Annons

Odds på Southampton - Premier League 2022/23

Plats 15 har Southampton slutat i tabellen de senaste två spelåren utan att vara nära att bli indragna i en bottenstrid. 2021/22 avslutades dock på sämsta möjliga vis med fyra raka nederlag. Tränaren Ralph Hasenhüttl har gjort ett bra jobb sedan han anslöt 2018 och tagit sitt lag så långt det går med det spelarmaterialet han har att jobba med. Det har värvats under sommaren, men det är inga spelare som kommer att föra klubben till bättre placeringar redan i Premier League 2022/23. Klarar de en mittenplacering även denna säsong är det bra.

Odds på Southampton i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Southampton i Premier League säsongen 2021/22. 

Southampton: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Southampton: Att inte bli nedflyttade 1,50
Southampton: Att sluta topp 10 7,00

Information & Statistik: Southampton

Styrkor

Världens bästa frisparksskytt har de i James Ward-Prowse och han är lagets enda stjärna. Förutom att han är viktig på fasta situationer är han även duktig i försvarsarbetet. Utan honom i laget hade de med största sannolikhet varit ett lag i Championship idag. Så viktig är han för Saints. Kyle Walker-Peters håller hög klass på sin högerkant. Sen måste även tränaren Ralph Hasenhüttl räknas som en av lagets styrkor med tanke på den svaga trupp han har att jobba med, men ändå lyckas hålla laget från nedflyttning.

Svagheter

Det saknas kvalité i spelartruppen. Det är ett lag som inte har spelarmaterialet för Premier League egentligen och det satsas inte tillräckligt på transfermarknaden. De köper in spelare, men det mesta är ungt och inget som håller dem kvar i Premier League. Det behövs mer erfarenhet. De har fortfarande inte ersatt spelare som Danny Ings. Spelartruppen behöver förbättras på flera håll för att de ska kunna höja sig.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget Southampton FC kommer från hamnstaden Southampton som ligger i landskapet Hampshire, södra England. De spelar sina hemmamatcher på St Mary’s Stadium. De kallas för “The Saints” ett smeknamn de fått eftersom att de historiskt är kända för att vara ett kyrkans lag. Deras bästa placering i Premier League var 1983/84 när de slutade på en andraplats och den enda titeln av betydelse de någonsin tagit är när de vann FA-cupen 1975/76.

Deras största rivaler är Portsmouth

Historik

Klubben uppstod 1885 under namnet St. Mary´s Church of England Young men´s Association. Efter säsongen 1896-97 bytte de namn till Southampton FC. De var en av de klubbar som var med och grundade Premier League när ligan bytte namn från First Division inför säsongen 1992/93. Första gången de spelade i den högsta divisionen var 1966 och den längsta sammanhängande perioden de hållt sig kvar högst upp i det engelska seriestystemet är 27 år mellan 1978 till 2005. Sedan 2012 har de spelat i Premier League.

Kommentarer

Feedback