Annons

Speltips på Malmö - SHL 2022/23

Spelschema, Malmö

Hela spelschemat

För några år sedan var laget uppe och tog sig till semifinal två gånger om. Nu är läget det omvänd och man slåss i botten av tabellen. Flera av de andra lagen i botten har värvat in mängder av spelare, medans Malmö har behållit stora delar av sitt lag som kom tolva i våras. Man har dock plockat in Vesalianen från NHL och han kan visa sig att vara en mycket viktig del av detta lagbygge i SHL 2022/23.

Odds på Malmö SHL 22/23

Malmö är tippade av de flesta att behöva slåss för överlevnad i år och oddsen pekar åt samma håll. Dock har man en fördel mot flera av konkurrenten då man har kvar samma stomme som fixade SHL-kontraktet förra året. Kontinuitet kan ofta underskattas men det är ofta en viktig del att ha i en bottenstrid. 

Malmö: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Malmö: Att åka ur SHL 2022/23 3,00
Malmö: Att kvalificera sig till kvartsfinal SHL 2022/23 3,50

Malmös styrkor

Som vi tidigare var inne på så har Malmö inte byggt om särskilt mycket i sitt lag vilket talar för att man tror på att sina spelare kan förbättra sig eller klara av samma sak som man gjorde senast. Det finns en trygghet i detta tänk och det kan ge Malmö en fördel mot sina bottenkollegor som har värvat in många spelare och på så sätt måste hitta ett nytt spelsystem.

Malmös svagheter

Man gjorde ganska få mål under den senaste säsongen och risken finns att det fortsätter på den vägen för Malmö. Vi ser inte att det finns några riktiga poängspelare i truppen alls. Finnen Vesalainen har spelat i NHL och ska kunna explodera på SHL-nivå det kan vara vägen ut för lagets offensiva produktion.

Fakta om Malmö:
 

Grundad: 1972
Hemmaarena:  Malmö Arena, kapacitet 12 600
Tränare: Tomas Kollar
Titlar: 2 SM-guld
Placering 2021/22: 12:a i grundserien.

Malmös historia

Totalt har det blivit 21 säsonger i SHL genom historien för Malmö. Och man har faktiskt lyckats vinna två SM-guld. 1992 och 1994 var guldåren. Det är inte illa för ett lag från en ganska anonym hockeystad som Malmö faktiskt är.

Kommentarer

Feedback