Vi närmar oss att vara en månad fram i tiden här i vår genomgång av underhållningsvärdet på gruppspelsmatcherna i VM. Underhållningsvärdet för min del givetvis. Det är ju det enda viktiga.

Har ni inte läst mina tidigare inlägg i ämne så gör ni det här och här

Tisdag den 19:e juni är vi framme vid, och den här dagen startar faktiskt den andra gruppspelsomgången, men först de två sista matcherna i den första omgången. Dags för de sista lagen att kliva in i turneringen, alltså.

14:00 Colombia-Japan 1,74-3,65-5,30 Bethard*

Arsenal, Milan, Barcelona, Tottenham, Juventus, Bayern Munchen, Monaco, Sevilla, när man tittar på klubbtillhörigheterna på spelarna i det colombianska landslaget så börjar man darra en aning. Tittar man lite bortom klubbarna så är det i allmänhet inte direkt de bärande spelarna i lagen, med något undantag, men ändå, Colombia ska utan tvekan nämnas med respekt. Minns hur James dominerade gruppspelet i förra VM exempelvis och vem vet, Falcao kanske har ett antal VM-mål i sig den här gången. Så oerhört gammal är han inte, 32 år fyllda vid det här laget. 

Okej, nämn fem aktiva japanska fotbollsspelare, lycka till. 

Övervägande del av deras trupp kommer faktiskt komma från europeiska klubbar den här gången, så de är inte så extremt anonyma, men de känns tveklöst som ett av VM:s svagare lag. United-floppen Kagawa som numera är tillbaka i Dortmund är fortfarande en av de bärande spelarna tillsammans med Honda som numera spelar i Mexiko, inget tecken på att karriären är på väg åt rätt hål kanske, och så har de Okazaki som är en rätt duglig spelare i Leicester. Sjuka landslagssiffror för Okazaki för övrigt. 50 mål på 111 landskamper. Svagt motstånd i de asiatiska kvalgrupperna i och för sig, men ändå otroligt bra. 

BBBB: Lite spännande att se Colombia. Helt ospännande att se Japan. En match på den undre halvan av första gruppspelsomgången.

17:00 Polen-Senegal 2,25-3,20-3,45 Bethard*

Börjar bli lite gamla kanske, Polen. De flesta av deras bra spelare är runt eller en bit över 30-strecket när det gäller år fyllda men många av dem hänger fortfarande i bra och målmonstret Lewandowski är givetvis i vanlig ordning en av de spelare som får motståndarlagen att darra mest. Känns de spännande då, våra grannar i söder? Det gör de ju kanske inte. Jag har inte hört många säga att de sitter och väntar på Polens matcher i det här eller något tidigare mästerskap.

Vad kommer Senegal med den här gången då? Tyvärr inte med något liknande det de hade i sin gyllene generation för tiotalet år sen men dugliga spelare i de stora eller medelstora europeiska ligorna över hela linjen och om de skulle få ihop det som lag, vilket de väl oftast inte får om man ska vara ärlig men om, då kan de bli lite halvfarliga. 

BBB: Det är ju VM, snälla nån, man kommer sitta där och mumsa i sig chips och känna att man är jordens lyckligaste människa som får sitta och titta på det här men man måste vara ärlig och säga att nej, det här är inte en av den första omgångens bästa matcher, precis som dagens tidiga match.

20:00 Ryssland-Egypten 1,95-3,45-4,10 Bethard*

Kan man tänka sig att ryssarna brände sitt krut i första omgången mot Saudiarabien och nu kommer in till den här matchen med lite väl hög tuppkam? Egypterna lägger sig på försvar och Salah springer omkring däruppe och busar med ryssarnas inte alltför blixtsnabba försvar. Visst är det skrällchans på Egypten här till över 4 gånger degen hos Bethard*.

Sjukt viktig match, det här är en direkt avgörande kamp om en slutspelsplats. Vinnaren här är snudd på garanterat vidare då det ska till ett mindre jordskred för att Saudiarabien ens ska lyckas plocka någon poäng i gruppen.

BBBBBB: Allt man behöver i VM är känslan av att matchen betyder något. Den här kommer betyda något. För ryssarna och deras publik, ganska mycket kan man tro. Putin kan nog också känna att det inte vore så bra att bli förlöjligade av att åka ur ett gruppspel med Saudiarabien och Egypten som konkurrenter. Vi får se om ryssarna pallar för trycket.