* Sverige slår Mexiko.

* Tyskland krossar Sydkorea.

* Schweiz slår Costa Rica med fler mål än vad Brasilien slår Serbien.

Vad är problemet? Tre högst troliga utfall av lika många matcher och plötsligt sitter vi med vår bästa chans i ett VM i mannaminne. Vi får då Schweiz i åttondelen, och även om Schweiz är rankade sexa i världen, är mycket bättre än oss och så vidare, de är likförbaskat ett lag som vi inte på något sätt är rädda för, och tittar man på deras spelare så är de lite som oss, men lite bättre. Lite bättre spelare överlag. Lite bättre klubbtillhörigheter. Men liksom inget som skrämmer. 

Klarar ni mer?

Om vi kommer tvåa i vår grupp, och om Schweiz vinner sin grupp, när vi då slagit Schweiz så är England motståndet som är mest troligt i en eventuell kvartsfinal. England...har vi ju slagit några gånger ja. Damma av 94-kläderna, här kommer vi igen.

Okej, det här är så klart ett rent drömmande, men det är ju kul, och med tanke på att i princip alla som skriver om sport har beröringsfobi när det gäller sånt här. Man tar en match i tagit, tittar in längre än till nästa match och ärligt talat, man tittar inte längre än vad näsan når. Jag vet inte varför. Det är väl våra hederliga svenska tvångstankar om att man inte ska tro att man är något, och framför allt inte tro att man kan uträtta något vettigt.

Vilka får vi i semi då?

Portugal...typ. Portugal, Uruguay, Frankrike eller Argentina kommer spela semifinal på den övre halvan. Portugal verkar rätt ovilliga att föra matcher, det kan bli jobbigt mot oss. Uruguay har sett rätt svaga ut hittills. Argentina har egentligen inte haft ett rätt, och var verkligen värda att åka ut men räddades av ett mål i det absoluta slutskedet mot Nigeria sent igår kväll. Lite assistans från domaren där också. Det är väl Frankrike som skulle kunna bli lite problematiskt men äh, de hinner nog åka ur. Vi säger Portugal, och att vi klipper dem också. 

Tyvärr, sen finns det risk att vi får tufft motstånd i finalen, men det får man väl ta. Jag tycker det känns okej med en finalplats, även om vi inte skulle hålla riktigt hela vägen.

Har jag ramlat och slagit mig? Vi har Guidettis som inte förstår att man hellre äter upp bollen än gör mål när man har ett kanonresultat med en minut kvar av matchen, vi har Durmazar som skulle kunna försvara bättre och vi har Olsens som släpper in frisparkar från kanten mitt i målet. Det var en liten sammanfattning av vårt sätt att stänga matchen sista minuten mot Tyskland. Låter det som ett finallag i ett VM? Det där jag skrivit om ovan kommer givetvis inte hända, men man får drömma, mina vänner, och jag ville med den här texten påvisa att drömmen är åtminstone inte totalt orealistisk. Det är teoretiskt möjligt att det blir sådär och även om det är extremt osannolikt att allt hamnar på rätt plats, och att vi sen också halvskräller i så många matcher i rad, men vart och ett an hindren är förhållandevis överkomliga, så det kan hända, det kan det. 

Avslutningsvis skulle jag vilja påpeka en sak till.

Vi kan klara oss på kryss ikväll. Vi kan till och med klara oss med förlust. Om Sydkorea slår Tyskland är vi vidare på kryss. Om Sydkorea slår Tyskland med 1-0 samtidigt som vi torskar med 1-2, då är vi också vidare. Allt som alla andra berättat i media, som jag sett, har handlat om att det bara är seger som gäller för Sverige. Så är det inte. Ja, det är osannolikt att Sydkorea slår Tyskland, men såg vi på Sydkorea på det sättet när vi skulle möta dem, att de är så dåliga att det inte ens finns en chans att vi förlorar? Inte direkt va. Tyskland är tveklöst bättre än oss, men de har massiv press på sig och jodå, det kan hända. Vi kan i teorin gå vidare framför allt på kryss, men även på torsk.

Satsa pengar på allt det här. Som att Sverige tar sig vidare från gruppen. Just nu 3,25 gånger pengarna hos Bethard* där man för närvarande kan få 1250 kronor i bonus som ny kund via oss här på Betting. Titta också till tävlingen vi har för just nya kunder som startar sitt Bethardkonto via oss. En Los Angeles-resa med boende och fyra fantastiska matcher ska tillfalla en av er. Missa inte!