Årets sista riktiga tennisvecka! Vi har slutspelet och Davis Cup-finalen kvar också men mastersturneringen i Paris är årets sista på ATP-touren. Så om man älskar tennis, som jag gör, då får man passa på att gotta sig nu. Snart är det uppehåll.

Som alltid såhär på helgen. Det är dags att titta lite på hur det ser ut inför turneringen. Och givetvis, som alltid, hur oddsen ser ut.

Vi börjar med lottningen. Vilka är lottningsvinnarna? Och förlorarna?

Novak Djokovic 2,25

                       Lägg ditt spel hos Unibet ​​​

Rafael Nadal 7,00 Lägg ditt spel hos Unibet
Alexander Zverev 8,00 Lägg ditt spel hos Unibet
Roger Federer 9,00 Lägg ditt spel hos Unibet
Marin Cilic 21,00 Lägg ditt spel hos Unibet
Kei Nishikori 21,00 Lägg ditt spel hos Unibet
Dominic Thiem 21,00 Lägg ditt spel hos Unibet

Först och främst ska det noteras att två av de främsta favoriterna visserligen finns med i lottningen, men de är väldigt osäkra till start. Nadal kommer nog spela, av allt som går att veta om hur det ligger till. När det gäller Federer verkar de allra flesta däremot tro att han kommer dra sig ur turneringen. 

Nadal får inte glömmas 

Nadal är förstaseedad och han inleder mot antingen Verdasco eller Chardy. Ingen lätt lottning, men det finns å andra sidan inga lätta lottningar i en sådan här mastersturnering med ganska litet startfält. Han får vara på tårna direkt helt enkelt, Nadal. I tredje omgången, han står över första, möter han sedan Shapovalov eller Gasquet. Noterbart där att det är den regerande mästaren Sock som är seedad att möta Nadal i tredje rundan, men han är så usel just nu att han bara kan sorteras bort. Sock kommer efter den här veckan ligga utanför de hundra bästa i världen. Oavsett vilket. Det blir tufft för Nadal om han vill nå kvartsfinal. Inget enkelt motstånd det där.

Som kvartsfinalmotståndare kan det verkligen bli vem som helst för Nadal. Coric (med vissa fysiska problem, han gav upp i kvarten i Wien), Medvedev, Carreno Busta, Simon, Pouille, och Thiem är på samma kvart. Det där var alltså alla spelare på den kvarten. Och de är alla osannolikt jämna. Att utse vinnaren av den kvarten, omöjligt. Men en ganska bra lottning för Nadal oavsett vem det blir. 

Näst högst seedad på den övre halvan är en relativt formsvag Zverev. Han har dock en jättebra lottning och känns som en mycket trolig semifinalist. Kan bli intressant när vi strax ska titta till oddsen.

Novak Djokovic att vinna turneringen till 2,25 gånger pengarna

  • Turneringens stora förhandsfavorit 

Novak Djokovic att vinna turneringen till 2,25 gånger pengarna - Rygga spelet hos Unibet  

Längst ner på lottningen, andraseedad, har vi Djokovic. Turneringens självklara favorit. Hans första hot kommer i tredje omgången där han ställs mot Tsitsipas. Men för en Djokovic i form, det ska ändå inte vara några problem. I kvarten lutar det sen åt en ganska formsvag Cilic för Djokovic. Han har nog inget emot det heller riktigt. Helt okej lottning för Djokovic.

Tredjeseedad i Paris är Federer och han finns alltså på samma halva som Djokovic. Han står precis som de andra högt seedade spelarna över den första omgången innan han i andra omgången får möta antingen Raonic eller Tsonga. Rätt otroligt att Raonic och Tsonga, två spelare som skadefria är bombsäkra på att vara rankade topp-10, möts i första omgången. Usel form på båda två dock, så om Federer förlorar där är det ändå en flopp. Fognini i tredje omgången kanske och sen Anderson eller Nishikori i en eventuell kvartsfinal. Om han bara klarar första hindret där har han ändå en bra lottning, Federer, om han nu kommer till start vill säga och inte väljer att vila sig i form inför slutspelet i London. Han har faktiskt inte så mycket att vinna på att spela i Paris. Han kommer sluta året som världstrea i princip oavsett vad som händer. 

Det var huvudfavoriternas lottningar det.

Nu ska vi titta till oddsen

Det handlar egentligen om att ta ställning för eller emot Djokovic. Hur bra är han för närvarande? Väldigt bra så klart. Oddsen på honom börjar emellertid bli väldigt låga i de här turneringarna. 2,20 respektiver 2,25 hos Bethard och Bet365. Jag tror att man får bättre värde i att spela Djokovic i varje enskild match än att spela honom som turneringingsvinnare i detta nu. Inget avslag på honom, men kanske inte det bästa spelet.

Nadal står i 7 gånger pengarna. Det tycker jag är bra. Han har för mig ingen direkt problematisk lottning utan mycket troligt att han når final. Väl där, om det är Djokovic på andra sidan nätet, kommer han stå i mellan 2,50 och 3 gånger pengarna beroende på hur det sett ut så långt. Om Djokovic skulle floppa är Nadal favorit i finalen oavsett motstånd. Och då sitter man ju bra med de där 7 gånger pengarna. 

Nadal att vinna hela turneringen till 7 gånger pengarna hos Unibet

  • En stark spelare som aldrig går att räkna bort 

Rygga spelet hos Unibet

Om man är skrällsugen?

Kanske inte mycket till skräll i och för sig, Zverev är världsfemma och en av favoriterna precis bakom de största namnen den här veckan. Men drygt 10 gånger pengarna spelas han till, 12 gånger hos Bet365, och med tanke på lottningen är hans väg fram inte precis omöjligt. Han är en stabil spelare som sällan gör bort sig även om han gjorde just det mot Copil veckan som var. Nu har han en inte alltför tuff väg mot semifinalen och även om jag tror på Nadal, med tanke på hans bristande matchträning och tidigare skadebekymmer är han inget stabilt kort. Om Nadal faller ifrån är Zverevs finalchans mycket god och då sitter man ju inte precis dumt till med 12 gånger pengarna.

Om man vill fyra av en sån där riktig knall då?

Gasquet, 101 gånger pengarna. Helt okej form, och är på Nadals del. Om Nadal av någon anledning faller ifrån kan Gasquet bli det här årets fransman som överraskar i den här turneringen. Det är nästan alltid en hemmaspelare som överpresterar i Paris och varför inte Gasquet den här gången. Långskott, men man ser ändå hur det ska kunna hända.

Turneringen startar måndag klockan 11 och håller på till och med söndag.