Annons
Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Odds på Danmark - England 20/06, Europa - EM

Torsdagen den 20 juni kl. 18.00 möter Danmark England i EM 2024 i Tyskland. Harry Kane och co. är storfavoriter att vinna matchen, men det finns ingen anledning att underskatta danskarnas chanser. På den här sidan kan du hitta odds på Danmark - England och läsa vår förhandsvisning med speltips och nyheter för EM-matchen.

Odds Danmark - England

Jämför odds EM 2024 på mötet mellan Danmark och England nedanför. Engelsmännen bär återigen klart favoritskap även om premären var långt ifrån övertygande. Danskarna lite snarlik första runda där vi kräver klart bättre prestation.

England - Danmark: Odds på vinnare

Kan det danska landslaget få med sig poäng mot England i EM? Det är inte otänkbart, men det råder ingen tvekan om att det blir oerhört svårt. Southgate har en trupp i världsklass med stjärnor som Harry Kane, Jude Bellingham och Phil Foden, och de är spelbolagens klara favoriter till att vinna EM-guldet. Prestationen i första omgången  av Grupp C mot Serbien väcker dock en del frågetecken.

För speltips på matchen mellan Danmark - England, se våran sida för tips EM 2024!

Inför Danmark - England

Kan Danmark studsa tillbaka från besvikelsen mot Slovenien och skrälla mot England?

Det danska landslaget möter England i den andra omgången av EM i Tyskland på Deutsche Bank Park i Frankfurt torsdagen den 20 juni med avspark kl. 18.00. England är storfavoriter, men det finns ingen anledning att lägga den rödvita klädseln för långt bort och utesluta poäng för Danmark. Nej, Kasper Hjulmand och det danska landslaget fick inte den start på EM som landet hade hoppats på.

Men den optimistiske danske fotbollsfantasten kommer att säga att det är en ny match, och om Serbien kan reta England så kan Danmark också göra det. Det råder dock ingen tvekan om att det kommer att krävas något speciellt och en stark kollektiv insats från grannlandet om de ska ta poäng mot "Three Lions".

Eriksen strålande - Höjlund blek

Det såg länge ut att bli en drömstart och 3 poäng i den första gruppspelsmatchen i EM. Christian Eriksen sköt Danmark i ledning mot gruppens - på papperet - svagaste nation efter 17 minuters spel. Efter ett snabbt inkast hamnade bollen hos Jonas Wind, som med en briljant klackpassning skickade bollen vidare till Eriksen och 1-0 till Danmark var ett faktum.

Det danska laget var det bättre laget under större delen av den första halvleken, men det var tydligt att både Højlund och de danska ytterbackarna hade det kämpigt. Höjlund jobbade hårt för laget, men hade en tendens att tappa bollen. Sammantaget var det inte Höjlunds bästa match.

Kristiansen och Bah verkade ofta isolerade på kanterna. Det som fungerade bäst för var helt klart Eriksen. Kasper Hjulmand hade placerat Eriksen i fickan mellan Sloveniens mittfält och försvar, och där trivdes den danske Manchester United-spelaren under stora delar av den första halvleken.

I den andra halvleken lyckades slovenerna få grepp om matchen. Rasmus Höjlund fick en sällsynt chans och var nära att göra 2-0, men med 15 minuter kvar satte Slovenien välförtjänt bollen i nät.

Danmark kunde inte svara och fick nöja sig med en poäng i sin första match i EM - en besvikelse för Kasper Hjulmand, det danska landslaget och resten av fotbolls-nationen, som alla hade drömt om mer.

Frågan är förstås hur Kasper Hjulmand väljer att ställa upp efter resultatet och insatsen i första omgången. 5-3-2 känns som den mest självklara formationen. Men Eriksen kommer inte att ha samma ytor här. Kan vi kanske få se mer av de danska wingbackarna?

Det blev en tuff avslutning för England

England fick inte heller den start på Europamästerskapet som de hade drömt om. De fick sina 3 poäng mot Serbien, men segern och prestationen var inte alls så övertygande som många hade trott.

Jude Bellingham blev hjälte för engelsmännen när Real Madrid-spelaren nickade in 0-1 efter 13 minuter. Vid den tidpunkten fanns det en känsla av att detta bara var början för England och att de skulle köra över serberna.

