Vad är ett sure bet? Om man översätter det till svenska blir det säker satsning vilket är precis vad ett sure bet är. Ett sure bet är ett spel på en fotbollsmatch där du spelar på alla utfall fast hos olika spelbolag. För att förklara detta så enkelt som möjligt så visar vi ett exempel.

Frölunda möter Färjestad hemma och du har tänkt att spela på över/under. Du har ett konto på bet365 och ett på nordicbet. På bet365 är oddset 1.95 på att det blir över 3 mål i matchen och på nordicbet är det 2.30 i odds att det blir under 3 mål i matchen. För enkelhetens skull säger vi att du satsar 100 kronor. 54.12 kr på oddset 1.95 och 45.88 på oddset 2.30. Din vinst kommer bli, oavsett vilket odds som vinner 5.52 kronor. 

 

Liten vinst fast utan risk att förlora

Man brukar säga att många bäckar små gör en stor å. Och det är precis vad denna typen av betting handlar om. Inte att du ska vinna ett stort belopp en gång utan detta handlar om att spela på flera matcher hela tiden och på så sätt vinna mycket pengar i längden.

Detta är en mycket tidskrävande form av betting som kräver att man håller koll på flera olika sajter samtidigt. Dessutom behöver man ha konton hos flera olika spelbolag när man använder sig av denna typen av bettingmetoder.

 

Sure bet kallas även för arbitrage

Arbitrage betyder att man utnyttjar obalanser mellan olika marknader. Det innebär att man tar obalansen tills sin fördel och vinner en riskfri vinst. Termen används i flera olika sammanhang och gäller inte bara för betting.