Reklam

Odds på Southampton - Premier League 2021/22

Southampton gick fram som ett tåg genom ligan under första halvan av säsongen och låg i januari på plats 6 i tabellen. Dessvärre var den andra halvan av 2020/21 desto värre. För efter att de hade tagit sig såpass högt upp i tabellen var fallet tungt med 6 raka förluster. För andra året i rad släppte de in 9 mål i en ligamatch. 2019/20 var det mot Leicester och förra säsongen mot Manchester United. Men trots att förlusterna radade upp sig blev de aldrig indragna i någon bottenstrid. De slutade på en 15:e plats.

I FA-cupen tog de sig hela vägen till semifinalen, men väl där blev de utslagna av Leicester som senare gick och vann finalen mot Chelsea.

Odds på Southampton i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Southampton i Premier League säsongen 2021/22. 

Southampton Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 200,00
Nedflyttade 5,50

Information & Statistik: Southampton

Styrkor

Lagets absolut viktigaste spelare är James Ward-Prowse. Ligans farligaste frisparksskytt. Den sista spelaren man vill ska få ett läge på en frispark utanför straffområdet då skotten sitter allt som oftast. Men han är inte bara livsfarlig på fasta situationer utan även en briljant spelare defensivt. Han är den enda spelaren i Premier League som under de två senaste säsongerna inte missat en minuts speltid.

  • Den som ligger bakom förvandlingen av James Ward-Prowse är Ralph Hasenhüttl då Prowse innan var en ganska medioker spelare i Premier League har han nu utvecklats under den österrikiske tränaren till att bli en av världens bästa frisparksskyttar.
  • En annan spelare som har hamnat helt rätt under Hasenhüttl är förra säsongens nyförvärv av högerbacken Kyle Walker-Peters från Tottenham Hotspur.

Svagheter

De sitter på en oerhört tunn trupp och om någon blir skadad i förstaelvan är det mest yngre spelare som knappt har någon erfarenhet av att spela i Premier League som blir inskickade på planen. Det behövs skjutas till pengar för att bygga en bredare trupp. Hasenhüttl är extremt skicklig på att utveckla sina spelare och gör det mesta rätt, men det finns ingen bredd. Det hjälper inte till att de har sålt Danny Ings till Aston Villa.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget Southampton FC kommer från hamnstaden Southampton som ligger i landskapet Hampshire, södra England. De spelar sina hemmamatcher på St Mary’s Stadium. De kallas för “The Saints” ett smeknamn de fått eftersom att de historiskt är kända för att vara ett kyrkans lag. Deras bästa placering i Premier League var 1983/84 när de slutade på en andraplats och den enda titeln av betydelse de någonsin tagit är när de vann FA-cupen 1975/76.

Deras största rivaler är Portsmouth

Historik

Klubben uppstod 1885 under namnet St. Mary´s Church of England Young men´s Association. Efter säsongen 1896-97 bytte de namn till Southampton FC. De var en av de klubbar som var med och grundade Premier League när ligan bytte namn från First Division inför säsongen 1992/93. Första gången de spelade i den högsta divisionen var 1966 och den längsta sammanhängande perioden de hållt sig kvar högst upp i det engelska seriestystemet är 27 år mellan 1978 till 2005. Sedan 2012 har de spelat i Premier League.

Kommentarer

Feedback