Östersund stod för en jätteskräll när man besegrade mäktiga Galatasaray hemma på Jämtkraft Arena med 2-0. Men nu är det tillbaka till verkligheten och Allsvenskan igen när Djurgården kommer på besök.

 

Risk för baksmälla efter Galatasaray-matchen?

Det går att säga hur mycket som helst om Östersunds bragdartade seger mot Galatasaray, men det är redan avhandlat överallt så det skippar vi. Den intressanta är hur man svarar upp på det. Får man energi från det och bara kör på? Eller har man tankarna på returmatchen och tappar fokus? Det återstår att se, men jag skulle inte bli förvånad om det lutar åt det sistnämnda.

Vi kan nog räkna med att tränare Graham Potter vilar ett antal spelare idag. Någon som definitivt är borta är avstängde Fouad Bachirou. Sedan lär inte Ken Sema spela med tanke på att han var tveksam redan mot Galatasaray.

Trolig startelva

Keita

Mensah – Papagiannopoulos -  Pettersson – Widgren

Hopcutt – Mukiibi  – Nouri - Soma

Ghoddos – Gero

 

Vem ska spela anfallare i DIF?

Gustav Engvalls låneavtal med Djurgården går ut i övermorgon men med tanke på skadan han ådrog sig förra veckan togs beslutet att han skulle åka tillbaka till Bristol redan nu. Det innebär således att han inte kommer till spel ikväll. Frågan är då vem som ska spela på topp i DIF? Kerim Mrabti startade som ensam anfallare förra matchen med Jesper Karlström som släpande. Det blev inte särskilt lyckat, inte för att Mrabti gjorde en dålig insats men det där reella djupledshotet som Engvall besitter saknades. Dessutom visade det sig att Karlström inte är lämplig som släpande anfallare. Röster har därför höjts för att senegalesen Aliou Badj ska få chansen från start med Kerim bakom. Özcan Melkemichel har sagt att Badji inte är redo rent taktiskt och att det är därför han inte fått starta. Ett alternativ är att slänga in Mange Eriksson på topp och låta Haris Radetinac ta högerkanten.

Djurgården imponerat efter omstarten med två raka segrar och en målskillnad på 6-2. Det är ett av allsvenskans målgladaste lag och det känns verkligen som att bitarna börjar falla på plats. Den så utdömde El Kabir är kanske hetast i serien just nu och har gjort två snygga mål efter uppehållet. Sedan har man fått tillbaka Jonas Olsson som styr upp försvaret. Så det är mycket som ser positivt ut för DIF.

Trolig startelva

Isaksson

Beijmo – Une Larsson – Olsson – Käck

Eriksson - Källström – Walker – El Kabir

Mrabti – Badji

 

Speltips

Jag tror att DIF har ett drömläge att få med sig minst 1 poäng ikväll. Dels för att de är i bra form och dels för att ÖFK saknar den så viktige Bachirou samt att man lär vila spelare. Draw no bet på DIF spelas därför till generösa 2.10 hos Expekt*