Knappt någon har väl missat att Djokovic vann Wimbledon så sent som igår, men ATP-touren i tennis sover aldrig. Nästan aldrig i alla fall. Redan idag är det dags för nya turneringar, bland annat en på hemmaplan. Det är dags för årets upplaga av Swedish Open i Båstad.

Vi tar oss en titt på vinnaroddsen. Vilka är med i år? Vem vinner?

Det blir ju i alla fall ingen svensk som vinner, så mycket tycker jag man kan säga. Elias Ymer är helt formlös, och har aldrig gått särskilt långt i en turnering på ATP-nivå. Mikael Ymer visade visserligen form i en mindre turnering veckan som var, men på den här nivån är han så klart chanslös mot de bästa. 

Schwartzman, Gasquet, Fognini och Carreno Busta. Hade det här varit en stor turnering där man vet att spelarna gör sitt allt och har en fläckfri inställning så hade jag sagt att vinnaren ska finnas bland de där fyra. Nu är det inte så. Båstad är en av de minsta ATP-turneringarna på touren, det finns inte många poäng att spela om och mest av allt kanske, inte särskilt mycket pengar att spela om. De där fyra spelarna får minst lika mycket för att bara ställa upp i turneringen som de får ifall de skulle råka vinna den. Kanske inte sådant som motiverar folk precis.

Jag hade nog inte spelat någon av lågoddsarna. Som sagt, man vet aldrig hur inställningen är. Jag hade hellre tittat lite på de mindre betrodda med högre odds. Mayer exempelvis känns lite undervärderad. En ojämn spelare som ofta är under isen men när han är bra har han också rejäl kapacitet. Han har vunnit 500-turneringen i Hamburg två gånger, det är bra gjort, och han brukar inte rygga stora matcher. Helt okej form också. Om han får det att stämma kan han absolut vinna. En annan jag skulle kunna tänka mig att spela är Millman. Han är klart bättre än spelarna som har ungefär samma odds som honom, och även om chansen är liten, oddset är ju högt också. 

Tävlingen drar igång idag måndag, men vill man inte spela innan spelet drar igång idag så kan man göra det senare under veckan. Bethard* uppdaterar precis som alltid oddsen på turneringssegrare varje dag under hela veckan.

Starta ett konto hos Bethard och spela något av dessa odds, eller på något annat i bolagets enorma utbud. Just nu med 1250 kronor i bonus för nya kunder via oss här på Betting.