VM rullar vidare och den andra gruppomgången är nu slut. Med start idag ska grupperna stängas under fyra intensiva dagar. 16 lag ska vidare till åttondelsfinal, 16 lag ska packa och åka hem, och vi ska titta till hur det antagligen kommer gå.

Vi tar oddsen från Bethards stora utbud av specialspel. 

Grupp A

Gruppvinnare?

Ryssland 1,54

Uruguay 2,40

Ren gruppfinal idag där Ryssland klarar sig med kryss för att vinna gruppen. Inga konstigheter. Egypten och Saudiarabien redan utslagna.

Grupp B

Gruppvinnare?

Spanien 1,35

Portugal 2,75

Iran 23

Om Spanien slår ett redan utslaget Marocko med fler mål än Portugal slår Iran så är man klara gruppvinnare. För att Iran ska vinna gruppen krävs det att man slår Portugal, och att Spanien tappar poäng mot Marocko. Kanske inte en helt trolig kombination.

Att kvalificera sig?

Spanien 1,01

Portugal 1,08

Iran 6,50

Iran måste slå Portugal, varken mer eller mindre. Det kommer man givetvis inte klara. Men det ska ändå påpekas att inget av lagen är klara för åttondelsfinal ännu.

Grupp C

Gruppvinnare?

Frankrike 1,20

Danmark 4,85

Om Danmark slår Frankrike vinner man gruppen. Annars vinner Frankrike gruppen. Enkelt och bra.

Att kvalificera sig?

Danmark 1,20

Australien 6,50

Det här tycker jag är lite intressant. Danmark möter Frankrike, och även om Frankrike är klara så har de rätt bra konkurrens i truppen. Spelarna lär garanterat vilja visa vad de går för och sparka in något mål extra. Om Frankrike skulle slå Danmark med två mål eller mer krävs det "bara" att Australien slår ett redan utslaget Peru för att Australien ska gå till åttondelen och inte Danmark. Tycker det är ett fullt rimligt scenario och oddset på Australien känns högt. Sen ska det sägas att Peru spelat väldigt mycket bättre än deras noll poäng indikerar, och att de är ett klart bättre lag än Australien, men hur är egentligen inställningen när de redan är utslagna? 

Grupp D

Gruppvinnare? 

Kroatien 1,001

Nigeira 101

Nigeria måste slå Argentina med ett knippe mål samtidigt som Kroatien förlorar mot Island med några bollar. Nja. 

Att kvalificera sig?

Argentina 1,74

Nigeria 2,75

Island 6,50

Bara Nigeria som har det helt i egna händer. Om de slår Argentina är de vidare. Om de kryssar mot Argentina måste Island slå Kroatien med minst två mål. Poäng för Nigeria och de är mest troligt vidare alltså, men det blir så klart tufft. Argentina har det i princip i egna händer också, men inte riktigt. Om Island slår Kroatien så måste Argentina slå Nigeria med minst ett mål mer än vad Island vinner med. Det mest troliga scenariot är emellertid att Argentina slår Nigeria och att Island inte slår Kroatien, så rätt okej odds på Argentina egentligen. Otroligt som de slingrar sig. Sällsynt att man kan ha ett såhär bra läge att ta sig vidare med bara en poäng efter två matcher.

Grupp E

Gruppvinnare?

Brasilien 1,29

Schweiz 2,85

Serbien 15

Tre lag med chans och ganska enkla förutsättningar. Om Brasilien slår Serbien måste Schweiz slå ett redan avsågat Costa Rica med ett mål mer än vad Brasilien vinner med. Inte helt otänkbart ändå? Jag hade satt min slant på Schweiz här, även om de drabbats av tunga avstängningar i form av sina målskyttar från förra matchen. Serbien behöver vinst mot Brasilien samtidigt som Schweiz inte vinner för att ta hem gruppsegern.

Att kvalificera sig? 

Schweiz 1,01

Brasilien 1,05

Serbien 6,50

Om Brasilien förlorar mot Serbien klarar de sig inte. Schweiz klarar sig med poäng mot Costa Rica eller att Serbien inte tar poäng mot Brasilien. Kanske att 1,01 på Schweiz är lite lågt ändå. Så brutalt klara är de ändå inte. 

Grupp F

Gruppvinnare?

Mexiko 1,32

Tyskland 5,00

Sverige 7,75

För att Sverige ska vinna gruppen krävs det att man slår Mexiko med minst lika många mål som Tyskland slår Sydkorea. Om de vinner med lika många mål kan det bli lottdragning till och med, om man inte kan skilja lagen åt med antal gula och röda kort, vilket man i och för sig antagligen kan. Boatengs röda mot Sverige lär avgöra till Sveriges fördel i så fall. Mexiko så klart stora favoriter till gruppsegern dock. En poäng mot Sverige räcker, eller att Tyskland inte slår Sydkorea. Tyskland slår Sydkorea med 3-0 någonting, det är rätt normalt va? Och så slår Sverige Mexiko med 1-0. Knappast otrligt. 5 gånger på tyskarna kanske är värt att fundera lite på.

Att kvalificera sig?

Tyskland 1,08

Mexiko 1,16

Sverige 3,45

Sydkorea 41

Lite kul faktiskt att Sydkorea, som varit så extremt värdelösa att det nästan varit pinsamt, fortfarande har en chans att kvalificera sig. Om man slår Tyskland samtidigt som Mexiko slår Sverige, då är man i högsta grad med i matchen. Slår man Tyskland med två mål samtidigt som Sverige förlorar, då är det klappat och klart. Värt att tänka på kanske när man värderar chanserna att Tyskland ska tappa poäng i sista omgången. Sydkorea är inte utslaget, de har fortfarande chansen och att de inte kommer lyckas beror snarare på att de är alldeles för dåliga än att det krävs orimligt mycket i resultatväg. 

Grupp G

Gruppvinnare?

 England 1,68

Belgien 2,15

Ren gruppfinal i sista omgången. Exakt samma målskillnad just nu men oddsen indikerar att man räknat fram att England klarar gruppsegern med kryss. Måste vara de där gula och röda korten som gör att belgarna hamnar efter i ett sådant läge. Tunisien och Panama är utslagna.

Grupp H

Gruppvinnare?

Japan 2,30

Colombia 2,90

Senegal 3,25

Otroligt intressant gruppavslutning här. Polen visade sig vara totalt värdelösa denna gång och är utslagna med dunder och brak. De andra tre har fortfarande en kanonchans. Japan har en fördel av man möter Polen i sista matchen. Nackdel dock för Japan att man är det sämsta laget av de tre som har chansen. Känns inte helt rättvist sett till hur det sett ut spelmässigt att Japan står på fyra poäng och leder gruppen inför sista omgången. Vinst för japanerna mot Polen samtidigt som Senegal inte slår Colombia med fler mål än vad Japan vinner med och Japan vinner gruppen. Tycker det känns klart troligt. Vinnaren av Senegal och Colombia vinner gruppen om Japan inte slår Polen.

Att kvalificera sig?

Japan 1,10

Colombia 1,60

Senegal 1,74

Finns otroligt många möjliga utfall här men Japan klarar sig med poäng mot Polen eller att Senegal slår Colombia. Torsk mot Polen samtidigt som Senegal och Colombia kryssar, då rycker man nog däremot precis som man gör om Colombia slår Senegal ifall man inte slår Polen. Jag missar säkert något här, oddsen är sällan så felsatta, men de där 1,10 på Japan, de känns väldigt, väldigt lågt.

Vem vinner hela kalaset då? Det får ni väl bilda er egen uppfattning om tycker jag, med förutsättningarna jag nu gett er.

Sugen på att spela något av oddsen som finns med i artikeln? Starta ett konto hos Bethard med 1250 kronors bonus via oss på Betting.