Lördag, helg, och dags för avgörande på ATP-touren i tennis, precis som alltid. Tre turneringar den här veckan, och vi tittar till slutsegraroddsen inför avgörande.

Vi börjar här hemma i Sverige och närmare bestämt i Båstad där det idag, precis som i de andra tre turneringarna, ska spelas semifinaler.

Gasquet har en enkel semifinal idag och är därför väldigt rättmätig favorit just nu. Han är i princip finalklar och väl i finalen kommer han stå i ungefär samma odds som sin motståndare. Det blir en öppen final i Båstad i år. 

Lite märkligt kanske, Verdasco är favorit mot Fognini idag enligt oddsen, men Fognini står ändå i lägre odds på att vinna turneringen. Han har relativt lätt för Gasquet också, Verdasco, så ska man gå på rena värden här måste det vara Verdasco som ska spelas. Känns som det kanske är Verdascos tur också. Han har varit nära att vinna Båstad väldigt många gånger och har sett ytterst fokuserad ut under veckan. Jag tror han har en kanonchans.

Vi går vidare till Umag, som ligger i Kroatien, och veckans andra europeiska ATP-turnering.

Cecchinato har varit underskattad hela veckan här, och inget snack om att man ska spela honom här tycker jag. Han har den enkla semifinalen här. Trungelliti har aldrig varit så långt framme på den här nivån och ska inte räcka till. Väl i finalen håller jag sen Cecchinato som favorit oavsett motstånd så ja, Cecchinato till 2,70, absolut.

Och veckans sista turnering. På gräs, till skillnad från de europeiska som spelas på grus. Newport, USA spelas den här.

Här skulle jag hålla mig borta från favoriten. Johnson är verkligen inte så mycket bättre än de andra som de där oddsen indikerar. 

Jag skulle istället ta antingen Granollers eller Smyczek. Jag tror Granollers har en riktigt fin chans mot Johnson idag, och vinner han den matchen är han sen favorit i finalen. Smyczek är favorit i den andra semifinalen mot Ramanathan, jag tror han tar den, och att sitta med honom till 4,50 i finalen är i så fall naturligtvis trevligt.

Alla odds från Bethard* där man just nu kan få en extra hög bonus från oss här på Betting om man startar ett nytt konto. Klicka här för att ta del av den.