Reklam

Handbolls-VM 2021

Januari månad innebär alltid mästerskap i handboll och 2021 är inget undantag. 13-21 januari avgörs den 27:e upplagan av handbolls-VM. Denna gång i Egypten, något som kanske väcker lite positiva minnen för svenskarna. Även om dagens spelare i landslaget inte var mycket mer än födda när det begav sig så, Sverige har tidigare vunnit VM i handboll i just Egypten.

Någon VM-titel lär det emellertid inte bli denna gång. Sverige är för närvarande inte ett av de starkaste länderna i världen när det gäller handboll just nu, och inför det här mästerskapet saknar Sverige också så många spelare att det påverkar truppen kraftigt negativt.


Missa inte våra speltips med högsta odds inför VM-Finalen mellan Danmark och Sverige!


Odds: Vinnare Handbolls-VM 2021

Landslag Högsta odds Spelbolag
Danmark 1,54
Sverige Se odds

Spelbolag med högst odds på Handbolls-VM

Nedan listar vi de lag som har haft högst odds under Handbolls-VM 2021.

100 SEK freebet

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100 SEK freebet
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Spela för 100 kr och få 100 kr i bonus

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100% upp till 100 SEK i välkomstbonus!
Världens största spelbörs
Även poker & casino
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Hämta spelkrediter här!

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Lättnavigerad sajt
Höga odds
Snabba utbetalningar

Inför Handbolls-VM 2021

Efter Island dras repet, så att säga. Därefter har inte resterande länder något med det hela att göra, men det ska noteras att hela 32 lag deltar i handbolls VM denna gång. Alldeles för många givetvis. Handboll är en ganska liten sport globalt sett och i det första gruppspelet kommer de största nationerna knappt spela några matcher där de behöver göra något annat än att ställa ut skorna. Om man jämför handbolls VM med handbolls EM exempelvis så håller EM mycket högre nivå. Det är bara Egypten av de utomeuropeiska länderna som kanske kan sticka upp, delvis med hjälp av hemmaplan förstås medan bredden hade varit mycket bättre om man fått fylla ut med fler europeiska länder.

Danmark som är regerande mästare är återigen favorit och inget konstigt med det. Lite grann börjar de komma till åren, nyckelspelarna, men de har några år till i sig och rättmätiga favoriter även om det ska sägas att en stor tjusning med handbollsmästerskapen ofta är att det finns flera möjliga slutsegrare som har ungefär samma chans.

Spanien som återhämtat sig fint senaste åren är ett lite yngre lag än Danmark. Är de bäst redan nu? Långt ifrån omöjligt. Spanien blir livsfarligt.

Frankrike brukar vara den självklara favoriten i alla mästerskap men nu har repet dragits på den punkten. Generationsväxlingen är igång och kommer pågå i några år. Men även under en generationsväxling är Frankrike en av de absoluta favoriterna till att vinna, så bra är man.

Norge har under de senaste mästerskapen etablerat sig som ett av de absolut starkaste länderna och detta mästerskap är inget undantag. Får man den riktiga fullträffen den här gången? Det enda som talar emot är väl egentligen att de till skillnad från de andra favoriterna ännu inte vunnit något.

Kroatien är precis som Sverige nere i en mindre dipp efter att man haft svårt att fylla på när superstjärnorna blivit äldre och droppat av på senare år. Allt är relativt dock, Kroatien var med och högg på slutsegern i senaste mästerskapet och man kan mycket väl överraska igen.

Tyskland var ledande inom handbollen för 10 år sen någonting men har stadigt gått bakåt. Man har sin mycket starka inhemska liga att hämta spelare från, men problemet är kanske lite att deras egna spelare inte är ledande i de stora klubblagen där. Tyskland har en grym bredd, och är inte ofarliga, men de där riktiga superstjärnorna som brukar krävas för att vinna saknas.

Sverige, nja. Det ska inte gå. Lottningen är bra. Det luktar kvartsfinal. I en eventuell kvartsfinal kan man i bästa fall ha lite flyt i lottningen och nå semi. Men väl där får man räkna med att stöta på någon av de stora bjässarna och i den konkurrensen ska Sverige verkligen inte räcka till den här gången.

Egypten är ett spännande lag som kan överraska men hela vägen, det ska vara omöjligt.

Slovenien är bland de starkaste länderna utanför de ordinarie favoriterna så att säga men hela vägen, knappast.

Island har fallit kraftigt de senaste åren. Inget konstigt med det. Att de som ett så litet land skulle klara av att hålla sig i den absoluta världstoppen över tid vore förstås helt omöjligt. De kanske kan komma tillbaka någon gång, men för närvarande har de ingenting med slutstriden att göra utan om de når kvarten får de vara nöjda.

Sveriges trupp i Handbolls-VM

  • Målvakter: Andreas Palicka, Mikael Aggefors, Peter Johannesson.
  • V6: Hampus Wanne, Lucas Pellas.
  • M6: Max Darj, Fredric Pettersson, Anton Lindskog.
  • H6: Daniel Pettersson, Valter Chrintz.
  • V9: Alfred Jönsson, Jonathan Carlsbogård.
  • M9: Jim Gottfridsson, Felix Claar, Jonathan Edvardsson.
  • H9: Albin Lagergren, Linus Persson, Lukas Sandell.

På målvaktssidan saknas de senaste årens förstamålvakt Mikael Appelgren på grund av en lårskada. Sverige har i de senaste mästerskapen ofta hängt med till stora delar på ett grymt målvaktsspel från Appelgren uppbackad av Andreas Palicka. Den här gången får Palicka bära ansvaret ensam tillsammans med ett par mindre etablerade målvakter och det kommer därmed förstås bli tuffare.

Bland utespelarna saknas Nicklas Ekberg, ofta lagkapten de senaste åren. Mycket viktiga försvarsspelaren Jesper Nielsen finns inte heller med. Ekberg har tackat på grund av pandemin, Nielsen på grund av skada.

Andreas Nilsson, en av världens bästa linjespelare offensivt och en av få svenska spelare som tillhör världstoppen på sin position är bara reserv. När det gäller Nilsson luktar det konflikt med den nya förbundskaptenen Solberg lång väg. Solberg krävde att Nilsson skulle vara på plats i truppen precis efter nyår för att spela ett par EM-kvalmatcher mot Montenegro som Sverige ska klara mer eller mindre enkelt. Nilsson tackade nej till dessa matcher men meddelade att han var tillgänglig för VM varpå förbundskapten Solberg inte plockade ut honom. Rätt eller fel får var och en avgöra men klart är att Sverige ser extremt trubbigt ut framåt denna gång. Nilsson hade behövts på linjen.

Storskytten Lukas Nilsson, som än så länge haft det svårt att riktigt motsvara förväntningarna i landslaget saknas också. Nilsson har denna gång själv valt att inte delta på grund av pandemin.

Utanför dessa givna spelare som saknas finns det ytterligare några spelare som troligen hade platsat men som inte är på plats. Det är ett luggslitet svenskt landslaget som ställs på benen denna gång.

Kommentarer

Feedback