorea, 35 - 27

Ungern - Slovenien, 29 - 32

Slovenien - Ungern, 27 - 28

Kan bli målskillnad för Ungern

Ungern kommer sälja sig dyrt här. För Sveriges del handlar det om att vinna matcher. Det kommer troligen inte bli någon målskillnadsaffär om att ta sig vidare för svensk del. För ungersk del kan det däremot mycket väl bli det och de har massor att vinna på att försöka hålla det här jämnt.

Ungern är inte ett lag som Sverige kör över. Kvalité finns i det ungerska laget. Den svenska segern blir med enstaka mål, inte mer. Mitt speltips handbolls vm är AH:+ 5,5 (2).

  • 100% upp till 500 kr i sportbonus
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback