Reklam

Valet 2018 - Betta med hjärnan eller hjärtat?

Den 9e september är det dags för riksdagsval i Sverige. Vi har sagt det förr och vi säger det igen, det ser ut att bli en riktig rysare! Anledningen till detta är att det just nu ser ut att bli riktigt jämt mellan de tre partierna i toppen sett till andel röster. Vad som står klart sedan länge är att inget av partierna ser ut att kunna få majoritet, det vill säga 50% av rösterna. Detta gör att man därför kommer att få regera utifrån en minoritetsregering. Något som kan komma att påverka hur folk på valdagen faktiskt väljer att rösta samt hur det politiska landskapet i Sverige kommer att se ut under de nästkommande fyra åren.

Betta på valet 2018 hos Betsson!

Spela på valet 2018

Vill man spela på valet 2018 så finns det ett flertal spelsidor att välja mellan. Ett av dessa är exempelvis Bethard som generellt sett har väldigt höga odds rent marknadsmässigt. Man kan spela på flera olika bets som rör olika aspekter av valet. Det kan exempelvis vara vem som blir vår nästa statsminister och vilka som blir det största partiet.

Vad som påverkar oddsen är de olika opinionsundersökningar som flera gånger i veckan redovisar sina senaste siffror kring vad svenskarna kommer att rösta på den 9 september. Dessutom påverkas oddsen utifrån hur människor på respektive spelbolag har lagt sina spel. Om exempelvis Vänsterpartiet har fått en majoritet av spelen som det största partiet så faller naturligtvis oddsen också på detta parti, då det kan ses som en indikator på att många kommer att välja att lägga även sin röst på detta parti. Det för att många väljer att spela med sitt hjärta.

Även offentliga uttalanden påverkar spelbolagens odds. Om någon gör ett superbra framträdande i direktsänd tv, eller om en skandal kablas ut, då kan det ske drastiska förändringar i såväl opinionsundersökningar som odds. Dessa händelser är något som absolut finns med i beräkningarna när spelbolagen sätter sina odds.

Betta med hjärnan eller med hjärtat

Att spela på politik kan skilje sig från att spela på sport. Politik är en sådan sak där många människor kan ha svårt att skilja på vilka de själva vill se vinna och vilka de faktiskt rent realistiskt sett tror har en chans att kamma hem valet. Det gör att det för många kan vara en svår dragningskamp mellan att betta med hjärnan och att betta med hjärtat.

Att betta med hjärtat skulle innebära att man väljer att spela på det parti man själv sympatiserar med. Det skulle därmed kunna innebära att du som spelare väljer att lägga pengar på ett mycket högt odds för ett parti som egentligen inte alls har möjlighet att ta hem valet. Ett exempel är Miljöpartiet. Realistiskt sett är det en omöjlighet för detta parti att få flest röster, det skulle innebära en oväntat och rapid ökning i röstantal vilket i stort sett aldrig händer. Inte i en sådan stor utsträckning som skulle krävas för att göra partiet till det största. Oddset för att Miljöpartiet skulle bli det största partiet ligger därmed mycket högt, hos Uniet ligger oddset på så mycket som 1001, vilket tydligt visar på den omöjlighet vi talar om.

Att spela med hjärnan innebär istället att man kan bortse från sina egna åsikter och värderingar och istället utgå från en helhetsbild av hur det faktiskt ser ut i samhället. Här väljer man att hålla sig uppdaterad kring opinionsundersökningar, hålla utkik efter vad som händer i media samt självklart titta på vad de olika oddsen ligger på hos spelbolagen. Att spela på detta sätt handlar alltså om att bestämma sig för vilket parti man tror har den absolut största möjligheten att vinna det bet man vill spela på, även om det inte är det parti man själv skulle rösta på. Sedan gäller det att titta runt bland de olika spelbolagen för att se vilken sida som erbjuder det absoluta högsta oddset för just detta parti. Det är så du vinner pengar när du bettar på riksdagsvalet 2018.

Att spela smart betyder däremot inte att du inte kan spela på Miljöpartiet. Det handlar då om att hitta ett bet där Miljöpartiet har ne chans att faktiskt ge utdelning. Ett exempel på ett sådan bet hade kunnat vara ett head-to-head bet. Det vill säga ett bet där partiet i fråga ställs mot ett annat parti och din uppgift då blir att avgöra vilket av dessa två partier som kan tänkas få flest röster. Beroende på vilket parti Miljöpartiet i ett sådant bet ställs emot finns möjlighet att kunna spela på partiet och vinna pengar. Du kan också spela på bets som endast rör partiet, exempelvis om partiet kommer att få över eller under en viss procent av rösterna.

Speltips: Miljöpartiet får fler röster än Kristdemokraterna | Odds: 1.25 | Unibet

Kristdemokraterna har länge legat och svävat på 4%-gränsen medan Miljöpartiet lyckats hålla sig relativt stadiga. Därmed är sannolikheten för att Miljöpartiet får fler röster än Kristdemokraterna relativt stor.

För att kika på ett annat exempel så ser det både sett till opinionsundersökningar och odds ut att i bettet om vilket parti som får allra flest röster stå mellan Socialdemokraterna, som vanligtvis ligger i topp, och Sverigedemokraterna, ett parti som vuxit sig mycket starkt under en kort period. Det är därmed upp till dig att baserat på den fakta, historia och nutida händelser som finns att ta del av att besluta dig för vilket av dessa partier som du tror kommer att lyckas få flest röster. Här nedan har vi listat de bästa oddsen på dessa två partier just nu.

Vilket parti kommer att få flest röster i valet 2018?

Odds Spelsida
Socialdemokraterna 2,20
Sverigedemokraterna 1,65
Feedback