Har du missat att det är ett fotbolls-VM på ingång? Då gillar du nog inte fotboll så mycket. Och gillar kanske inte sport särskilt mycket heller, om vi ska vara riktigt ärliga mot varandra. Försök komma över ett nummer av magasinet Filter, var det nu säljs, och läs om lite nya fantasier om Palmemordet istället, du kommer bli mer nöjd med det.

Men för oss andra, vi riktiga människor som förstår oss på att sport egentligen är det enda här i världen som är viktigt, vi fortsätter ladda.

Jag fortsätter med det jag gjorde igår. Går igenom gruppspelsmatcherna och sätter ett betyg på hur intressanta jag tycker de känns på förhand.

Om man inte läst den första delen så gör man det här.

Måndag 18 juni

14:00 Sverige-Sydkorea 2,20-3,30-3,55 Bethard*

Hur kommer det här egentligen gå? Det är en ärlig fråga. Om man skulle behöva besöka vården eller liknande just den här tiden, kommer läkaren då sitta och kolla på matchen i mobilen med ena ögat samtidigt som han undersöker en med det andra? Det finns inte många saker som får landet att stanna numera men en VM-match i fotboll klockan 14 på dagen, det här känns giftigt. Skulle vara intressant att se vab-siffrorna just denna dag. 

Det är så klart ångest det här. Och alldeles fantastiskt på samma gång. Jag brukar säga att det enklaste som kan hända när det gäller viktiga fotbollsmatcher är att motståndarna bara kör över oss. Då är jag ganska bra på att tänka "jaha, vi är lika värdelösa som vanligt", och så deppar jag mig genom resten av dagen. Det värsta är om vi råkar snubbla in en boll. Då har man plötsligt allt och lite till att förlora och resten av matchen ses stående borta vid dörröppningen. När det börjar närma sig övertid brukar jag sen föredra att följa matchen utomhus och invänta eventuella avgrundsvrål från grannar efter att vi släppt in den där bollen med en sekund kvar. Jag klarar helt enkelt inte pressen, och det mest tragiska i sammanhanget är att jag inte överdriver. Jag hejar inte på något lag tillräckligt för att ens bli nervös. Jag håller ju på en del med tennis, minst sagt, men pulsen stiger sällan ens. När Sverige spelar viktiga fotbollsmatcher däremot, då går det inte riktigt. Det är något som står utanpå allt annat.

Sydkorea? De har Tottenham-Son, men absolut inget annat. Sverige? Vi har Janne, men inte mycket mer. Krampmatch, men som ni ser på oddsen, vi ska vara lite bättre och bör vinna.

BBBBBBBBB: Det är ju nästan en tia det här, men jag vet inte, den där oroskänslan jag får i magen bara av att skriva det här plockar bort det sista B:et.

17:00 Belgien-Panama 1,17-8,00-16 Bethard*

Det beror ju lite på hur det gick tidigare på dagen, så att säga. Antingen är man så deppig att man funderar på om man ska ta sats och springa rakt in i väggen med huvudet före eller så sitter man med ett sådär oerhört nöjt flin med lämplig dryck i handen och orkar knappt ens bry sig om vad som händer framme på teven. Det finns lite risk att man inte kommer ha fullt fokus på den här matchen. Fullt fokus behöver Belgien inte heller ha. Nu var så klart nivån mycket lägre förr i tiden, men förhållandevis sett till de andra lagen i samma slutspel måste Panama vara ett av de sämre lag som någonsin deltagit. 

BBBBB: Belgien är sevärda. Lite övervärderade kanske. Men ack så sevärda. Blir lite som att skjuta på sittande fågel det här dock. Panama lär inte streta emot särskilt mycket.

20:00 Tunisien-England 8,00-5,20-1,40 Bethard*

Han är en riktig skojare, Svennis. Läste nyss att enligt honom så säger varje taxichaufför, varje gång han åker till England, att han borde komma tillbaka som förbundskapten. Det är lite socker på den ändå va, Sven? Lika överskattade som vanligt, England? Kanske inte riktigt. De är på övre halvan i mästerskapet, men ingen pratar om dem som en kandidat att vinna. Ungefär så är det väl faktiskt. Det finns absolut ingenting imponerande över Tunisiens trupp. De brukar vara relativt organiserade och klarar sig bra i afrikansk konkurrens på det, då de andra lagen i allmänt inte är så superuppstyrda kanske, men med starkt europeiskt motstånd såhär, superflopp om England gör bort sig här så klart.

BBBBB: Kul med England, det är ju någonting där som gör att man undermedvetet alltid hejar lite på dem. Tunisien, gäsp.

Vi gör såhär, tycker jag. För att få lite action här på sajten. Vi tar det här dag för dag, så behöver inte texterna bli så enormt långa heller. Nästa speldag dyker snart upp på en betting.se-sajt nära dig.