Gouthgates gäng var dominerande och självsäkra i den första halvleken, men i den andra kom Serbien längre fram och britterna började göra misstag. Den engelska offensiven dog helt, försvaret vacklade och försöket att spela Trent Alexander Arnold på mittfältet började misslyckas. Men trots massiv press från Serbien lyckades England ta hem en knapp 1-0-seger.

Vinsten är dock positivt, eftersom det gör vägen framåt i turneringen lättare för det danska landslaget. Om Serbien hade gjort mål skulle England ha varit under ännu större press att vinna här. Men det kan också hävdas att den första vinsten har lättat på nerverna för engelsmännen, som kan ha lättare att spela sitt eget anfallsspel under 90 minuter kommande drabbning.

Möjliga startelvor

Här följer möjliga startuppställningar för Hjulmand och Southgate inför den tunga fighten.

Danmark (3-4-1-2):

Schmeichel, Vestergaard, Andersen, Christensen, Bah, Höjbjerg, Hjulmand, Kristiansen, Eriksen, Höjlund,. Wind

Kasper Hjulmand har ofta valt mellan en fyrbackslinje och en trebackslinje i England, och han valde den senare i somras. I det här försvaret är Andreas Christensen, Jannik Vestergaard och Joachim Andersen mittbackar framför Kasper Schmeichel i målet.

Morten Hjulmand fick förtroendet på mittfältet tillsammans med Pierre-Emile Hojbjerg, med Christian Eriksen framför dem. När det gäller rotation finns det inte många alternativ som sticker ut för Hjulmand att göra som skulle förbättra sitt lag. Jonas Wind och Rasmus Hojlund var anfallsparet mot Slovenien, med Kasper Dolberg och Yussuf Poulsen som alternativ från bänken.

England (4-3-3):

Pickford, Walker, Stones, Guehi, Trippier, Alexander Arnold, Rice, Billingham, Saka, Foden, Kane

Gareth Southgate använde sig av ett 4-3-3 mot Serbien som också fungerade som ett 4-2-3-1, med Jude Bellingham längre fram. Phil Foden fick en del kritik från fansen för sin insats, så det kan finnas en del frågetecken kring hans startplats. Under EM 2020 gjorde Southgate dock bara en ändring i startelvan i sina två första matcher på grund av att Kyle Walker återvände från skada.

Kieran Trippier såg ut att ha dragit upp mot Serbien, men avslutade matchen så det borde vara okej att fortsätta. Trent Alexander-Arnold bör fortsätta på mittfältet tillsammans med Bellingham och Rice.

Spelbolag med bäst odds på Danmark - England i EM 2024

Nedan listar vi några bettingsidor med svensk licens vi tycker man ska skaffa konto till under Fotbolls-EM.

100% gratisspel upp till 2000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor:

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr, bonus upp till 2000 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds.Tillgänglig från 14/06/2024 00:00 till 14/07/2024 21:00. Regler & villkor här. stodlinjen.se. Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

500 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
500 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan uttag kan göras måste vinsten från gratisspelet omsättas en gång.

Ytterligare villkor:

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr, bonus upp till 500 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Oddsboost på 2.00, max insats 500 kr, max vinst 1000 kr. Erbjudandet gäller fr.o.m 2024/06/13, 00:00 till 2024/07/14, 21:00. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 1000 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 8.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 16000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor:

+18. Välkomstbonus gäller nya spelare. Min. insättning 100 kr, maxbonus 1000 kr - 8x omsättning, Min. odds 1.8. Giltig i 60 dagar. Se fullständiga regler & villkor på comeon.com Spela ansvarsfullt. Välkommen till Spelpaus.se I Stödlinjen för spelare och anhöriga


Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 1000 kr.


FAQ: Danmark - England EM 2024

Här får ni svaren på de vanligaste frågorna om Tyskland mot Ungern i EM.

När spelas matchen mellan Danmark - England?

Matchen mellan Danmark  och England i EM 2024 spelas den 20 juni med avsparkstiden 18.00. Se vår guide spelschema em fotboll till samtliga matcher i slutspelet.

Vilka vann senaste mötet mellan nationerna?

Lagen möttes i semifinalen av EM 2020 senast, där England vann med 2-1.

Var kan jag se Danmark - England?

Du ser EM-matchen mellan Danmark och England på TV4 Play den 20 juni klockan 18.00.

Vilket lag är favoriter mellan Danmark - England?

Spelbolagen håller England som stora favoriter med odds runt 1,70.

Feedback