Grattis Frankrike och Kroatien till finalplatserna i VM. Jag ska så klart skriva vidare om fotboll, och andra sporter, här på Betting framöver. Fantastiskt roligt. Men jag ska givetvis också skriva om tennis, som är det jag tycker mig kunna bäst. Vi är framme vid semifinaler i Wimbledon och man kan lugnt säga att det hänt lite med oddsen från igår till idag.

Vi plockar som vanligt oddsen från Bethard*, som har bland de högsta oddsen på atp-touren och uppdaterar slutsegraroddsen i turneringarna inför varje ny speldag och så även nu under Wimbledon.

Djokovic, som inte vunnit en titel på över ett år och inte vunnit en Grand Slam på över två år, är plötsligt favorit efter att Federer igår rök i en episk femsetare mot Anderson, 13-11 i avgörande för Anderson där. Nadal andrahandsfavorit efter att även han ha spelat en femsetare igår. I nästan fem timmar höll han och Del Potro på innan Nadal till slut kunde sticka fram nosen och vinna. Anderson och Isner är i nuläget rejäla underdogs.

Var ska man då placera sina pengar?

Det blir ju lite svårt för mig detta. För jag tror att Djokovic slår Nadal i fredagens semifinal, och i och med att jag tror han gör det så tror jag också han vinner turneringen, men samtidigt, tittar man på matchoddsen i deras semifinal så är de helt jämna, 1,95 på båda två hos Bethard*, och när man lägger till att jag litar mer på att Nadal slår den servekanon som kommer stå på andra sidan nätet i en eventuell final än jag litar på att Djokovic gör detsamma, värdet är egentligen tveklöst på Nadal när det gäller slutsegraroddsen.

Man får ta egen ställning där tycker jag. Antingen spelar man på Nadal att vinna hela turneringen, för slår han Djokovic så vinner han hela skiten. Eller så spelar man på Djokovic att vinna mot Nadal till 1,95, det är smartare än att spela honom som slutsegrare när han är sådär pass klar favorit jämfört med Nadal på oddsen där.

Anderson eller Isner då, det blir ingen skräll?

Jag tror inte det. En av dem kommer ju gå till final. Jag tror på Isner. Men väl där talar verkligen allt på att motståndet kommer bli övermäktigt. Både Djokovic och Nadal är mycket duktiga på att hantera servekanoner och de är också minst sagt duktiga på att hantera riktigt stora matcher, något som Anderson och Isner har högst begränsad rutin av.

Må bästa man vinna. Det enda man kan säga just nu är att semifinalen i Wimbledon under fredagen mellan Djokovic och Nadal kommer bli något alldeles, alldeles extra.