Annons

Speltips : Manchester City - Newcastle United: Över 2,75 Mål

Matchcenter
4 mars 2023 at 13:30 - Fotboll, England - Premier League
Etihad Stadium    Simon Hooper
1 mar 2023 at 08:22 (Uppdaterad 4 mar 2023 at 15:30) 01/03
23
0

Premier League - Omgång 26

Chance (over-exact-under): 33-35-32%
Spelvärde: 108,91%
Lägsta spelbara odds: 1,63
Bet: 4
Hit/Miss: 2-0
Expekt Till Expekt
Vi rekar det intressanta mötet på Etihad Stadium på lördag, där ett sargat Newcastle ska försöka störa titeljagande City.

Manchester City fortsätter jakten på ligaledarna

Manchester City har inte på något sätt gjort en dålig säsong hittills, men ligger ändå två poäng bakom serieledarna Arsenal som dessutom har en match mindre spelad.

De himmelsblåa från Manchester har vunnit Premier League fyra gånger de fem senaste säsongerna. Med andra ord har det varit stor dominans från Pep Guardiola och hans gäng under de senaste åren.

Men för att ta ytterligare en PL-titel kommer man behöva göra en riktigt bra andra halva av säsongen då Arsenal ser riktigt starka ut.

City kommer till helgens möte med en hyffsat fin form. Bara Tottenham har tagit fler poäng de fem senaste matcherna. I den förra ligaomgången vann man komfortabelt mot Bournemouth på bortaplan när Haaland stod för ett nytt mål (mål nummer 27 för norrmannen).

På hemmaplan ska man inte ha några större problem mot ett sargat Newcastle.

Newcastle med tuff förlust i finalen senast

Under söndagen spelades finalen av EFL CUP där Newcastle ställdes mot Manchester United. Förväntningarna var skyhöga och många fans drömde om klubbens första titel på många.

Matchen slutade 2-0 till United och besvikelsen var total, vilket även syntes på många av spelarna. Alla som har följt Magpies denna säsong vet hur pass bra de är, men lyckas laget ställa om redan till helgen? Det återstår att se. Vi kan dock konstatera att Newcastle faktiskt har tappat lite av sina fina form på slutet.

På de fem senaste matcherna i ligan har Eddie Howe och hans manskap bara lyckats ta sex poäng, men är ändå med och utmanar om Champions League-platserna.

Vår svensk, Alexander Isak förväntas starta mot City i helgen och kan möjligen bidra med energi till laget. Känslan är dock att ett sargat Newcastle får det tufft mot City som jagar ytterligare ett ligaguld.

Speltips Manchester City – Newcastle

Mitt speltips till matchen blir Över 2.75 mål asian line.

Lagens fyra senaste möten:

  • 3-3
  • 5-0
  • 4-0 
  • 4-3

Ingen seger för Newcastle, men vi som minns senaste mötet så går laget in helt utan respekt och bara kör på mot City. Har svårt att se detta möte bli en tillknäppt historia oh minst tre mål på lördag känns väldigt troligt.

City håller sällan nollan just nu oh man har släppt in över ett mål i snitt på hemmaplan i ligaspelet så här långt. Framåt har laget gjort imponerade 41 mål på 13 omgångar.

Gästerna har totalt sett varit stabila bakåt men på slutet har laget börjat släppa till. Överspelet känns riktigt bra på förhand.

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback