Reklam

Odds på Manchester City - Champions League 2021/22

2020/21 var året då City skulle bärga titeln i Champions League för första gången. De gjorde allting rätt genom att gå hela vägen till finalen. Väl där var Chelsea det bättre laget och förtjänade att få lyfta bucklan och ta hem sin andra titel i turneringen någonsin. När de nu går in i spelåret 2021/22 är de en erfarenhet rikare och med värvningen av Jack Grealish ser laget ännu starkare ut.

Styrkor

Citys styrka är deras breda trupp. Med värvningen av Jack Grealish från Aston Villa kommer det bli intressant att se hur han fungerar tillsammans med Kevin De Bruyne då båda kan spela på så många olika positioner offensivt. Men oavsett värvningen av Grealish är De Bruyne lagets offensivt viktigaste spelare. Det är han som ligger bakom i princip allt som sker i den sista tredjedelen på planen. Defensivt är Rúben Dias lagets viktigaste spelare.

Svagheter

Guardiola visade under förra säsongen att han inte bara kan spela fotboll med hög press utan även anpassa taktiken efter motståndet genom att spela mer defensivt, men ibland har han en förmåga att skruva lite väl mycket på spelarmaterialet, vilket inte alltid faller väl ut.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Manchester City kommer från staden Manchester i England. De spelar sina hemmamatcher på Etihad. De har aldrig vunnit Champions League, men spelade i finalen 2020/21 som de förlorade mot Chelsea.

Champions League historik

Första gången de spelade i turneringen var 1968/69. Under 2010-talet blev de ett etablerat lag i Champions League när de deltog 8 gånger. Men den största framgången var när de nådde finalen 2020/21.

Kommentarer

Feedback