Annons

Speltips på Brynäs - SHL 2022/23

Spelschema, Brynäs

Hela spelschemat

Folkets lag från Gävle hade en okej säsong senast då man lyckades ta sig vidare till åttondelsfinal där blev Örebro för svåra. Klart är att man siktar högre än så. Under silly season har man hämtat in Johan Larsson från NHL, meriterade Björninen och Friman från Finland, den mycket rutinerade målvakten Lindbäck, samt den spännande tjecken Sklenicka. Det ser ut som att Brynäs har ett spännande lag på gång, frågan är om de är redo att utmana de bättre lagen redan i SHL 2022/23?

Odds på Brynäs i SHL 22/23

Laget är som sagt lite svårtippat på förhand, men vi tror ändå att det finns tillräckligt med kvalitet i Brynäs och att man kan vara med och slåss om en slutspelsplats. Johan Larsson är ett klassnyförvärv som skulle lyfta de flesta lag i SHL. Lyckas man sätta ett vägvinnande spel från start så är mycket vunnet för Gävlelaget.

Brynäs: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Brynäs: Att vinna SHL 2022/23 - Inklusive slutspel 27,00
Brynäs: Att vinna grundserien SHL 2022/23 76,00

Brynäs styrkor

Brynäs har en ganska så jämn trupp utan några direkta toppar eller dalar. Dock så sticker målvaktsuppsättningen ut till det bättre. Finländaren Vehviläinen imponerade stort under den förra säsongen och nu har hemvändaren Lindbäck spetsat till konkurrensen mellan stolparna ytterligare. Lindbäck har stor rutin från både NHL och KHL. Vi sticker ut hakan lite här och hävdar att brynäs har hela SHL:s bästa målvaktspar just nu.

Brynäs svagheter

Laget gjorde näst minst mål i SHL senast och vi ställer ett stort frågetecken till vem som ska förbättra denna siffra under den kommande säsongen. Kapten Rodin var bäst med sina 19 kassar och måste fortsätta att leverera. Man har även tappat Gunler till NHL och han var näst bäste målskytt med 13 mål. Det känns lite konstigt att man inte har förstärkt med en riktig målskytt än och detta kan bli lagets stora problem under grundserien.

Fakta om Brynäs:
 

Grundad: 1912
Hemmaarena:  Monitor ERP Arena, kapacitet 7 809
Tränare: Mikko Manner
Titlar: 13 SM-guld
Placering 2021/22: 10:a i grundserien, ut i åttondesfinal

Brynäs historia:

Brynäs är ett av de mest framgångsrika lagen inom svensk hockey genom historien. 13 SM-guld och 5 SM-silver har man lyckats skrapa ihop. I SHL:s maratontabell ligger man just nu på en fjärdeplats och totalt har man spelat 2129 matcher i den högsta serien. 
 

Kommentarer

Feedback