Reklam

Odds på Real Madrid - Champions League 2021/22

Efter ett helt otroligt 2010-tal med fyra titlar i Champions League är den spanska huvudstadsklubben lite på nedgång. Flera av de spelarna som var med och bar klubben till de stora framgångarna börjar bli äldre och det måste till en smärtsam generationsväxling för att de ska nå upp till samma höjder igen. Är Ancelotti rätt tränare för att ta dem tillbaka till toppen redan spelåret 2021/22?

Styrkor

Flera av spelarna i klubben bär på massor av erfarenhet av att vinna i Champions League och även om stora delar av laget börjar bli uppåt åren håller de fortfarande världsklass. Främst spelare som Modric, Benzema och Kroos. Thibault Courtois är en av världens bästa målvakter.

Svagheter

Efter att Ronaldo lämnade klubben har de haft det problematiskt att ta sig tillbaka till toppen av Europa igen. Som nämnt tidigare krävs det en föryngring av spelartruppen om de återigen ska bli ett av världens bästa klubblag.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Real Madrid kommer från Staden Madrid i Spanien. De är den mest framgångsrika klubben någonsin i Champions League då de vunnit turneringen 13 gånger. Deras hemmamatcher spelas på Santiago Bernabéu.

Champions League historik

1955/56 var första spelåret för Champions League där Real Madrid deltog och vann turneringen. De tog ytterligare fem titlar under 50 och 60-talet. Framgångarna följde sedan sent 90-tal när de tog två guld. Under 2010-talet blev de mästare fyra gånger.

Kommentarer

Feedback