Reklam

Odds på Atlético Madrid - Champions League 2021/22

Atleti går in i Champions League 2021/22 som mästare av La Liga. I mästarturneringen 2020/21 hade de Bayern München, Red Bull Salzburg och Lokomotiv Moskva i sin grupp. Vann gruppen gjorde inte helt överraskande deras motståndare från Bundesliga. Atlético Madrid tog andraplatsen och Salzburg som slutade trea fick spela vidare i slutspelet av Europa League.

Styrkor

Tränaren Diego Simeone gör sin tionde raka säsong på Wanda Metropolitano. Han har satt stora avtryck i klubben och lett dem till två finaler i Champions League och han är definitivt en av lagets styrkor. En annan styrka är lagets mittfält. Redan förra säsongen var det ett av de starkaste i Europa och med köpet av Rodrigo de Paul kommer det bli ännu bättre.

Svagheter

Luis Suarez är fortfarande en världsklassanfallare, men han börjar att komma upp i ålder och svårt att se att han fortsatt håller samma nivå flertalet år framöver. Tänkt som en avlastning till honom är João Félix som inte riktigt nått upp till de förväntningar som ställdes på honom. Han är fortfarande bara 21 år och har massor av tid att utvecklas, men om Atleti ska gå långt i Champions League måste han kliva fram.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Atlético Madrid kommer från Spaniens huvudstad Madrid. De spelar sina hemmamatcher på Wanda Metropolitano. De har aldrig vunnit Champions League, men spelat i finalen vid tre tillfällen.

Champions League historik

Atlético Madrid spelade för första gången i Champions League säsongen 1958/59. Första stora framgången de nådde i den Europeiska mästarturneringen var när de gick till finalen 1974 där de mötte Bayern München som de föll mot. Laget har sedan dess spelat ytterligare två finaler, 2014 och 2016. I båda dessa matcher har de förlorat mot stadsrivalen Real Madrid.

Kommentarer

Feedback