Men det är ju den där jäveln som skriver om tennis? Så är det ja, men jag råkar ju liksom ha världens bästa jobb här på Betting. När det börjar vankas stora sportevenemang plockar man in mig för att skriva även om dem, och med tanke på min totala konsumtion av sport, det är liksom inga direkt problem att skriva om annat, om man säger så.

Med andra ord, jag kommer skriva om VM här på sajten, och kanske om lite annan sport också, jag har fått rätt fria händer så jag kommer smälla upp mina åsikter i ansiktet på er lite hur som helst.

Jag kunde inte riktigt sova inatt. På tal om vilken typ av jobb jag har så, det innefattar att man helt plötsligt bara kan gå och lägga sig i sängen och sova i två timmar mellan 11 och 13 på dagen. Det gjorde jag igår, vilket medförde att jag istället låg vaken halva natten. Eller så berodde det på att jag låg och läste alla idiotiska åsikter om den svenska VM-truppen. Allt kulminerade med att IFK Göteborgs tränare Pya Asbaghi i Aftonbladet fräste av citatet "Platsar inga allsvenska spelare måste vi ha ett väldigt bra landslag". Folk som är insnöade på det de håller på med fascinerar mig. Irriterar mig kanske man ska säga. En av få saker som får mig att få upp lite puls numera, för man vill ju liksom berätta, förklara, för dem hur dumma de är.

Vad tycker ni, stämmer det där? Att vi måste ha ett bra landslag för att inga allsvenska spelare platsar? Vad menar man egentligen med det? Menar man att Allsvenskan håller hög nivå? Man kan ju tro att det är det som Asbaghi menar, och i så fall, då är det ju liksom illa. 

Jag älskar Allsvenskan. Jag hejar i grunden på Djurgården, jag bor utanför Uppsala och jag har sommarhus i Trelleborg. Med andra ord, jag har faktiskt fyra lag att hålla koll på i år. Okej, jag kanske inte riktigt tagit Dalkurd till mitt hjärta ännu, men de andra tre följer jag med stor glädje så mycket det bara går. På lördag hittar ni mig exempelvis på Studenternas hejande på...ja, vi får se. Allsvenskan är härlig på många sätt. Publiken är i allmänhet fantastisk och nivån på spelarna är inte så dålig att det blir tråkigt att titta. Men kan man säga sådär, att det är ett tecken på styrka att man inte plockar ut någon spelare från Allsvenskan när man ska ta fram den 23-man starkaste möjliga truppen till fotbolls-VM.

Givetvis inte.

Det är ju väldigt enkelt. Såhär är det, Poya Asbaghi. Om man tar de 10 bästa spelarna i Allsvenskan som är svenska medborgare. Pontus Dahlberg i hans eget lag, Ken Sema som nog var väldigt nära att komma med, Jiloan Hamad, Oscar Lewicki, och så vidare. Gemensamt för dem är att de om de fick välja garanterat inte vill spela i Allsvenskan. De spelar i Allsvenskan för att de ännu inte varit tillräckligt bra för att de klubbar i de ligor där de vill spela ska bli intresserade, alternativt att de inte är tillräckligt bra och därmed värda tillräckligt mycket pengar för att deras klubbar ska vilja sälja dem.

Tittar man på spelarna i VM-truppen så har de en sak gemensamt, med något enstaka undantag, typ Sebastian Larsson som aldrig spelade i Allsvenskan utan gick över till ett storlag redan som liten parvel. Det de har gemensamt är att de spelat i Allsvenskan, slagit igenom, blivit för bra för Allsvenskan, och gått över till ett större lag i en större liga. De har alltså redan gjort det som spelarna i Allsvenskan just nu ännu inte varit tillräckligt bra för att lyckas med. Det gäller de 23 i truppen och ytterligare ett stort knippe spelare. I min värld borde spelarna i Allsvenskan nu därmed inte ens vara i närheten och även om Sema, som nog bara är kvar i Allsvenskan för att han spelar i just Östersund som inte gärna säljer spelare, var nära, i övrigt skulle jag säga att det verkar helt osannolikt att någon spelare i Allsvenskan ens skulle vara i närheten nivåmässigt. Hade de varit det hade de nämligen för längesen lyckats ta sig till de klubbar, i de ligor, där de vill spela för att där tjäna otroligt mycket mer pengar än de gör i Allsvenskan.

Det var inte bara Poya Asbaghi som luftade de här idiotiska grejer, En Hammarbyspelare som var bitter över att Hamad inte kom med ansåg det till och med vara ett "hån" mot Allsvenskan att Hamad inte kom med. Nåja, kanske inte så verklighetsförankrat. Mig veterligen kom Hamad hem med svansen mellan benen till Allsvenskan efter att ha misslyckats grovt på högre nivå i en bättre liga. Det kanske inte riktigt är något som indikerar att man håller sådär väldigt bra i ett VM heller. Sen finns ju kapaciteten där, men att på något sätt tycka att en sån spelare ska vara given i truppen, när det finns andra som visat att de håller på en högre nivå, det blir ju lite fel. Väldigt sund inställning från just Hamad dock som kommenterade att han så klart gärna hade varit med, men att han förstod uttagningen då han för inte alltför längesen var iskallt placerad på läktaren i ett lag i en större liga.

Så nej, det där var bara dumt, av lite för många som man kanske inte förväntar sig såna dumheter från. Om det var rätt trupp som togs ut lämnar jag över till andra att avgöra. Jag tycker det ser rätt rimligt ut, men det fanns ju onekligen andra alternativ också, alternativ som i allmänhet inte spelar i Allsvenskan.

Det var det för den här gången. Noterbart kanske att jag är den enda som på det här sättet skriver åsikter här på Betting. Tanken är att det här framöver ska samlas upp i en blogg här på sajten för att göra det lite tydligare. Det här är just mina åsikter, och inte någon slags allmän hållning från betting.se.

Är vi spelsugna förresten? Kolla in Bethards massiva utbud på VM. Bland annat kan man spela på att Zlatan Ibrahimovic vinner skytteligan till 151 gånger pengarna. Börjar kännas som tveksamt värde där ändå va? Nej, skytteligan vinner Messi till 10 gånger pengarna, så det så. VM? Det vinns av Brasilien däremot, till 6 gånger pengarna.