inför Champions League finalen 2023 har vi tittat tillbaka på de senaste 10 årens Champions League finallag där vi bjuds på en del nostalgiska och härliga minnen. Vilken av dem minns ni mest eller tycker var den bästa så här långt? Om man ska jämföra odds Champions League från tidigare finaler ser årets ut att bli den mest ojämna då Manchester City kliver ut mot Inter som extremt stora favoriter, och det med all rätt då laget kanske är det bästa vi någonsin sett genom tiderna.

Spela på Champions League hos Expekt!

2012/13 

Lag: Bayern München - Borussia Dortmund

Resultat: 2-1

Arena: Wembley, London

Heltyskt möte på Wembley Stadium mellan uppstickarlaget Dortmund och Bayern München. Nyckelfigur blev Arjen Robben, spelaren som innan hade missat avgörande lägen i olika finaler. I den 89:e minuten blev han stor hjälte då han rullade in det avgörande målet i matchen som slutade 2-1 till FC Bayern. Övriga målskyttar var Mario Mandzukiv och Ilkay Gündogan.

2013/14

Lag: Real Madrid - Atletico Madrid

Resultat: 4-1

Arena: Estadio da Luz, Lissabon

Det var ett stekhett derby och en otroligt spännande match, siffrorna till trots. Lillebror Atletico Madrid gjorde 1-0 genom Diego Godin i den 26:e minuten, en ledning som höll sig ända till stopptid då Sergio Ramos kvitterade till 1-1. Där och då gick musten ur Atletico och de lyckades inte stå emot anstormningen från Real Madrid i förlängningen. Resultatet blev till slut 4-1 till ”Marängerna”, men eftermälet av matchen handlar bara om hur nära det var att Atletico fick trycka till ärkerivalerna och vinna Champions League.

2014/15 

Lag: Barcelona - Juventus

Resultat: 3-1 

Arena: Olympiastadion, Berlin

Storfavoriterna Barcelona höll undan på ett fullsatt Olympiastadion i Berlin och vann med komfortabla 3-1 mot Italienska mästarna Juventus. Barcelona med superhypade trion Messi-Suarez-Neymar i spetsen fick en drömstart och gjorde 1-0 i matchens första anfall redan efter 4 minuter. Alvaro Morata utjämnade sedan till 1-1 i den 55:e minuten innan Neymar stängde butiken med sitt 3-1-mål i 97:e.

2015/16

Lag: Real Madrid - Atletico Madrid

Resultat: 6-4 efter straffar

Arena: San Siro, Milano

För andra gången på tre år möttes Real Madrid och Atletico Madrid. Ännu en gång slutade det med seger för Real, och precis som förra mötet 2014 blev det en gastkramande historia. Trots ett tidigt mål av Sergio Ramos i den 15:e minuten blev matchen på San Siro väldigt tillknäppt. Det dröjde ända till 79:e minuten innan Atletico och Yannick Carrasco fick hål på Real. I förlängningen öppnade det upp sig en aning och det blev flera heta målchanser för båda lagen. I straffläggningen gick Real rent medan Atleticos högerback Juanfran blev syndabock genom att missa sin straff.

2016/17

Lag: Real Madrid-Juventus 

Resultat: 4-1

Arena: Millenium Stadium, Cardiff

Cristiano Ronaldo inledde målskyttet här men det vi minns lite extra är Mario Mandzukic vackra konstspark och kvittering. I den andra halvleken sedan var det inget snack och ett förlösande 2-1-mål kom genom Casemiro. Efter det fick vi återigen se Cristiano i målprotokollet när han påpassligt höll sig framme och överlistade Buffon. Marcelo serverade sedan Asensio otroligt snyggt och slutresultatet skrev rättvist till 4-1. 

2017/2018

Lag: Real Madrid - Liverpool

Resultat: 3-1

Arena: Olympiastadion, Kiev

Det här var en tung kväll för alla Liverpool-anhängare, som först fick se Mohamed Salah kliva av skadad efter Sergio Ramos överfall. 0-0 stod sig till halvtid men sen dröjde det inte många minter in i den andra halvleken innan Karius kastade bollen på Karim Benzema till 1-0 för Real Madrid. Kvitteringen kom genom Sadio Mane men glädjen blev kortvarig när Gareth Bale byttes in och bjöd på den otroliga cykelsparken till 2-1. Samma Bale drog senare till med ett långskott som Karius tappade in och mardrömmen var ett faktum för Liverpool FC.

2018/19 

Lag: Liverpool - Tottenham

Resultat: 2-0

Arena: Metropolitano Stadium, Madrid

Det skulle bli en snabb och fantastisk skön revansch för Jurgen Klopp och Liverpool FC när Tottenham väntade i finalen, säsongen efter det snöpliga slutet. En tidig straff som Mohamed Salah förvaltade väl och sedan blev det aldrig riktigt nervöst. Divock Origi som hade en fin säsong bakom sig som inhoppare fick äran att spika igen kistan med ett distinkt avslut. 

Liverpool FCs väg till CL-titeln 2019.

2019/20

Lag: Bayern Munchen - Paris SG

Resultat: 1-0

Arena: Estadio da Luz, Lissabon

Matchen spelades bakom stängda dörrar på grund av Covid-19 och blir tyvärr e final som lätt kommer glömmas bort. Kingsley Coman avgjorde den här matchen och var planen bästa spelare. 

2020/21

Lag: Chelsea - Manchester City

Resultat: 1-0

Arena: Estadio Dragao, Porto

Även denna final blev drabbad av Covid-19, men åtminstone lite fans fick äran att njuta av matchen live på plats i Portugal. Kai Havertz avgjorde denna drabbning med matchens enda mål när han lyckades runda Ederson precis och lägga in bollen i öppet mål. Manchester City pressade men trots några skapliga chanser fick man ej hål på Mendy i Chelseas mål.

2021/22

Lag: Real Madrid - Liverpool

Resultat: 1-0

Arena: Stade de France, Paris

Liverpools fans drömmer fortfarande mardömmar om Courtouis i Real Madrids mål som stoppade allt i den här finalen. Matchvinnare blev Vinicius Jr som smög in på den bortre stolpen och la enkelt in en perfekt serverad macka från Valverde. Den belgiska målvakten var kungen i Paris den här kvällen och räddningen på Salahs skott i slutet var pricken över I:et.

Bästa bettingbolag till Champions League-finalen 2023

Nedan följer några bra bettingsidor med svensk licens vi rekomendrar inför den stora Champions League festen.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.

100 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ | www.spelpaus.se/ | Regler & villkor gäller
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Erbjudandet gäller nya spelare, Min. insättning 100 kr, Max 100 SEK som freebet