Reklam

Odds på Liverpool - Champions League 2021/22

Liverpool hade förra säsongen ett mellanår när de slutade trea i Premier League och åkte ut i kvarten av Champions League mot Real Madrid. Det stora problemet var då alla skador på mittbackarna som störde balansen i hela laget. Under sommaren såg klubben till att inte hamna i samma svårigheter igen denna säsong när de värvade in mittbacken Ibrahima Konaté från RB Leipzig. Annars består laget av i princip samma trupp som 2020/21.

Styrkor

Står ganska klart att Virgil Van Dijk är lagets viktigaste spelare, utan honom förra säsongen kollapsade hela spelet. Förutom att han är en av världens bästa mittbackar bidrar han även stort till det offensiva. Viktigast i anfallet är Mohamed Salah eftersom att det är han som producerar mest och tar störst ansvar i offensiven. Alisson är världens kanske bästa målvakt för tillfället och är självskriven som en av lagets största styrkor.

Svagheter

Det stora problemet är om de återigen denna säsong skulle drabbas av skador på några av de ovannämnda nyckelspelarna.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Liverpool FC kommer från staden Liverpool i England. De spelar sina hemmamatcher på Anfield. Sex gånger har de vunnit Champions League.

Champions League historik

Liverpool är med sina 6 titlar i Champions League den tredje mest framgångsrika klubben genom tiderna. Första gången de deltog i turneringen var 1964/65. Deras första titel tog de 1976/77 och den andra kom 1977/78. De europeiska framgångarna följde sedan under 80-talet med ytterligare två guld, 1980/81 och 1983/84. Femte bucklan de tog var 2004/05 samt den senaste 2018/19.

Kommentarer

Feedback